Etusivu
Tilat
Hevoset
Kasvatus


Meren Aallotar - YLA2, ERJ-I

Alma menehtyi tapaturmallisesti keväällä 2010.


© Laura R.

Nimi: Meren Aallotar "Alma" Rekisterinumero: VH-38778
Sukupuoli: Tamma Koulutustaso: He A, 110cm
Säkä: 153cm Painotus: Yleispainotus
Rotu: Suomenhevonen Kasvattaja: Aquanimals
Syntynyt / ikä: 07.12.2007 / ikä Omistaja: Hawering

Luonnekuvaus

Yleisesti Alma on vauhdikas mutta siitäkin huolimatta erittäin mukava persoona niin maasta kuin ratsailta. Tämän tamman kanssa ei tarvitse juurikaan kulkea hikiotsassa, paitsi ratsastettaessa jolloin täytyy kokoajan pidättää tai hoputtaa kun sopivaa vauhtia ei osaa mennä. Ihmisläheinen hevonen, aina hoitajilleen kiltti ja maltillinen. Hyvin 'äitimäinen' hevonen, hyvin hellä muita hevosia kohtaan. Tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, edes pienet kiljuvat lapset eivät saa tätä hätääntymään. Omaa hyvin pitkänpinnan, hevosta saa todellakin koetella mikäli haluaa sen suuttuvan. Alma on hyvä esimerkki muille hevosille sillä se osaa joka tilanteessa pysyä rauhallisena ja uskollisena hoitajalleen.

Hoidettaessa Alma on kiltti, seisoo normaalisti vain karsinan perällä ja antaa hoitajan tehdä tehtävänsä. Kun karsinaan astuu, on Alma innoissaan sillä tietää saavansa huomiota ja hyvässä lykyssä pari palaa porkkanaakin. Harjatessa ei tarvitse laittaa kiinni, pysyy pelkästä merkistä aloillaan. Nauttii paljon harjauksesta eikä ole herkemmänpuoleinen joten Almaa saa harjata ihan reippaalla otteella. Mahan alta tosin hieman aristaa, Alma osaa kuitenkin näyttää mistä ei pidä. Pään harjaus on myös yksi inhokki asioita, hevonen koittaa välttää sen nostamalla turpansa kohti kattoa. Kaviot antaa puhdistaa kiltisti, nostaa reippaasti joka kavion. Takakavioita voi rueta repimään hoitajan kädessä, tammalle on vain tehtävä selväksi kumman mielen mukaan mennään. Varusteiden laitto onnistuu yleensä nopeasti ja aivan vaivattomasti. Huonoina päivinä Alma tosin osaa laittaa vastaan mutta siitäkin selvitään joka kerta. Suitsiessa vetää aluksi turpansa pois eikä millään tahtoisi kääntää päätään hoitajan kainaloon. Ottaa kuitenkin kuolaimet nätisti vastaan, niistä ei tarvitse tapella. Satuloidessa luimistelee ja vähän kuopiikin etukaviollaan muttei sen kummempaa. Yleisesti Alma on siis mukava hoidettava joten sitä voivat huoletta hoitaa myös kokemattomat hevostytöt.

