Viehättävän Esteri - virtuaalihevonen

NimiViehättävän Esteri LempinimiEssi
Rek.nroVH11-018-1558 Synt.päivä ja ikä14.05.2011, ikä
Rotu ja sukupuoliSuomenpienhevonen, tamma Säkäkorkeus ja väri144 cm, trt
KoulutustasoVaativa B, 80cm PainotusKouluratsastus
KasvattajaViehättävä OmistajaHawering (VRL-01671)


© Kasvattaja

Saavutukset

29 + 28 + 37 + 35 = 129p, YLA2
18(6+6+6) + 41 + 25 + 10 + 8 = 102p, KRJ-I
12 + 20 + 24 + 20 + 16 = 92p, SLA-I
14 + 16 + 15 + 15 = 60p, KTK-III

Luonne

Yleisesti Essi on mitä ihastuttavin suomenhevostamma, joka hurmaa kaikki mitä upeimmalla luonteellaan. Alkuun tamma saattaa olla uusia ihmisiä kohtaan hyvinkin epävarma, jolloin luvassa on luimimista ja tiettyjen tilanteiden välttelyä, mutta kun siihen kunnolla tutustuu ja pääsee käsiksi todelliseen Essiin, niin paljastuu siitä mitä luotettavin ja rauhallisin hevonen. Essi ei ota stressiä mistään, se luottaa 100% hoitajaansa ja on lähes aina hyvin mukavalla tuulella. Uudet tilanteet tai hevostuttavat eivät tuota ongelmaa, etenkään silloin kun on oma, turvallinen hoitaja mukana. Tamma on hyvin maltillinen jokaisessa tilanteessa, esimerkiksi pienemmän ihmisen sitä käsitellessä, se jaksaa rauhallisesti olla aloillaan eikä pelota epävarmaa ihmistä pois luotaan. Essistä voi saada näin alkuun kuvan, että se on täydellinen suomenhevonen ilman äksympiä piirteitä, mutta tottakai siitä löytyy myös hieman jääräpäisyyttä ja omaa tahtoa tiettyjen päivien ja tilanteiden tullen.

Hoidettaessa tamma on mitä helpoin ja... helpoin. Karsinaan tultaessa Essi on tietenkin iloinen saamastaan huomiosta, ja silloinhan sen innokkuus saattaa ilmetä pienenä häsläämisenä ja edes takaisin hyppimisellä, mutta se rauhoittuu samantien kun hoitaja alkaa tekemään rutiinihommiaan. Karsinassa Essiä ei tarvitse välttämättä laittaa kiinni harjauksen ja varustuksen ajaksi, sillä se malttaa pysyä hyvin paikoillaan ilman narujakin, etenkin silloin kun turvan edessä on iso kasa heinää. Tamma on siis helppo harjattava, ja myös pään harjaus käy vaivatta sen pitäessä turpansa nätisti merkistä alhaalla. Kavioiden puhdistuksen aikana Essi saattaa olla vähän tiukkis, jolloin se tyypillisesti laittaa kaiken painonsa juuri sen kavion päälle jota hoitaja on juuri alkamassa puhdistamaan. Mutta kun hoitaja työntää tammaa toiseen suuntaan ja ottaa reippaasti kavion käteen, lähtee homma taas reippaasti rullaamaan eteenpäin. Satuloidessa Essi saattaa hieman päätänsä heilauttaa ja korvaansa kääntää, mutta sen suurempaa vaikutusta edes satulavyö ei tuota. Kuolaimetkaan ei ole olleet ongelma, alkuun tamma voi hieman päätään nostaa, mutta kun hoitaja ottaa topakan otteen turvasta ja tuo kuolaimet suulle, niin aika hyvin Essi ne vastaan ottaa. Tämän hevosen kanssa ei siis kovinkaan usein erimielisyyksiä hoitotoimenpiteiden aikana tule, yleensä Essi käyttäytyy niin kuin parhaakseen näkee, eikä se yleensä edes kestä hoitajansa raivoamista.

