Estevalmennus 30.01.2012

Mörkövaara järjestää taas estevalmennuksen joka on avoinna vain tallin suomenhevoskasvateille. Valmennus järjestetään 30.01.2012 ja viimeiset ilmoittautumiset otetaan vastaan edellisenä päivänä. Valmennukseen otetaan rajattomasti tallin kasvatteja, ja tällä kertaa järjestetään kaksi ryhmää joiden esteiden korkeuksina on 60cm ja 100cm. Kyseessä on nimilistaan-valmennus, mutta siltikään hevosella ei tarvitse olla luonnetta mikäli omistaja vain kuvaa osallistumisessa parin sanoin ratsuaan.
Tervetuloa mukaan!

Osallistuminen valmennukseen tapahtuu mailitse kkfemnito@luukku.com, otsikolla Estevalmennus12, 29.01. mennessä. Muodossa; Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsu<*/a> (+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)

Osallistujat
60cm

100cm
alhippa - Mörkövaaran Samuel
Tänään Samu malttoi mieltään valmennuksessa kohtuullisen hyvin, lienekö jäätävä pakkassää syynä siihen. Virtaahan sillä tunnetusti riitti, mutta tällä kertaa se kuunteli kohtuullisen hyvin ratsastajansa apuja ja kulki niiden mukaisesti. Alkuverkassa menimme puomi- sekä kavalettiharjoituksia, joiden tarkoituksena oli saada hevonen tietoiseksi jaloista ja myös keskittymään niihin. Alkuun Samu hieman kompuroi vauhdin huumassa kun ei kerennyt kavioitaan ihan niin vain nostelemaan, mutta alhipan hyvillä pidätteillä ja vähän rauhallisemmalla tahdilla nekin lähtivät lopulta kohtuullisen hyvin sujumaan. Kun ratsastajalla oli hyvä tuntuma hevosestaan, lähdimme hyppäämään 80-100cm esterataa, jonka pääpaino oli tänään lähestymisissä. Kentällä oli tosiaan vain yksittäisiä esteitä, mutta ne olivat sijoiteltuna niin, että mukana oli tiukkoja käännöksiä sekä vähän mutkikkaitakin teitä. Samu joutui tässä vaiheessa pakosta hieman hidastamaan vauhtiaan, muutoin se olisi juoksennellut vain esteiden päältä ja lävitse. Alhippa seurasi maltillisesti katseellaan mistä heidän tuli mennä, ohjasi ratsuaan huolellisesti ja Samu teki todellakin työtä käskettyä. Hypyt olivat yleisesti ottaen erittäin puhtaita, Samu ponnisti yleensä hyvästä kohtaa ja metrinkin esteet ylittyivät pienellä ilmavaralla. Ratsukolla tuli hieman ongelmaa juurikin tiukoissa käännöksissä ja pienimuotoisessa pujottelussa, Samu kun ei ollut mitä ilmeisesti kovin vetreäksi kerennyt ja siksi ei mahdottomiin suorituksiin yltänyt. Valmentajana kuitenkin erittäin tyytyväinen etenkin Samun suorituksiin, se tuntui olevan tänään kohtuullisen kivalla tuulella ja näyttikin sitä osaamistaan radalla. Reilun tunnin hyppäämisen jälkeen saivat alhippa ja Samu siirtyä itsenäisesti reippaaseen loppuverkkaan.

