Estevalmennus 20.9.2011

Mörkövaara järjestää taas estevalmennuksen, joka on avoinna vain tallin suomenhevoskasvateille. Valmennus järjestetään 20.9.2011, ja viimeiset ilmoittautumiset otetaan vastaan edellisenä päivänä. Valmennukseen otetaan rajattomasti tallin kasvatteja, ja yksi omistaja saa tuoda molempille tasoille yhden Mörkövaaralaisen. Kyseessä on nimilistaan-valmennus, mutta siltikään hevosella ei tarvitse olla luonnetta, mikäli omistaja vain kuvaa osallistumisessa parin sanoin ratsuaan. Tervetuloa mukaan!

Osallistuminen valmennukseen tapahtuu mailitse kkfemnito@luukku.com, otsikolla Estevalmennus7, 19.9. mennessä. Muodossa Taso (rv) Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsu<*/a> (+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)

Osallistujat
60cm

90cm
Tindy - Mörkövaaran Rosienne
Rosie oli tänään valmennuksessa hyvin reipas, eikä se etenkään alkuun olisi millään malttanut keskittyä esteiden hyppäämiseen kun uusi ympäristö oli paljon mielenkiintoisempi. Alkuverkka menikin siinä, että ratsastaja sai otettua ratsunsa hallintaan ja kulkemaan hänen ohjeiden mukaisesti eteen. Alkuun menimme käynnissä ja ravissa puomisarjoja, jotka ylittyivät hyvin kun Rosie jaksoi keskittyä jalkoihinsa. Puolipidätteitä Tindy sai koko valmennuksen ajan antaa, sen verran kun sitä virtaa tuntui tammassa olevan ja välillä hypyt menivätkin pelkäksi säädöksi kun hyppääminen tapahtui huonon lähestymisen vuoksi liian läheltä tai kaukaa. Tänään hyppäsimme 80-90 sentin korkuista esterataa, jossa esteitä oli sijoiteltu ympäri maneesia erilaisin lähestymisin. Pääteemana oli kuitenkin erikoiset esteet, sillä mukana oli paljon mm. muureja ja vesiesteitä. Rosieta ei kuitenkaan minkäänlaiset esteet pelottaneet kun se vauhtiin pääsi, kun vain ratsastaja ohjasi sen tietylle linjalle, niin yli mentiin kyllä tyylillä millä tahansa. Jotenkin valmentajan silmään pisti ikävästi se, että hevonen ei tuntunut olevan ratsastajansa hallinassa ollenkaan esteillä, ja siten lopussa keskityimme vain rauhalliseen tempoon eikä niinkään itse hyppyihin. Tindy sai olla selässä todella topakkana jotta Rosie malttoi kulkea halutulla tavalla ja aika moneen kertaan saimme hyppyjä toistaa, jotta tamma ei lähtenyt käsistä ennen estettä. Rosien ollessa nyt hieman kuuliaisemman ja nöyremmän näköinen, hyppäsimme radan vielä kertaalleen kokonaan ja sen jälkeen ratsukko sai siirtyä itsenäiseen loppuverkkaan ravissa. Rosieta ja Tindyä oli mukava valmentaa ensimmäistä kertaa, ratsastaja kuunteli minun ohjeitani valmennuksen aikana hyvin, ja siten saimme lopussa jonkin näköistä parannusta aikaan hypyissä.

Ziki - Mörkövaaran Ilona
Tänään emme saaneet valmennuksessa nähdä sitä perinteistä iloista ja reipasta Ilonaa, vaan kaikkea aivan muuta. Zikin noustessa selkään tamma hyvä että jaksoi eteen lähteä kävelemään, ja alkuverkassa meno olikin hyvin tahmaista ja oikeaa pakkopullaa hevoselle. Lähdimme kuitenkin menemään käynnissä ja ravissa puomitehtäviä, joilla yritettiin saada taas hevosen huomio jalkoihin. Alkuun Ilona kompuroi aika kiitettävästi, mutta hiljalleen se tajusi että jalkojen nostaminen on paljon helpompaa kuin könyäminen. Kun aloitimme sitten virallisesti hyppäämisen, tamma vain heitteli pukkeja laukannostoissa ja näytti todella hommaan kypsyneeltä. Tänään hyppäsimme 80-90 sentin korkuista esterataa, jossa esteitä oli sijoiteltu ympäri maneesia erilaisin lähestymisin. Pääteemana oli kuitenkin erikoiset esteet, sillä mukana oli paljon mm. muureja ja vesiesteitä. Ja nämä esteethän eivät Ilonaa ollenkaan hetkauttaneet, edelleen se näytti vain tympeää naamaansa vaikka Ziki kuinka yritti selässä saada sen liikkumaan nätisti eteen. Ratsastaja sai antaa paljon pohjetta ja raippaa jotta päästiin esteiden ylitse, ensimmäiset esteet kun kiellettiin tai hypättiin todella vaivaisesti puomeja pudottaen. Loppua kohden saimme hiljalleen Ilonan hyppäämään ihan kohtuu reippaasti tai ainakin siten, että puomit pysyivät paikoillaan. Tamman kanssa hyppäsimme pääsääntöisesti vain paria estettä, koska ainakin alkuun kokonaisen radan hyppäämiseen olisi mennytkin koko tunti. Kun tamma alkoi valmennuksen viimeisillä minuuteilla näyttämään edes pientä kiinnostusta hyppäämiseen, niin sitten mentiin koko rata läpi. Pudotuksiahan sinne syntyi muutamia, mutta yleisesti tämä päivä huomioon ottaen teki Ilona kohtuullisen hyvän suorituksen. Valmentajan osalta valmennus oli hieman haikea, mutta eihän aina onnistu! Ziki kuitenkin selässä antoi taas kaikkensa ja siten sai kuntoilla kunnolla jos ei muuta oppinut.