Ratsastettaessa Essi on erittäin varma, ja omistajana voi mennä takuuseen siitä, että kenet tahansa selkään pistää, niin se myös selässä pysyy. Erittäin harvoin alkaa temppuilemaan ratsastajalleen, paitsi jos selässä istuu hyvinkin kokenut kuski joka vaatii hyvin paljon, niin silloin saattaa tietenkin yrittää luisua tehtävistä laiskotellen. Yleensä kuitenkin kantaa jokaisen nöyrästi selässään ja on hyvin yhteistyönhaluinen. Tamma on erittäin kovasuinen ratsastettaessa, eli sitä ei hetkauta mikäli joku repii kovemmallakin otteella kuolaimesta, eikä kyllä kylkiäkään potkimalla kovin suurta vaikutusta aikaiseksi saa. Parhaiten Essin saa liikkumaan eteen istuntaa käyttäen, tehostaen sitä äänellä. Tämä neitokainen omaa kaikki vaihteet, kun sitä pyytää menemään kovasti eteen niin sehän menee, ja kun ratsastaja haluaa sen menevän hitaasti tai peruuttaen niin silloin mennään niin kuin pyydetään. Essi omaa koulupainotteisen suvun ja siten myös itse painottuu siihen, ja se taittaakin kaikki helpot luokat vaativa b tasolle asti. Tamma on erittäin etevä kouluratsu, omaa mukavat liikkeet joissa on helppo istua, ja oikeanlaisella ratsastajalla jaksaa myös itse panostaa pienten virheiden korjaamiseen liikkeissä. Esteillä Essi on myös ihan mukava, mutta hyppäämistä pyritään välttämään jalkojen säästämiseksi. Omaa kuitenkin hyvän hyppytyylin ja kapasiteettia riittääkin 80 senttiin asti vaivatta. Sen sijaan maastossa Essi on taas omiaan. Se rakastaa yli kaiken käydä laukkailemassa pelloilla ja kiipeilemässä läheisillä vuorilla. On hyvin varma maastoratsu, se ei säiky yhtikäs mitään ja pysyy kovassakin vauhdissa hyvin ratsastajan hallinnassa. Yleisesti Essi on siis hyvä opetusratsu aloittelijoille rauhallisuutensa vuoksi, mutta tarvittaessa siitä saa myös haastavan ratsun kokeneemmille ratsastajille.

Kilpailuissa Essi on todella reipas ja utelias, alkuun se on menossa työntämään turpansa joka paikkaan, eikä millään malttaisi keskittyä olennaiseen. Matkat kilpapaikoille taittuvat yleensä ongelmitta, tamma jaksaa seisoa pidemmänkin matkan tralerissa suuren heinäkasan kanssa. Ei välttämättä tarvitse siis matkoille mukaan edes toista hevostoveria, Essi on jo kokenut kisakonkari ja pysyy siten rauhallisena itsekseenkin. Kilpailuissa Essin on annettava touhuta hetki omiaan ja tutustua ympäristöön jotta sen saa malttamaan ja taas keskittymään ratsastajan apuihin, ja siten alkuverkat on myös tehtävä todella huolella. Essi on siitä mukava hevonen, että se menee kyllä hyvin kilpailuissa olipa selässä aloittelija tai kokenut ratsastaja. Tammalle tarvitsee vain antaa selvät ja hyvät avut, ja niillä sen saa liikkumaan eteen istuipa selässä kuka tahansa. Itse suorituksen aikana Essi yleensä keskittyy kuuntelemaan selästä tulevia ohjeita ja liikkumaan niiden mukaisesti radalla, ja silloin lopputulos on vain tuomareista kiinni! Tammalla kilpaillaan vain kouluratsastuksen parissa, korkeintaan vaativa b tasolla.