Alma on ratsastaessa energinen ja vauhdikas neitokainen, joka toimii kuitenkin hyvin ja kuuliaisesti ratsuna kokeneen ratsastajan käsissä. Tamma on hitusen itsepäinen, joten sitä saa kyllä komentaa ratsastaessa oikein kunnolla, jotta se tekisi mitä käskettäisiin. Tamma kuuntelee melko hyvin ratsastajansa apuja, mutta vain mikäli ne ovat selkeitä hevoselle. Pohje- ja ääniavut ovat Almalle mieluisimpia, inhoaa kuolaimesta vetämistä ylikaiken vaikka silläkin osaa pelittää. Ohjaus ei tuota tämän hevosen kanssa juurikaan ongelmia, varsinkin jos ratsastaja tosiaan on topakkana. Kouluratsuna se toimii hyvin ja radoilla se tanssahtelee Helppo A-luokissa. Alman liikkeet ovat vahvoja ja selkeitä, mutta kuitenkin sulavia sekä kauniita. Askelvaihdokset sujuvat siististi, kuten muut käskytkin, kunhan ratsastaja itse osaa pitää päänsä sen kanssa mitä pyytää tammalta. Omaa kevyet askeleet joissa on helppo istua niin ravissa kuin laukassakin. Parhaiten neiti toimii tutun ratsastajan kanssa, johon tämä on luonnut suhteen. Koululiikkeisiin Alma tylsistyy välillä ja tällöin siirrytään esteiden puolelle. Esteillä tamma omaa erittäin hyvän tekniikan eikä aristele yhtään suurempiakaan esteitä. Alma rakastaa vauhtia ja hurjapäisyyttä, joten välillä sen innostuessa sitä on vaikea pidätellä. Esteillä neiti hyppää reilut metrin ratana, mutta maastossa se hyppää n. 90 cm esteitä. Almalla hypätessä tuntuu siltä kuin se liitäisi linnun lailla ilmassa. Maastossa neiti on todella energinen. Maastoesteet tai puron pätkät eivät tuota sille ongelmia. Se rakastaa laukata pitkin pellon reunaa ja ottaa kaiken irti vauhdista.

Kisoissa tamma on hyvin vauhdikas tapaus, hyvin rohkea eikä yhtään aristele ympärillään olevaa melua. Kun traikusta laskeudutaan maanpinnalle, alkaa Almalla hirveä toheltaminen, onhan se mukavaa tulla uuteen paikkaan. Tamman kanssa on siis hyvä tulla kisapaikalle jo ajoissa jotta saa kulutettua sen ylimääräisen energian pois. Alma ei malttaisi olla varustuksen aikaakaan paikallaan, vaan haluaisi tutkia ympäristöään. Kun tamman selkään viimein nousee ja kulkee sen kanssa lämmityskentälle, muuttuu meininki todella. Alma alkaa rauhoittumaan ja keskittymään ratsastajansa apuihin, kisoissa se todellakin pyrkii käyttäytymään mallikkaasti ja olemaan se parhain. Kun itse suoritus alkaa tuntee ratsastaja kuinka hevonen allaan alkaa puhkua intoa ja vauhtia, sillä se nauttii kisailemisesta. Varsinkin estekisoissa Alma on aivan unelma sillä se liitää niin kevyesti jokaisen esteen ylitse ja miettii tarkkaan ponnistuspaikat mielessään. Koulussa se kulkee kaula hienosti kaarella eteenpäin sulavin askelin. Yrittää todellakin parhaansa ja ratsastajan onneksi Alman on sellainen hevonen joka ei hermostu vaan pitää päänsä kokoajan viileänä. Suorituksen päätyttyä tamma on aina virkeä sillä se tietää antaneensa parhaansa ja se riittää sille - tiedä sitten ratsastajasta. Hyvin ihanteellinen kilparatsu.

Sukututkimus

isä. Sisun Santeri
YLA3
ii. Ellenin Sammakkoprinssi
YLA2, SLA-II, VVJ-II
iii. VIR MVA Ch Roomeo
KTK-III, KRJ-III
iie. Tiiti
YLA3, VVJ-II, KRJ-IV
ie. Onnen Elviira iei. VIR MVA Ch Nefetarin Taika-agressio
YLA2, SLA-I, KTK-III
iee. Ch Rähinä
emä. Taikakuun Ainamo
YLA2, SLA-II
ei. K.I. Unikuva eii. Pilven-Peto evm
eie. Onnetar evm
ee. Ronja Ryävärintytär eei. VIR MVA Ch Ryöväri
YLA2, KTK-I
eee. Lapin Taika

