Estevalmennus 15.10.2016

 • Valmennus avoinna vain Mörkövaaran suomenhevoskasvateille
 • Valmennus järjestetään 15.10.2016
 • Viimeinen ilmoittaustumispäivä 11.10.2016
 • Kyseessä on nimi listaan-valmennus, jossa hevosta valmennetaan sen omalla re-tasolla
 • Osallistuminen tapahtuu mailitse tvisha@luukku.com, otsikolla estevalmennus35
 • Muodossa Ratsastaja - <a href="http:// alkuinen osoite">Ratsu</a> (+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)
 • Tervetuloa mukaan!
 • HUOM! Valmennuksiin otetaan mukaan neljä ratsukkoa ja yksi ihminen voi osallistua vain yhteen valmennukseen (koulu/este).
  Lokakuun valmennuksiin eivät saa osallistua syyskuussa valmentautuneet henkilöt.

  1. Uppe - Mörkövaaran Leevi
  Uppe saapui ihanan Leevi-orinsa kanssa iltapäivällä valmentautumaan Mörkövaaraan, jossa heitä odotti osallistujien puutteen vuoksi yksityisvalmennus ryhmävalmennuksen sijaan. Ori liikkui jo alkuverkassa todella hyvän näköisesti eteen, se oli nopeasti taivuttelujen ja siirtymisien kautta Upen avuilla ja toimi täten moitteitta. Ratsukon löytäessä yhteisen sävelen ja laukan pyöriessä riittävän vahvasti, saivat he hypätä muutaman kerran pienen jumppasarjan lämmittelyksi. Ori tuntui näillä esteillä vähän kiirehtivän, mutta muutoin esteet ylittyivät puhtaasti hyvällä tyylillä.

  Alunperin tarkoitus oli tämän ratsukon kanssa treenata rataesteitä haastavilla lähestymisillä, mutta jumppasarjan myötä keksin vaihtaa aihetta sarjaesteisiin. Rakensin kentälle yhden kahden esteen sarjan ja yhden kolmen esteen sarjan, joilla korkeutta oli 90-110cm. Kahden esteen sarjalla esteiden väliin tuli saada vain yksi laukka-askel, toisin kuin kolmen esteen sarjalla kaksi. Ratsukko sai pian aloitella omaan tahtiin hyppäämistä, joka isommilla esteillä selvästi kiihtyi entisestään hevosen innostuessa. Uppe joutui jakamaan siis paljon hevoselleen pidätteitä, ja kuten arvata saattoi, ensimmäisellä sarjoilla puomit suorastaan helisivät Leevin painaessa menemään. Ratsastaja sai lisääntyvän vauhdin vuoksi rauhoitella oria hetken aikaa ympyrällä, ja kun Leevi oli taas hyvin avuilla, saivat he jatkaa. Nyt ratsukko tuli huomattavasti rauhallisemmassa temmossa esteille, ensimmäisellä kahden esteen sarjalla hevonen hyppäsi malttavaisesti ja oikeaoppisesti yhdellä laukka-askaleella. Kolmen esteen sarjoilla Uppe joutui vähän lyhentämään hevosen askelta, sillä muutoin väleihin olisi tullut vain yksi iso askel, joka ei minulle kelvannut. Toistojen kautta ratsukko pääsi paremmin ja paremmin hyppyihin kiinni, eikä aikaakaan kun tämä kolmen esteen sarjakin ylittyi mallikkaasti. Ajoittain ori kyllä hieman testasi ratsastajan hereillä oloa, mutta Uppe reagoi nopeasti näissä tilanteissa, eikä Leevi siten saanut tahtoaan läpi.

  Kun esteet oli hiottu molempiin suuntiin huolellisesti ja aikaa oli vierähtänyt reipas tunti, lähdimme siirtymään loppuverkan pariin. Loppuverkassa Leevi liikkui todella kauniisti eteen, se kantoi itsensä hyvin ja kuunteli selästä tulevia apuja tyytyväisen oloisena. Valmentajalle jäi tunnista oikein hyvä fiilis, sillä vaikka alku olikin vähän hosumista, saatiin loppua kohden todella hyviä suorituksia aikaiseksi. Uppe teki reippaasti töitä selässä koko tunnin ajan, eikä lannistunut hevosen omista toilailuistakaan missään vaiheessa. Hienoa!