Sukulaiset

i VIR MVA Ch Eemeli U
sh-o, trt, 153cm
KTK-II, KRJ-I
ii VIR MVA Ch Haavelaakson Eedvar
sh-o, tprn, 156cm
KTK-I, YLA1
iii Bellin Ruhtinas
sh-o, m, 155cm
SLA-II
iie VIR MVA Ch Raadelman Helmi
sh-t, prt, 159cm
YLA2, SLA-I, KTK-II
ie VIR MVA Ch Heinämäen Halla
sh-t, vrt, 151cm
YLA2, KRJ-I, SLA-II, KTK-II
iei VIR MVA Ch Kuisman Tatu
sph-o, vkk, 148cm
YLA2, KRJ-I, KTK-II
iee Pikku ILO
sh-t, rt, 152cm
e VIR MVA Ch Syntitaakka KAT
sph-t, rt, 146cm
YLA2, KRJ-I, KTK-III
ei Poikamies KAT
sh-o, km, 149cm
YLA2, KRJ-II, SLA-II, VVJ-III
eii VIR MVA Ch Vaapukan Aulis
sh-o, prn, 154cm
KRJ-II, SLA-II
eie VIR MVA Ch BS Taika-Tyttö
sh-t, rt, 152cm
YLA1, KRJ-II, KTK-III, ERJ-IV, SLA-II
ee Pauliina KIR
sph-t, rt, 146cm
YLA2, KRJ-II, KTK-I, SLA-II
eei VIR MVA Ch Helmipuron Tähdenlento
sh-o, rt, 150cm
YLA2, KRJ-II, KTK-III, SLA-II
eee Syksyn Uneton
sph-t, rt, 146cm
Essin 5-polvinen sukutaulu

Jälkeläiset

s. 15.11.2011, o. Mörkövaaran Erimieli (i. Fiktion Lennartti) omistaja: Ziki
s. 06.12.2011, t. Mörkövaaran Nyyti (i. Mörkövaaran Kenraali) omistaja: Hawering
s. 02.01.2012, o. Mörkövaaran Luoti (i. Mörkövaaran Kenraali) omistaja: Pierre
s. 01.09.2012, o. Mörkövaaran Aapo (i. Harharetken Ylpeys) omistaja: AE

Valmennukset ja päiväkirja

31.10.2012
Viime kuun yleislaatuarvostelutilaisuudessa Essi palkittiin pistein 129 (29 + 28 + 37 + 35), saaden näin YLA2 palkinnon. Kyseiseen palkintoon olen erittäin tyytyväinen, sillä en oikein tiennyt mitä siltä saralta odottaa. Nyt jatkamme Essin kanssa tamman viimeiseen laatuarvosteluun, huomenna nimittäin ilmoitan sen mukaan suomenhevosten laatuarvosteluun. Sieltä meillä olisi tavoitteena se ensimmäinen palkinto, mutta siitähän ei tiedä. Viimeisen laatuarvostelun jälkeen tulemme todennäköisesti pyöräyttämään tammalle myös viimeisen jälkeläisen, jonka jälkeen Esteri saa jäädä nauttimaan ansaituista eläkepäivistään.

13.09.2012
Tamman kanssa olemme ahkerasti treenailleet koulua ja vähän esteitäkin, itseasiassa olemme tämän kuun aikana muutamissa estekisoissakin starttailleet. Vaikkei Essi mikään varsinainen esteratsu ole, onhan se mukavaa tuoda vähän vaihtelua ja käydä kisoissa etenkin siksi, kun tamma jäi kouluratsastuksesta kilpaeläkkeelle jo puoli vuotta sitten. Tamma myös sai ihastuttavan tammavarsan kuun alussa, Harharetken Ylpeyksen ja Essin yhdistelmästä syntyi rautias söpöläinen Mörkövaaran Pieta. Mutta, meidän katseemme suuntautuu kuitenkin tämän kuun lopulla järjestettävään yleislaatuarvosteluun, johon ilmoitin Essinkin mukaan. Tietysti mahdollisimman hyvää palkitoa tavoitellaan, mutta parhaaseen meillä tuskin on mahdollisuuksia. Innolla katsellaan mitä tulevan pitää!