Alman isä Sisun Santeri on hieno suomenhevosori kasvattajanaan neiri, Sisun Suomenhevoset. Orin ollessa nuori se siirtyi Tindin omistukseen Aquanimalsiin jossa asustelee vielä tänäkin päivänä. Luonteeltaan "Santeri" on reipas ori jolta huumoriantajua löytyy joka lähtöön. Hevonen omaa hienon rakenteen ja ulkonäön, kaunis punarautias väritys saa monet vanhemmat naiset haukkomaan henkeä ihastuksesta. Säkäkorkeutta Santerilta löytyy vajaat 155 senttiä. Poika on painotettu esteratsastukseen mutta siitä huolimatta se on kilpaillut esteiden lisäksi mm koulu- sekä kenttäratsastuksen parissa sijoittuen. Santerilta löytyy suuri määrä sijoituksia esteiltä, ei siis epäilystäkään mistäkö Alma olisi estelahjansa perinyt. Ori on käynyt yleislaatuarvostelussa lokakuussa '08 jolloin se palkittiin kolmannella palkinnolla (YLA3) pistein 102. Alman lisäksi Santerilla on neljä muutakin jälkeläistä joista osa on päässyt jo kilpailemaan esteiden parissa sijoittuen.

Alman isänisä Ellenin Sammakkoprinssi on mahtava suomenhevosori erittäin hienosta suvusta. "Prinssin" kasvatti Ellen M jonka omistuksessa se viettää tälläkin hetkellä ansaittuja eläkepäiviään. Luonteeltaan ori on säpsy, hitusen tulinen ori ja varsinkin malttamaton. Näin vanhemmalla iällä Prinssi on varmastikin rauhoittunut eikä se ole enää mikään kova menijä. Ori on kuvankaunis, hyvärakenteinen hevonen jolta säkäkorkeutta löytyy noin 155 senttiä. Prinssi on kisannut lukuisia kilpailuja, sijoituksia löytyy monia kymmeniä kappaleita niin esteiltä, koulusta kuin valjakkoajoistakin. Ori on käynyt valjakkoajon laatuarvostelutilaisuudessa ja se palkittiin toisella palkinnolla (VVJ II) pistein 65. Prinssiltä löytyy kolme jälkeläistä joista kaikki ovat suhkot hyvin menestyneitä, hienoja hevosia.

Alman isänisänisä Roomeo se vasta upea ori olikin. Orista ei löydy enää juurikaan tietoja, mutta hyvin menestynyt se oli. Ruunikko väritys sekä vähän reilun 150 sentin säkä saivat monet tuomarit haukkomaan henkeään. Näyttelymenestystä kuvaavat hyvin VIR MVA Ch arvonimi sekä kantakirjaus kolmannella palkinnolla KTK-III. Näyttelyiden ohella Roomeo oli myös upea kouluratsu. Ori kilpaili vaativissa luokissa ja laatuarvostelussa se palkittiin kolmannella palkinnolla KRJ-III. Roomeo kerkesi siittää monen monta jälkeläistä, joista muutamista tuli oikein hienoja kilparatsuja.

Alman isänisänemä Tiiti oli hieno rautias suomenhevostamma, joka kerkesi elää yli 20 vuotta. Tiitistäkään ei tänä päivänä kauheasti tietoja löydy, menestyksestä tosin tiedetään jonkin verran. Tiiti omasi kauniin ulkomuodon, muttei sitä koskaan näyttelyissä käytetty. Sen sijaan Tiiti kilpaili niin kouluratsastuksen, kuin valjakkoajojenkin parissa - tietenkin menestyen. Tammalta löytyy KRJ-IV sekä VVJ-II palkinnot. Lisäksi se on palkittu yleislaatiksessa kolmannella palkinnolla YLA3. Tiitiltä löytyy viisi jälkeläistä joista suurin osa on hyvinkin näyttäviä hevosia.

Alman isänemä Onnen Elviira on kaunis suomenhevostamma jonka on kasvattanut Onnenpolle. Nykyään "Elli" asustaa Katiskan huostassa viettämässä eläkepäiviään. Tamma on hyvin tammamainen otus, löytyy kaksi persoonaa joista toinen kiltti ja toinen vähä räväkämpi. Elli on hienorakenteinen hevonen, väritykseltään se on tummanpunarautias liinahtavine jouhineen sekä säkäkorkeutta löytyy 156 senttiä. Tamma on kilpaillut lähinnä esteiden parissa, sijoituksia löytyy hitusen yli kymmenen kappaletta. Lisäksi sijoituksia Elliltä löytyy koulusta sekä kenttäratsastuksesta. Tamma omaa vain yhden jälkeläisen, Sisun Santerin.

