Estevalmennus 13.12.2011

Mörkövaara järjestää taas estevalmennuksen, joka on avoinna vain tallin suomenhevoskasvateille. Valmennus järjestetään 13.12.2011, ja viimeiset ilmoittautumiset otetaan vastaan edellisenä päivänä. Valmennuksessa on tällä kertaa vain yksi ryhmä ja se on noin 90cm tasoa. Valmennukseen otetaan rajattomasti tallin kasvatteja ja loogisesti omistajalta vain yksi hevonen mukaan. Kyseessä on nimilistaan-valmennus, mutta siltikään hevosella ei tarvitse olla luonnetta, mikäli omistaja vain kuvaa osallistumisessa parin sanoin ratsuaan.
Tervetuloa mukaan!

Osallistuminen valmennukseen tapahtuu mailitse kkfemnito@luukku.com, otsikolla Estevalmennus11, 12.12. mennessä. Muodossa; Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsu<*/a> (+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)

Osallistujat
90cm
Laura R. - Mörkövaaran Lennokas
Tänään kävimme valmennuksessa lävitse noin 90cm korkuisia esteitä, oli yksittäisiä ristikoita kuin nousevia oksereitakin. Lennillä tuntui jo alkutunnista virtaa riittävän, siispä Laura sai tehdä huolellisen alkuverkan jotta ori tulisi kulkemaan annettujen ohjeiden mukaan. Lennin laukatessa maltillisesti noin 50-60cm lämmittelyesteiden ylitse, lähdimme suorittamaan rataa. Tänään jälleen painotimme paljolti ratsastajan istuntaan ja tapaan hallita hevosta esteillä. Alkuun ori vähän tahtoi kiihdytellä ennen esteitä ja hypellä vähän huolimattomasti, mutta rauhallisilla avuilla ja useilla toistoilla sai ratsastaja pian hevosensa hallintaan. Ratsastaja kävi katsellaan lävitse koko ajan hyvin esteille lähestymisiä ja siten Laura pysyi hypyissä yleensä hyvin mukana, ja antoi myös hyvät myötäykset esteen päällä. Kun pidemmälle päästiin ja takana oli useita kohtuullisen mallikkaita hyppyjä, alkoi ori jälleen laittaa hieman hanttiin tylsistyessään ja siten ratsastaja ei voinut koko valmennuksen aikana yhtään löysäillä. Ja kun Lenni ei malttanut keskittyä, tahtoi myös puomit sinkoilla huonon ponnistuspaikan myötä, mutta muutenhan ratsukolla meni oikein kivasti valmennuksessa. Reippaasti yli tunnin hypimme ja toistimme erityisesti tiettyjä esteitä, ja kun olimme saaneet hyviä suorituksia aikaiseksi, lähdimme lopettelemaan loppuverkan kautta.

Ziki - Mörkövaaran Virituuli
Varpu pisti jälleen ratsastajansa valmennuksessa kunnolla töihin, mitään tamma ei ilmaiseksi ratsastajalleen antanut. Tänään hypimme noin 90cm esterataa, jossa oli paljon erilaisia esteitä ristikoista nouseviin oksereihin. Onneksemme Ziki oli hyvin hereillä selässä ja käänsi loppua kohden menon niin, että se olikin hevonen joka joutui kunnolla töihin. Aluksi hypimme noin 50-60cm lämmittelyesteitä joiden aikana Varpu vain löntysteli ja osoitti mieltään, mutta kyllähän sitä virtaa lisääntyi kun päästiin vähän isompien esteiden pariin. Reipas hyppääjä tamma sinäällään oli, ohjaus ja ponnistuspaikan löytäminen muunmuassa tuottivat kuitenkin sitä työtä Zikille. Ratsastajan tuli antaa koko ajan pieniä apuja ratsulleen, kuten puolipidätteitä tai pohkeita, jotta se pysyi oikealla reitillä ennen estettä. Ponnituspaikan löytäminen ei käynyt kovin helposti tietyillä esteillä, Varpu hyppäsi usein turhan läheltä tai liian kaukaa, mutta jälleen Ziki korjasi lopussa tämän virheen ja hypyt lähtivät paremmin käyntiin. Loppua kohden ratsastajan asenne muutenkin muuttui, hän topakoitui huomattavasti ja patisti hyvin ratsuaan eteen vaikkei tämä aina mikään helpoin ratsastettava tahtonut ollakaan. Ratsukon suorittaessa radan molempiin suuntiin melko puhtaasti, saivat he sen jälkeen siirtyä itsenäiseen loppuverkkaan reippaalla tahdilla.

Donna - Mörkövaaran Klaara
Donnan ja Klaaran yhteistyötä oli jälleen ihastuttavaa katsella, hevonen tuntui liikkuvan eteen ratsastajan ajatuksen voimalla, paljoa ei Donnan tarvinnut siis näkyviä apuja valmennuksen aikana käyttää. Jo alkuverkassa tamma kulki nöyrästi eteen kuunnellen hyvin selästä tulevia ohjeita, ja siten myös 50-60cm lämmittelyesteet ylittyivät vaivatta. Klaara tuntui olevan oikein innoissaan päästessään hyppäämään esteitä ja siksi ratsastaja sai ajoittain antaa paljonkin puolipidätteitä hallitakseen ratsunsa. Huolellisen alkuverkan jälkeen lähdimme suorittamaan noin 90cm korkuisista esteistä koottua rataa, jossa oli tietenkin erilaisia esteitä ristikoista nouseviin oksereihin. Donna antoi huolelliset avut ratsulleen joka kerta ennen estettä, ja siten Klaaran hypyt olivat myös moitteettomia. Edes tiukat käännökset seuraavalle esteelle ei tuottanut vaivaa kummallekaan osapuolelle, molemmat tuntuivat olevan hyvin luottavaisia toisen tekemisiin. Välillä tietenkin esimerkiksi ponnistuspaikka esteelle ei osunut täysin nappiin ja siksi tahtoivat puomitkin tippua, mutta muuten ei virheitä valmennuksen aikana juurikaan tullut kun molemmat malttoivat sen verta hyvin keskittyä tehtävänantoihin. Kun olimme vähän reilun tunnin hyppineet esteitä aloimme hiljentämään vauhtia ja siirtymään rauhalliseen loppuverkkaan.