Mörkövaara

Estevalmennus 21.09.2019

 • Valmennus on avoinna vain Mörkövaaran suomenhevoskasvateille
 • Valmennus järjestetään 21.09.2019
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä 15.09.2019
 • Kyseessä on nimi listaan-valmennus jossa hevosta valmennetaan sen omalla re-tasolla
 • Osallistuminen tapahtuu mailitse tttvisha@gmail.com, otsikolla estevalmennus46
 • Muodossa Ratsastaja - <a href="http:// alkuinen osoite">Ratsu</a> (+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)
 • Tervetuloa mukaan!
 • HUOM! Valmennuksiin otetaan mukaan kolme ratsukkoa ja yksi ihminen voi osallistua vain yhteen valmennukseen (koulu/este).
  Syyskuun valmennuksiin eivät saa osallistua elokuussa valmentautuneet henkilöt.

  1. Jenny - Mörkövaaran Timanttipöly
  Pitkästä aikaa pääsin valmentamaan ihastuttavaa Tinniä, joka oli vähintään yhtä iloinen nähdessään minut: kevyt hammashymy ja korvat niskassa, siitä oli hyvä lähteä. Nauraen taputin irvistelevää tammaa kaulalle Jennyn kiivetessä tämän selkään, jonka jälkeen lähdimme reippaasti alkuverkan pariin. Päätään viskellen Tinni alkoi vastahakoisesti toimiin, ratsastajan pyytäessä heti alusta alkaen napakasti ratsultaan reipasta, mutta tasaista liikettä. Laukkaa työstäessä ratsukko sai ottaa mukaan laukkapuomit, joihin tamma ensimmäisillä kierroksilla kompuroi, kunnes herätessään alkoi huomioimaan jalkansa paremmin.

  Ratsukon työskennellessä hyvin yhteen ja Tinnin ollessa hyvin avuilla, lähdimme siirtymään tämän päivän tehtävien pariin. Aiheena oli sarjaesteet, joten kentälle oli pystytettynä kaksi kahden esteen sarjaa ja yksi kolmen esteen sarja, joilla korkeutta oli noin 80-100cm. Merkistäni Jenny sai rueta suorittamaan rataa, ylittäen ratsunsa kanssa ensin kahden esteen sarjat ja viimeisenä kolmen esteen sarjan. Ensimmäiselle sarjalle Tinni aavistuksen jarrutteli, joten ratsastaja joutui käyttämään reilua jalkaa, jotta sai ratsunsa reippaasti esteelle. Hyvin tamma kuitenkin ponnisti esteelle, otti kaksi reilua laukka-askelta ja hyppäsi uudelleen seuraalle esteelle virhettä. Toisella sarjalla laukka-askelia mahtui väliin vain yksi, mutta nopeajalkainen Tinni suoriutui siitäkin hienosti. Kolmen esteen sarjalla ensimmäinen ja toinen este ylittyi varsin hyvässä rytmissä, mutta kolmannelle Tinni hyppäsi sen verran läheltä, että etujalat ottivat ylimmän puomin mukaansa.

  Toisella kierroksella Jenny oli paremmin hypyissä mukana ja ohjasi ratsuaan malttavaisemmin selässä. Pyysin ratsastajaa olemaan tarkkana laukka-askelien kanssa esteiden välissä ja tarvittaessa lyhentämään reilusti tamman laukkaa, jolla askeleissa riitti pituutta. Tällöin Tinnikin eteni huomattavasti varmemmin mielin esteillä ja otti reilusti ratsastajansa avut vastaan, toimien niiden mukaisesti. Kahden esteen sarjat sujuivat nyt oikein hienosti, mutta jälleen kolmannen sarjan viimeinen este koitui pudotukseksi, tamman harppoessa edelliseltä esteeltä hirmuista kyytiä. Näin ollen jätimme kahden esteen sarjat hetkeksi pois ja keskityimme vain tähän haastavaan esteeseen. Toistojen kautta Tinnin hypyt lähtivät kolmella esteellä sujumaan, Jenny ymmärsi pidättää tammaansa toisella esteellä sen verran, että se ei enää kirinyt kolmannelle. Tämän jälkeen jokaisen sarjan esteet lähtivät hyvin ylittymään, eikä hankaluuksia enää ilmennyt.

  Tinni oli varsin mielissään siinä vaiheessa, kun sanoin hyppyjen riittävän ja ratsukko sai siirtyä loppuverkan pariin. Heti pitkät ohjat saadessaan tamma alkoi jälleen viskomaan päätään, samalla tosin tyytyväisenä pärskähdellen. Tunti meni varsin nopeasti ratsukon kanssa työskennellessä ja ainakin valmentajalle jäi pääosin hyvä fiilis. Pientä haastetta ja hankaluutta matkanvarrella ilmeni, mutta sekä Jenny että Tinni tekivät pääosin huolellista työtä radalla, jonka myötä saatiin hyviä suorituksia aikaiseksi ja ongelmat ratkaistuksi.

  Tämä on virtuaalitalli   |   Tämä on virtuaalihevonen   |   Ulkoasu © turjake 2017   |   Tausta © Wade Brooks (CC BY-NC 2.0)