Alman isänemänisä Nefetarin Taika-agressio oli aikansa upeampia suomenhevosoreja, aivan varmasti. "Tasse" oli luonteeltaan oikea herrasmies, hyvin ruunamainen ja rauhallinen hevonen. Ori omasi upean ulkomuodon, rakenne oli suorastaan täydellinen, säkäkorkeutta löytyi 158 senttiä ja väritykseltään se oli punarautias. Upeasta näyttelymenestyksestä kertovat VIR MVA Ch arvonimi sekä kantakirjaus kolmannella palkinnolla KTK-III. Tasse oli myös upea kilparatsu, se kilpaili niin koulussa kuin esteillä hienosti menestyen, sijoituksia löytyy useita. Ori on palkittu yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla YLA2 sekä suomenhevosten laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla SLA-I. Tasselta löytyy kuusi kappaletta hienoja jälkeläisiä. Orin on kasvattanut Chantelle.

Alman isänemänemä Rähinä oli yleispainotteinen suomenhevostamma, kilpaili hienosti niin esteillä kuin koulussa. Kilpauransa ohella tammaa käytettiin myös näyttelyissä, hienon rakenteen ansiosta sille on myönnetty Ch arvonimi. Luonteeltaan Rähinä oli hyvin kiltti ja ihmisläheinen hevonen. Tammasta löytyy yleisesti enää hyvin vähän tietoja.

Alman emä Taikakuun Ainamo on upea suomenpienhevostamma joka syntyi helmikuisena tuiskupäivänä Taikakuun Kartanoon. "Aino" kierteli nuorena useassa eri kodissa kun kukaan ei sitä itselleen kelpuuttanut. Tinddi kuitenkin tarjosi tammalle hyvän kodin Aquanimalsista jossa asustelee vielä tänäkin päivänä. Tamma omaa ailahtelevan luonteen, välillä ollaan hoitajan kanssa niin parasta kaveria kun taas toisaalta näytellään vain hampaita ja ollaan kovinta sorttia. Omaa kauniin rakenteen, väritykseltään tamma on vaaleanrautias ja säkäkorkeutta siltä löytyy noin 147 senttiä. Aino on varmasti mitä hienoin kilparatsu, yleispainotteisella tammalla on lukuisia sijoituksia monen monesta lajista, niin esteiltä kuin koulusta sekä kenttäratsastuksesta valjakkoajoihin. Näytteyissä Aino on myös pyörähtänyt ja omaa lukuisia kunniamainintoja. Tamma on käynyt suomenhevosten laatuarvostelutilaisuudessa jolloin palkittiin kakkospalkinnolla (SLA-II) pistein 87. Lokakuun yleislaatuarvostelutilaisuudessa Aino sai myös toisenpalkinnon (YLA2) pistein 127. Lisäksi tamma oli -08 suomenhevosmestari Cecilie Studissa kenttäratsastuksessa. Ainolta löytyy yhteensä kolme jälkeläistä joista kaikki ovat menestyneet hyvin niin lajissa kuin lajissa.

Alman emänisä K.I. Unikuva on edes mennyt suomenhevosori josta ei paljon tietoa löydy. Ori tunnettiin paremmin nimellä "Unto" ja se on esikantakirjattu hevonen. Säkäkorkeutta siltä löytyi vain 150 senttiä. Unto oli estepainotteinen ori jolta löytyi kapasiteettia metrin verran. Ori kilpaili itselleen lukuisia sijoituksia esteiltä, mutta löytyy siltä voittoja kouluratsastuksestakin. Hevonen lopetettiin vanhuudenoireisiin sen ollessa 21 vuotias.

Alman emänisänisä Pilven Peto oli komea rautias suomenhevosori, kasvattajanaan Unto Korhonen. "Peto" oli upean ulkomuotonsa lisäksi kovan tason kilparatsu, kouluratsastuksessa kapasiteettia riitti vaativiin luokkiin asti. Ori kilpaili menestyen kansallisella tasolla, voitot eivät olleet uusi juttu. Säkäkorkeutta upealta herralta löytyi vähän yli 160 senttiä, ei mikään pikkuponi suomenhevoseksi. Orilta löytyy yhteensä neljä jälkeläistä joista jokainen on tavalla tai toisella menestynyt. Peto lopetettiin vanhuuden oireisiin sen ollessa 23 vuotias.