15.08.2012
Tänään kävimme Essin kanssa vihdoin ja viimein pyörähtämässä kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ja niin kuin tarkoituskin oli, meillä meni Essin kanssa erittäin hyvin! Tamma käyttäytyi tilaisuudessa erittäin maltillisesti, se näytti tuomareille parhaita puoliaan ja toimi niin kuin pyysin sitä toimimaan. Tuloksena tilaisuudesta 18(6+6+6)-41-25-10-8=102 pisteet, joka tarkoittaa (tietysti) ensimmäistä ja parasta palkintoa! Olin erittäin tyytyväinen saamaamme palkintoon, eipä oikeastaan missään kohdassa pisteitä olisi voitu kummemmin nostaakaan. No, nyt jatkamme Essin kanssa hyvin alkanutta laatuarvostelurumbaa, tavoitteena olisi ilmoittaa Essi mukaan seuraavaan yleislaatuarvosteluun. Ja suomenhevosten laatuarvostelukin olisi mukava lisä tälle vuodelle.

20.07.2012
Koko Mörkövaara on ollut kevään ja alkukesän hiljaiselolla, mutta jälleen hiljalleen aktiivisemmaksi noustaan. Essille kuuluu kaikinpuolin hyvää, tamma on pitkän aikaa nautiskellut olostaan kesälaitumilla virkeiden kavereiden seurassa. Muutamat Essin vanhat tarhakaverit pääsivät kesän mittaan hevostaivaseen ja siksi siis tallin nuoriso on päässyt tätä vanhusta viihdyttämään ja pitämään liikkeessä. Mörkövaaran tallitytöt ovat pyrkineet parhaansa mukaan Essiäkin tietysti ratsastelemaan ettei se aivan tyhjänpanttina seisoisi.
Essi pyritään ilmoittamaan mukaan ensikuun kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun - saa nähdä miten käy!

30.01.2012
Ilmotin hiljattain Essin suomenhevosten kantakirjaustilaisuuteen ja eilen oli tuloksetkin sieltä päin tulleet. Essi kantakirjattiin kolmannella palkinnolla, KTK-III, jota odottelinkin ja siksi siihen myös tyytyväinen. Toisaalta muutama piste enempi olisi voinut tulla, mutta näillä mennään ja hyvä niin.
Essin kanssa olemme nyt lopettaneet kouluratsastuskilpailuissa käymisen kun ylitimme 60 sijoituksen rajan ja nyt sitten vain valmentaudutaan ja jälkeläisiä mahdollisesti lisää tehdään. Tietysti KRJn laatista varten starttailemme vielä CUPissa, mutta siinä sitten kilpailut Essin osalta. Kunhan Mörkövaaran vanhemmat hevoset ensin pääsevät laatiksissa käymään niin sitten onkin jo Essin vuoro, enkä siihenkään malttaisi odottaa, niin hieno kun tämä neiti on!

15.01.2012 Kouluvalmennus, valmentajana carkki
Essi vaikutti heti alkuun todella kiltiltä ja leppoisalta tammalta, joka kuunteli ratsastajan apuja haukkana. Heti ohjat koottaessa se hakeutui pyöreäksi ja askelsi läpi selän hyvin. Raviin siirryttäessä paketti hajosi alkuun tamman laiskotellessa vaativaa pohjetta vasten. Raipannapautus riitti kuitenkin muuttamaan Essin taas kuuliaiseksi ratsuksi. Aloitimme hetken ravityöskentelyn jälkeen takaosankäännöksillä. Essi pysähteli ensin kesken käännöksen, mutta kun rentoutit kätesi ja pidit pohkeesi lähellä niin tamma kääntyi varsin hyvin koko matkan. Seuraavana aiheena oli laukassa temponvaihtelut, jotka hoidimme minun tyylilleni tuttuun tapaan keskiympyrällä. Essi vaikutti ensin vähän haluttomalta käyttämään kunnolla takapäätänsä, mutta liikkui paremmin kun pidit nilkat kunnolla kylkien lähellä.

