Estevalmennus 10.11.2015

 • Valmennus avoinna vain Mörkövaaran suomenhevoskasvateille
 • Valmennus järjestetään 10.11.2015
 • VIP 03.11.2015
 • Kyseessä on nimi listaan-valmennus, jossa hevosta valmennetaan sen omalla re-tasolla
 • Valmennukseen otetaan mukaan neljä ratsukkoa ilmoittautumisjärjestyksessä
 • Osallistuminen tapahtuu mailitse tvisha@luukku.com, otsikolla estevalmennus24
 • Muodossa Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsu<*/a> (poista tähdet+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)
 • Tervetuloa mukaan!
 • HUOM! Valmennuksiin otetaan mukaan neljä ratsukkoa ja yksi ihminen voi osallistua vain yhteen valmennukseen (koulu/este).
  Marraskuun valmennuksiin eivät saa osallistua lokakuussa valmentautuneet ratsukot.

  Osallistujat
  1. Cannabia - Mörkövaaran Peruslonkku
  Viimekertaisen valmennuksen perusteella osasin tänään odottaa Cannabialta ja Pertsalta vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Alkuverkassa ori sähelsi taas aikalailla, eikä se olisi millään malttanut keskittyä tehtäviin tai ratsastajansa apuihin. Verkan laukkatyöskentely oli melko reipasta, parhaimmillaan Pertsa tykitti ympäri maneesia hirmuista kyytiä, välillä sotkeutuen jopa omiin jalkoihinsa. Lämmittelyhypyt ratsukko sai suorittaa noin 70cm pystylle ja kuten arvata saattaa, ei se ollut mitään kaunista katsottavaa orin hypätessä milloin mitenkin.

  Kun Pertsa oli joten kuten Cannabian avuilla ja malttoi edes hieman keskittyä tekemisiinsä, jatkoimme keskiympyrälle esteiden pariin. Ympyrälle oli sijoiteltuna kolme estettä, tavallisia pystyjä, joista ensimmäisessä oli korkeutta 60cm, seuraavassa 80cm ja viimeisessä 100cm. Pyysin ratsukkoa ottamaan hillityn ja tasapainoisen laukan, ja sen jälkeen sai luvan lähteä ympyrällä ylittämään esteitä. Alkuun Pertsa tuppasi vähän rynnimään kohti jokaista estettä, joten ratsastaja sai taas muistaa antaa napakoita pidätteitä vähän väliä. Hypyt sujuivat loppuunsa ihan kivasti, vauhti oli muutaman laukkakierroksen jälkeen jo vähän tasaantunut ja sitä myöten suoritukset paranivat kierros kierrokselta. Välissä vaihdoimme suuntaa, jolloin ori taas tuumi ottavansa vähän omaa ohjaa ja pistävän hypyt pelleilyksi, mutta hyvin ratsastaja sai hallittua hevosensa ja laittoi tämän pian ruotuun. Pudotuksia näimme tunnin aikana todella vähän, muutamat puomit lensivät Pertsan loppukirin vuoksi lähestymisissä, mutta muuten ratsukolla sujui yllättävänkin hyvin.

  Vähitellen tunnin hyppäämisen jälkeen lähdimme lopettelemaan ja ratsukko sai siirtyä itsenäiseen loppuverkkaan uraa pitkin. Valmennuksen päätteeksi Pertsa tahtoi vähän osoittaa mieltään ja siten se teki loppuravien aikana muutamat täydelliset jumittautumiset kentän keskelle. Täytyy sanoa, että suorastaan yllätyin Cannabian ja Pertsan hyvästä työskentelystä tänään! Ratsastus oli päällisin puolin hyvin huolellista ja hypyt onnistuivat napakoiden apujen työstämänä todella hyvin. Tälläisiä suorituksia lisää, kiitos.

  2. Emma (Sachiyo) - Mörkövaaran Isla
  Tänään sain ensimmäistä kertaa valmennettavakseni kasvattini Mörkövaaran Islan ja tämän ratsastajan Emman. Yhtään en voinut siis etukäteen tietää, millainen Isla on ratsuna ja kuinka se toimii ratsastajansa kanssa yhdessä. Tamma saapui maneesiin Emman kanssa intopiukeana, se asteli isoin harppauksin korvat taivaissa eteenpäin, samalla hörähdellen valmennuksen toiselle ratsukolle. Alkuverkka näytti olevan tämän ratsukon osalta melko vauhdikas, ratsastaja pyrki pidättämään ratsuaan napakasti, mutta avut tuntuivat menevän kuuroille korville. Lämmittelyhypyt Emma ja Isla saivat ottaa noin 60cm pystyille, jotka ylittyivät reippaassa tahdissa, mutta vauhdista huolimatta myös huolellisesti.

  Vähitellen lähdimme siirtymään päivän päätehtävän pariin, joka tarkoitti esteitä keskiympyrällä. Ympyrälle oli sijoiteltuna kolme estettä, tavallisia pystyjä, joista ensimmäisessä oli korkeutta 55cm, seuraavassa 70cm ja viimeisessä 90cm. Pyysin Emmaa ensimmäisenä hakemaan ympyrän ulkopuolella Islalta tasapainoisen ja hallitun laukan, ja kun hevonen oli hyvin ratsastajansa ohjissa saivat he siirtyä esteiden pariin. Isla tuntui innostuvan esteistä koko ajan vain enemmän ja enemmän, vauhti kasvoi valmennuksen edetessä nimittäin aikalailla. Välillä ratsukko sai käydä ympyrän ulkopuolella rauhoittamassa tilannetta ja jälleen tamman malttaessa suorittaa ympyrällä. Mikäli Islan vauhti vain pysyi tasaisena, onnistuivat hypyt moitteitta, eikä niissä ollut teknisesti mitään huonoa. Lähestymiset menivät aika pitkälti nappiin ja tamma hyppäsi esteen kuin esteen komealla kaarella. Pudotuksia ei ratsukolta valmennuksen aikana juuri tullut yhtä lukuunottamatta, joka johtui puhtaasti Islan kovasta vauhdista ja ratsastajan virhearviosta.

  Reilun tunnin reippaan työstämisen jälkeen lähdimme lopettelemaan ja siirtymään rauhalliseen loppuverkkaan uraa pitkin. Rauhallisesta oli tosin kaikki kaukana, Islan vauhti sen kun kiihtyi loppua kohden... Mikä duracell! Valmentaja oli valmennuksen lopuksi erittäin tyytyväinen valmennettaviinsa, nimittäin tässä oli taitava ja eritoten ohjeita kuunteleva ratsukko. Jos Islan vauhti olisi ollut edes himpun verran hiljaisempi, olisi heille napsahtanut tästä arvosanana täysi 10! Ratsastaja kuunteli ohjeitani hienosti ja pyrki niiden kautta vaikuttamaan ralliooppeliinsa, joka välillä väläytti oikein hienoja hyppyjä esteillä.