Alman emänisänemä Onnetar oli hyväluonteinen suomenhevostamma Pohjois-Karjalasta. "Oona" oli upea rakenteinen hevonen, näyttelyt tulivat 20 vuoden aikana tälle hevoselle hyvin tutuiksi. Väritykseltään Oona oli tummanrautias ja säkäkorkeutta siltä löytyi noin 154 senttiä. Tamma ei juurikaan kilpakentillä juoksennellut, kovin tasokas ratsu se ei ollut. Oonalta löytyy runsas määrä hienoja jälkeläisiä joista voi olla ylpeä. Tamma jouduttiin lopettamaan ähkyyn 21 vuotiaana.

Alman emänemä Ronja Ryövärintytär on hieno suomenpienhevostamma, joka on kuitenkin mitä luultavimmin jo vanhuuteen menehtynyt. Tamma oli pienikokoinen, säkäkorkeutta lyötyi vain 144 senttiä ja väritykseltään se oli ruunikko. Luonteeltaan "Ronja" oli hyvin lempiä ja kiltti, hyvin kuuliainen hevonen. Tamma toimi kisaratsuna, yleispainotteisena hevosena kilpaili niin esteillä kuin koulussakin. Sijoituksia löytyy molemmista lajista kymmeniä, sekä muutama kappale maastoesteiltä. Ronjan on kasvattanut Taikakuun Kartano ja tamma eli elämänsä Sirjan hoivissa Kirveltäjässä. Elämänsä aikana tamma pyöräytti maailmaan yhteensä neljä jälkeläistä joista jokainen on ihan hyvin menestynyt kilpailuissa.

Alman emänemänisä Ryöväri oli mahtava suomenpienhevonen, jolta löytyy mahtava määrä hienoja jälkeläisiä. "Rontti" oli hienolinjainen jalostusori, tietenkin kisakentilläkin loisti. Jälkeläisiä tältä ruunikolta orilta löytyy huimat 25 kappaletta, joista osasta tuli oikein hienoja hevosia. Rontti omasi upean ulkomuodon, näyttelyissä käytiin tiuhaan tahtiin ja siitä kertovat pojan VIR MVA Ch arvonimi sekä kantakirjaus ensimmäisellä KTK-I palkinnolla. Poika palkittiin myös yleislaatuarvostelussa YLA2 palkinnolla. Rontti lopetettiin kunnioitettavassa 34-vuoden iässä.

Alman emänemänemä Lapin Taika oli punarautias suomenpienhevonen, joka oli luonteeltaan kiltti ja rauhallinen. "Taika" oli painotukseltaan yleispainotteinen, kisasi niin esteiden kuin koulunkin parissa. Tamma ei ollut mitenkään "erikoinen" hevonen, mitä nyt muutamat sijoitukset kilpailuista, sekä muutamat hienot varsat hienoista oreita. Tamma lopetettiin sen ollessa 18 vuotias.

Jälkeläiset

s. 20.02.2008, t. Mörkövaaran Enja (i. Aurinkokujan Verneri) omistaja: Noora.
s. 17.04.2008, t. Mörkövaaran Auroora (i. Aurinkokujan Hätätapaus) omistaja: Champion
s. 10.05.2008, t. Mörkövaaran Amatsoni (i. Ellenin Lemmenloruja) omistaja: Tintti
s. 13.06.2008, t. Mörkövaaran Vila (i. Masiina KAT) omistaja: Mea L.
s. 10.10.2008, o. Mörkövaaran Aivovaurio (i. Kuisman Elmeri) omistaja: Mistral
s. 13.12.2008, o. Mörkövaaran Sudenpesä (i. Kuisman Elmeri) omistaja: Helmilintu