11.01.2012 Kouluvalmennus, valmentajana aavistus.
Ratsastaja talutti Essin maneesiin, ja minä istuin katsomossa megafoni kourassa. Pikkuruinen tamma vilkaisi kerran minuun, mietti varmaan, että "jaa tuollanen tällä kertaa" ja käänsi pyllynsä minulle. Naurahdin sille, suloinen pikku tamma. Ratsastaja nousi selkään, ja utelias tamma katseli ympärilleen.
Tänään vuorossa olisi koulukiemuroiden harjoittelua. Tamma on pieni, mutta pienessä ulkokuoressa taitaa asua iso puoliverinen, sillä jo käynnissä näin hevosen kapasiteetin ja sen, että se taatusti suoriutuisi vaativan b:n liikkeistä helposti.
Pyysin ratsukon isolle pääty-ympyrälle. Ratsastaja kertoi, ettei heillä oikeastaan ole mitään ongelmakohtia ollut viime aikoina, mutta tasapainoa tamma ja hän itsekin tarvitsisi lisää, jotta laukanvaihdot saataisiin tarkemmiksi. Mietin, että aloitamme ihan sillä, että haemme siirtymisiin tarkkuutta. Siirtymisissä hevosen ja ratsukon tasapaino helposti horjuu. Aloitimme alkuverryttelyn siten, että ratsukko meni lyhyet sivut kootussa ravissa ja kääntyi lyhyen sivun jälkeen keskihalkaisijalle, jossa siirryttiin suoraan kootusta ravista lisättyyn raviin. Parilla ensimmäisellä kerralla siirtymiset epäonnistuivat, sillä tahti rikkoutui ja lisätty ravi ei lähtenyt lennokkaana liikkeelle, Essi haparoi muutaman askeleen. Pyysin ratsastajaa auttamaan tammaa hieman tahdittamaan, ja ratsastamaan enemmän pohkeella Essiä eteen, jotta takaosa lähtisi myös pyörimään lisätyssä ravissa, kuten se teki kootussa ravissa. Ei riitä, että hevonen vain lisää vauhtia, sen täytyy huolimatta askeleen pidentymisestä pitää sama tahti yllä. Seuraavalla kerralla ratsastaja tekikin siirtymisen hieman liioitellusti, ja tamma lähes säikähti hieman reippaampia otteita, singoten kaikkea muuta kuin hallitusti keskihalkaisijalle. Seuraava yritys kuitenkin jo onnistui. Pyysin ratsastajaa ratsastamaan kulman ensin kaikessa rauhassa kootussa ravissa. Vasta keskihalkaisijalla, kun tamma on kunnolla suoristettu, pyydetään temmon lisäystä. Ratsastaja teki nyt tarkemman kulman, ja sai Essin tekemään lähes puhtaan siirtymisen. Seuraavaksi harjoittelimme samaa, mutta laukan kanssa. Essin tasapaino-ongelmat johtuvat mielestäni himpun verran heikosta takaosan työskentelystä. Ratsastaja kertoikin, että se painaa joskus ohjalle ja toisinaan on hieman kova suustaan. Mielestäni hevosen täytyykin osata venyttää kaulansa sen mukaan, minkä mittainen ohja on, ja tukeutua kuolaimeen, mutta jos hevonen painaa ohjalle, ei se työskentele takaosalla riittävästi.
Ratsukko tuli keskihalkaisijalle kootussa laukassa, kulman jälkeen suoristus, laukanvaihto keskihalkaisijalle tultua, ja sitten keskilaukkaan. Ennen seuraavaa kulmaa jämäkkä siirtyminen koottuun laukkaan, ja lyhyelle sivulle. Tätä jatkettiin pari kertaa, kunnes tamma alkoi selvästi kuuntelemaan pohjetta ja istuntaa paremmin. Huomasin, että tamma on hieman hidas lämpenemään, ja vasta valmennuksen lopussa siitä alkoi irtoamaan todella näyttäviä suorituksia. Kehotin ratsastajaa kokeilemaan alkuverryttelyn yhteydessä myös reipasta laukkatyöskentelyä, joka selvästi avasi tammasta jotakin, sillä laukan jälkeen alkoi ravikin sujumaan todella elegantisti ja tahdikkaasti.
Loppukäynnit, tamma talliin ja loimi päälle. Höyryävä tamma näytti väsähtäneeltä, mutta hyväntuuliselta. Iloinen menijä, ei voi muuta sanoa.

