Estevalmennus 23.6.2014

 • Mörkövaara järjestää estevalmennuksen, joka on avoinna vain tallin suomenhevoskasvateille
 • Valmennus järjestetään 23.6.2014
 • VIP 18.6.2014
 • Nimi listaan-valmennus, jossa 80cm ja 100cm ryhmät
 • Osallistuminen tapahtuu mailitse tvisha@luukku.com, otsikolla estevalmennus13
 • Muodossa Ryhmä (rv) Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsu<*/a> (poista tähdet+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)
 • Tervetuloa mukaan!
 • Osallistujat
  80cm

  100cm
  Cannabia - Mörkövaaran Tiikerililja
  Tällä kertaa pääsin valmentamaan Cannabiaa ja Tiikerililjaa esteiden parissa, joten tänään oli tiedossa siis vauhtia ja hikeä. Alkuverkassa Tiikerililjan eteneminen oli vielä hieman takkuista ja siksi ratsukko saikin ravipätkien jälkeen laukkailla oikein todenteolla. Hyvän ja tahdikkaan laukan etsimisen lomassa asettelin muutamat 60-70cm pystyt kentälle ja näillä ratsukko sai hakea vähän tuntumaa tulevaan. Tiikerililja halusi samantien kuitenkin näyttää valmentajalleen olevan hirmuinen esteratsu ja siten 60cm pystyt hypättiin "pienellä" ilmavaralla.
  Kun ratsukon välille oli löytynyt yhteinen sävel, siirryimme hyppäämään kentälle rakennettua esterataa jossa oli kahdeksan erilaista estettä noin metrin korkeudella. Tiikerililjan päästessä isompien esteiden pariin, välähti sillä ilmeisesti lamppu päässä ja sitten sitä mentiinkin ja kovaa. Ratsastaja sai antaa radalla ratsulleen huomattavan paljon pidätteitä, Tiikerililja oli aluksi rynnimässä jokaisen esteen yli hyvästä tekniikasta tietoakaan. Keskityimme purkamaan ensimmäisenä tätä ongelmaa ja harjoittelimme siis rauhallisia lähestymisiä helposti lähestyttäville esteille. Aluksi ratsastaja ei kyllä toennut yhtää antaa tammalle ohjaa, muuten se sinkosi kuin ohjus eteen, mutta lukuisilla toistoilla tamma alkoi hiljalleen ymmärtämään mitä tältä haettiin. Ratsastaja sai avustaa tammaa myös oikean ponnistuspaikan löytämisessä ja aina sopivalla kohtaa antaa sitten selkeät pohjeavut ja ehkä vähän käyttää ääntäkin. Kun Tiikerililja malttoi hyvin mielensä, otimme koko radan käyttöön ja näin saimme haastavampiakin esteiden ylityksiä mukaan. Muutamat esteet olivat sijoiteltu niin, että edelliseltä esteeltä oli seuraavalle erittäin tiukka käännös ja kyseisessä välissä ratsastajan piti tietysti arvioida myös askelien määrä. Tässä vaiheessa tamman silmissä paistoi pieni epävarmuus, mutta koska ratsastaja oli hyvin määrätietoinen toimi hevonenkin hyvin. Rata suoritettiin niin monta kertaa lävitse kunnes jokainen este hypättiin puhtaasti ja lähestymiset olivat hyviä.
  Vauhdikkaan tunnin päätteeksi niin ratsastaja kuin myös hevonen näyttivät uupuneilta ja kaikkensa antaneilta. Ratsukko sai siten aloittaa ravissa kevyehkön loppuverkan pitkin ohjin. Tänään takana mielenkiintoinen valmennus, ratsukko teki hyvin töitä ja loppua kohden suoritukset parani alkuun nähden huomattavasti.