Sorja - Mörkövaaran Rosienne
Tänään en oikein päässyt näkemään valmennuksen aikana sitä perinteistä, mukavaa Rosieta, tammalla kun tuntui olevan kaikkea muuta mielessä paitsi esteiden hyppääminen. Alkuverkassa tamma tuntui olevan hieman laiskanoloinen, Sorja sai ajaa sitä reippaasti eteenpäin ja olla koko ajan varmistamassa liikettä. Rosien mielentila ei ollut mikään parhain mitä tulee esteratsastukseen, enkä siksi pidemmän päälle enää odottanut tältä hevoselta kummoisempia suorituksia. Lähdimme hakemaan tuntumaa ensiksi puomi- sekä kavalettisarjoilla, joiden oli tarkoitus saada Rosie keskittymään jalkoihinsa ja vähän jopa nostelemaan niitä. Ravissa Sorja sai yllättävän hyvin Rosien pidettyä, mutta kyllähän siinä niin kävi, että tamma vain kompuroi kavaleteilla ja otti välillä melkein turvalleen laskua mukaan. Paljon sai ratsastaja hevoseltaan vaatia ennen kuin tämä edes hieman ryhdistäytyi eikä enää vain jäänyt kavioistaan puomeihin kiinni. Jatkoimme kuitenkin piakoin päivän oikeaan tehtävään, eli 80-100cm esterataan, jossa pääpaino oli lähestymisissä. Rata oli suunniteltu niin, että mukana oli niin helppo ja kuin vaikeitakin lähestymisiä, tiukkoja käännöksiä ja vähän mutkikkaampiakin teitä. Sorja sai isommilla esteillä patistaa hevostaan aivan koko ajan eteen, jotta edes laukka pysyi yllä. Alkuun hyppääminen oli vain sellaista, että juuri ja juuri ylitse mentiin, yleensä jopa takajalatkin puomiin kolahtivat. Sorja kuitenkin ohjasi hyvin ratsuaan, edes tiukat käännökset eivät tuottaneet tälle ratsukolle ongelmaa, saatika sitten hyvän ponnistuspaikankaan löytäminen. Ratsukko olisi suoriutunut valmennuksesta hyvin, jos heillä olisi ollut vähän enemmän vauhtia ja hevosella mielenkiintoa. Tällä kertaa hypyt jäivät vähän puolitiehen, mutta jospa ensi kerralla paremmin!

Laura R. - Mörkövaaran Lennokas
Lenni tuntui tänään olevan oikein täynnä tarmoa ja halukkuutta, ori nimittäin esitti koko valmennuksen ajan sitä parasta puoltaan. Alkuverkassa ori asteli nätissä ravissa kuuliaasti eteen, reagoiden samalla malttavaisesti Lauran antamiin ohjeihiin. Tuntumaa esteille haettiin aluksi puomi- sekä kavalettisarjojen avulla, joiden aikana Lenni sai alkaa keskittymään jalkoihinsa ja hieman jopa nostelemaan niitä. Laurakin näytti olevan hyvin hereillä selässä ja ohjasi ratsuaan nätisti ja pyysi tätä koko ajan rauhallisesti eteenpäin. Kun ratsukolla oli hyvä tuntuma esteistä, lähdimme suorittamaan päivän päätehtävää. Tänään tarkoituksenamme oli katsella jälleen lähestymisiä esteillä radan muodossa, joilla oli korkeutta noin 80-100cm. Lähestymisiä oli helposta vaikeaan ja haastavia käännöksiä, sekä vähän mutkikkaampiakin teitä oli tällä kertaa luvassa. Laura piti hyvin tiiviisti katseensa esteillä ja ohjasi maltillisesti mutta topakasti hevostaan esteeltä toiselle, ja aika hyvällä lopputuloksella vielä. Lähestymiset sujuivat yleensä täysin ongelmitta, Lenni kurvasi tiukastakin paikasta hyvälle ponnistuskohdalle ja siitä sitten liisi esteen ylitse. Välillä joukkoon mahtui tietenkin myös huonojakin lähestymisiä, mutta niidenkin jälkeen ori reippaasti pomppasi esteelle, vaikka puomeja saattoikin sitten lennellä. Erittäin rehelliseltä estehevoselta Lenni sai tänään itsensä vaikuttamaan rohkeutensa vuoksi, ja etenkin kun sitä vauhtiakaan ei ollut aivan loputtomiin. Tunnin ajan näimme Lauralta ja Lenniltä hienoja suorituksia, kunnes olikin aika lähteä lopettelemaan ja siirtymään loppuverkkaan. Loppuverkassa ratsukko sai vielä ylitellä pieniä ristikoita, joiden aikana Lenni sai päästellä viimeisetkin höyryt ulos.