06.12.2011
Tänään Essi varsoi toisen jälkeläisensä. Vähän aikaa sitten tallin oma suominhevosorikasvatti Kenraali päätti lähteä seikkailemaan tammalaitumelle, jossa Essikin laidunti. Vahinkovarsahan tämä "Nyyti" on, mutta hyvien vanhempien myötä päätin jättää sen omaan talliin. Essi siis synnytti pienen, vaaleanrautiaan tammavarsan, joka nimettiin Mörkövaaran Nyytiksi. Mikäli Nyyti yhtään vanhempiinsa tulee, aloitetaan sillä ratsukoulutuksen jälkeen aktiivinen kilpaileminen kouluratsastuksen parissa. Essi tuntuu olevan hurjan ylpeä pienokaisestaan, joka saakin nyt kasvaa emänsä rinnalla rauhassa ennen vieroitusta.

22.11.2011
Essin kanssa olemme viime aikoina kilpailleet ahkerasti kouluratsastuksen parissa, ja onhan tuota tammalle menestystäkin niiltä osin tullut. Kisakalenteri alkaa siten näyttämään jo hyvältä, eikä tällä vauhdilla Essin kanssa tarvitse enää edes paljon kilpailla. Ei voi siis kieltää, etteikö tämä nuori hevonen osaisi koulukiemuroita! Joulukuussa olisi tarkoitus teettää Essille ensimmäinen jälkeläinen mikäli vain sopiva pitkäsukuinen suomenhevosorhi löydetään. Toivotaan vain parasta, olisipa nimittäin ihana saada Essin varsa talliin kasvamaan! Tämä pieni "Essi-poni" on kyllä hurmannut koko tallinväen muutaman kuukauden aikana, Essistä parempaa ja varmempaa hevosta saa kyllä etsiä.

30.08.2011
Pistimme Ramin kanssa kaupat lukkoon upeasta suomenpienhevostammasta, Viehättävän Esteristä eli Essistä. Olin viikon ajan haaveillut uudesta pienhevosesta, ja päädyinkin hankkimaan ensimmäisen Viehättävän suomenhevosen talliin. Ja niin tämä hurmaava 2 vuotias nuorukainen saapui sopeutumaan Mörkövaaran hevoslaumaan. Vanhempiensa tavoin Essistä odotetaan hyvin menestyvää vaativan tason kouluratsua, jolla tavoitteena myös suvun jatkaminen ja laatuarvostelut. Toivotaan, että kasvattajakin saa joskus olla tästä tammasta ylpeä!

Kisakalenteri

sijoituksia KRJ 65 kpl

24.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/50
24.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/40
25.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
30.09.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 06/50
01.10.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 06/50
03.10.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/30
04.10.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
05.10.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 06/50
05.10.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/30
11.10.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/50
12.10.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/50
16.10.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/50
18.10.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/50
21.10.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
25.10.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/30
30.10.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/50
01.11.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
01.11.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
12.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/49
13.11.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
17.11.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
17.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
20.11.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/50
22.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/50
22.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
23.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
23.11.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/60
20.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
21.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 07/50
01.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
02.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/50
02.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
08.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/40
08.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
08.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/50
12.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 07/50
12.12.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/100
12.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/40
12.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
14.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/50
16.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/50
16.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
16.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
16.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
18.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
18.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
18.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/50
20.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
20.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/50
21.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/50
21.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/50
03.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
06.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/50
07.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 10/100
07.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/50
10.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
11.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
20.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
22.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
24.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/40
25.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/40
26.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/40
27.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 06/40
27.01.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 04/40
27.02.12, KRJ CUP (kutsu), Vaativa B, 12/255

© Mörkövaara 2011
Ulkoasu © Wilberi / Koodaus © Maiju V. 2011

Tämä on virtuaalitalli