Kilpailut

sijoituksia KRJ 100, ERJ 104, VVJ 15, KERJ 4 kpl

20.12.2007 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 5/47
21.12.2007 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 5/61
28.12.2007 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 1/27
05.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/85
06.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/40
07.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 5/33
07.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 2/33
09.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 3/22
10.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 7/94
13.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 5/45
15.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 20/254
19.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 1/15
19.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 3/20
20.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 3/110
27.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 5/40
28.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/14
28.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 5/27
29.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 1/27
30.01.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 4/24
04.02.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 4/26
07.02.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/55
21.03.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/22
23.03.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 4/44
29.03.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 3/21
29.03.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 1/21
29.03.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 6/36
03.04.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 1/40
04.04.2008 -- kutsu -- KRJ -- He A -- 2/25
10.04.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 4/32
10.04.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 3/35
17.04.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 4/44
18.04.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 7/50
24.04.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 10/101
26.04.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 2/77
26.04.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 6/58
29.04.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/45
29.04.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 6/72
30.04.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 2/95
04.05.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/49
06.05.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 5/56
10.05.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 7/160
11.05.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 8/77
13.05.2008 -- kutsu -- KRJ -- KN Spec -- 5/41
13.05.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 1/43
19.05.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 1/32
21.05.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 3/19
21.05.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 1/19
31.05.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/38
03.06.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 5/56
03.06.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 3/56
13.06.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 6/43
14.06.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 4/71
10.07.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 5/58
13.07.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 4/17
23.07.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 3/22
23.07.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 3/22
07.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 2/50
14.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/14
14.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 3/14
14.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 3/14
14.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 1/14
26.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 6/65
26.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 7/65
26.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/21
27.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 3/18
27.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 3/19
29.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/10
29.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 1/10
29.08.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 1/10
10.09.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 5/62
11.09.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 4/21
13.09.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 1/21
18.09.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 4/29
19.09.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/21
20.09.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 5/29
25.09.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/29
04.10.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 4/28
07.10.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/28
20.10.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 4/24
04.11.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 1/25
07.11.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 4/25
07.11.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 4/39
10.11.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 1/39
12.11.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 5/39
04.12.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 3/27
08.12.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 2/27
10.12.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 1/27
12.12.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 4/25
16.12.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 3/11
18.12.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 1/11
19.12.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 3/11
21.12.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 4/32
22.12.2008 -- kutsu -- KRJ -- He B -- 3/33
22.12.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 2/11
27.12.2008 -- kutsu -- KRJ -- He C -- 5/32
22.01.2009 -- kutsu -- KRJ -- He A -- 4/40
30.01.2009 -- kutsu -- KRJ -- He A -- 2/40
30.01.2009 -- kutsu -- KRJ -- He A -- 1/40
06.02.2009 -- kutsu -- KRJ -- He A -- 3/40
08.02.2009 -- kutsu -- KRJ -- He A -- 5/40

23.08.2008 -- kutsu -- VVJ -- Vaativa yhdistetty -- 1/13
01.02.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaikea yhdistetty -- 2/12
19.02.2009 -- kutsu -- VVJ -- Noviisi yhdistetty -- 4/20
25.02.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaikea yhdistetty -- 1/23
26.02.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaikea yhdistetty -- 2/6
28.02.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaikea yhdistetty -- 2/6
13.03.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaikea yhdistetty -- 3/15
24.03.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaikea yhdistetty -- 3/25
04.04.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaikea yhdistetty -- 1/10
09.04.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaativa yhdistetty -- 3/10
05.05.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaikea yhdistetty -- 4/18
09.05.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaativa yhdistetty -- 1/28
09.05.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaikea yhdistetty -- 2/18
29.08.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaikea yhdistetty -- 2/22
04.09.2009 -- kutsu -- VVJ -- Vaikea yhdistetty -- 1/22

07.01.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 3/14
07.01.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 3/14
07.01.2008 -- kutsu -- ERJ -- 90cm -- 1/14
07.01.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/14
08.01.2008 -- kutsu -- ERJ -- 90cm -- 2/14
12.01.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/14
16.01.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80-90cm -- 3/16
16.01.2008 -- kutsu -- ERJ -- 90-100cm -- 1/21
17.01.2008 -- kutsu -- ERJ -- 90cm -- 2/23
20.01.2008 -- kutsu -- ERJ -- 40cm -- 3/28
21.01.2008 -- kutsu -- ERJ -- 50-70cm -- 4/171
26.03.2008 -- kutsu -- ERJ -- 70cm -- 1/14
27.03.2008 -- kutsu -- ERJ -- 90cm -- 4/24
29.03.2008 -- kutsu -- ERJ -- 50cm -- 10/234
31.03.2008 -- kutsu -- ERJ -- 90cm -- 2/26
31.03.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 1/21
31.03.2008 -- kutsu -- ERJ -- 90cm -- 5/26
14.04.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 1/24
17.04.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/17
17.04.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/17
17.04.2008 -- kutsu -- ERJ -- 90cm -- 8/100
23.04.2008 -- kutsu -- ERJ -- 90cm -- 4/35
23.04.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 1/27
29.04.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 4/36
01.05.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 1/17
03.05.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/17
06.05.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 6/39
06.05.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 4/39
07.05.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/9
07.05.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 3/9
12.05.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 1/20
16.05.2008 -- kutsu -- ERJ -- 70cm -- 4/40
16.05.2008 -- kutsu -- ERJ -- 70cm -- 6/40
19.05.2008 -- kutsu -- ERJ -- 90cm -- 1/17
19.05.2008 -- kutsu -- ERJ -- 90cm -- 4/17
22.05.2008 -- kutsu -- ERJ -- 100cm -- 5/31
03.06.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/24
10.06.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/39
14.06.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/9
14.06.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 1/9
25.06.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 1/22
25.06.2008 -- kutsu -- ERJ -- 70cm -- 3/22
25.06.2008 -- kutsu -- ERJ -- 70cm -- 2/22
10.07.2008 -- kutsu -- ERJ -- 70cm -- 3/19
10.07.2008 -- kutsu -- ERJ -- 70cm -- 2/19
23.07.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 4/21
23.07.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/21
07.08.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 5/35
08.08.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 2/33
10.08.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 3/13
10.08.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 3/14
23.08.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 3/18
23.08.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/18
24.08.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 1/99
24.08.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 3/122
26.08.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 4/19
26.08.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/20
08.09.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 1/20
30.09.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 4/32
01.10.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 2/32
04.11.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 3/25
04.11.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 3/25
06.11.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 5/25
07.11.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 5/25
10.11.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 2/25
13.11.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/25
06.12.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 2/18
08.12.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 4/18
11.12.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 3/18
13.12.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 1/18
25.12.2008 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 1/24
25.12.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 5/25
29.12.2008 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/25
20.01.2009 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/50
21.01.2009 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/50
02.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 3/39
07.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 2/39
10.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 3/39
15.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 70cm -- 5/36
15.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 1/34
16.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 6/37
16.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/34
16.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 100cm -- 4/30
16.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 110cm -- 5/33
19.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 5/40
21.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 100cm -- 2/40
22.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 70cm -- 3/40
25.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 70cm -- 2/40
26.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 100cm -- 3/40
28.02.2009 -- kutsu -- ERJ -- 70cm -- 2/40
04.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 90cm -- 3/47
06.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 110cm -- 5/43
07.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 60cm -- 1/38
14.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 4/24
19.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/24
22.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 120cm -- 4/50
22.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 80cm -- 2/24
27.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 120cm -- 1/50
29.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 100cm -- 5/36
29.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 130cm -- 5/27
31.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 100cm -- 10/100
31.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 110cm -- 9/100
31.03.2009 -- kutsu -- ERJ -- 130cm -- 7/74
25.07.2009 -- kutsu -- ERJ -- 90cm -- 3/15

10.04.2008 -- kutsu -- KERJ -- Harrasteluokka -- 4/19
30.04.2008 -- kutsu -- KERJ -- Harrasteluokka -- 2/10
01.05.2008 -- kutsu -- KERJ -- Helppo luokka -- 3/19
24.06.2008 -- kutsu -- KERJ -- Harrasteluokka -- 2/18

Meren Aallotar on virtuaalihevonen

    Ulkoasun © Daniela P 2010