Estevalmennus 15.10.2011

Mörkövaara järjestää taas estevalmennuksen, joka on avoinna vain tallin suomenhevoskasvateille. Valmennus järjestetään 15.10.2011, ja viimeiset ilmoittautumiset otetaan vastaan edellisenä päivänä. Valmennukseen otetaan rajattomasti tallin kasvatteja, ja yksi omistaja saa tuoda molempille tasoille yhden Mörkövaaralaisen. Kyseessä on nimilistaan-valmennus, mutta siltikään hevosella ei tarvitse olla luonnetta, mikäli omistaja vain kuvaa osallistumisessa parin sanoin ratsuaan. Tervetuloa mukaan!

Osallistuminen valmennukseen tapahtuu mailitse kkfemnito@luukku.com, otsikolla Estevalmennus8, 14.10. mennessä. Muodossa Taso (rv) Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsu<*/a> (+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)

Heh, valmennukset jäivät melko vaatimattomiksi, mutta jospa ne kelpaisivat :---)

Osallistujat
70cm
Ziki - Mörkövaaran Herkkusieni
Olipa mukava nähdä kouluhevonen mukana estevalmennuksessa! Simo oli erittäin virkeä ja innokas hyppääjä, Ziki sai välillä antaa kunnon pidätteitä jotta hevonen pysyi lapasessa, sen verran kun vauhtia riitti. Alkuun ori ei malttanut oikein kuunnella ratsastajansa ohjeita, ja siksi hypyt tuntuivat jäävän melko hutiloiduiksi. Alkuverkassa hyppäsimme ristikkosarjoja jotta saatiin hevonen kiinnittämään huomio jalkoihinsa ja esteisiin, sekä pyrittiin saamaan tietenkin ratsastajakin hereille. Tässä vaiheessa jo huomasin Simon omaavan suhteellisen hyvän hyppytyylin, ja kapasiteettiakin tuntui yllätykseksi löytyvän paljon. Kun pääsimme hyvin hyppäämisen makuun, lähdimme hyppäämään 60-70 sentin esteitä, jotka olivat sijoitettuna ensin ympyrälle ja sitten kiemurauralle. Simon malttaessa hieman hidastaa ja ottaa ratsastajansakin huomioon, alkoivat hypytkin onnistua kunnolla. Muutamia pudotuksia valmennuksissa nähtiin kun lähestymiset eivät olleet kovin huoliteltuja, mutta yleisesti tämän ratsukon toimintaan olin hyvinkin tyytyväinen. Zikin tulee olla tarkkana esteillä käsiensä kanssa, sillä hän tuntui usein jäävän esteellä vetämään ratsuaan kuolaimesta.

100cm
Ziki - Mörkövaaran Ilona
Tänään tällä ratsukolla ainakin riitti virtaa ja energiaa, jo alkuverkassa Ilona puuskutti vauhdilla eteenpäin Zikin antaessa selässä paljon apuja ratsusa etenemiseen. Yhteistyö pelitti Zikillä ja Ilonalla moitteitta, tamma malttoi sen verran hyvin mielensä, ettei täysin hevosen mukaan menty. Alkuun teimme perinteisiä esteharjoituksia, aloitimme vähän pienemmistä yksittäisistä esteistä ja jatkoimme huolellisesti tehtyjen hyppyjen jälkeen aina vain korkeampiin. Ilona hyppäsi todella hyvin, kertaakaan se ei esteitä kyttäilemään jäänyt, vaan aina se oli ylittämässä huonojenkin lähestymisten jälkeisiä esteitä. Kun hyppääminen näytti olevan hyvällä mallilla ja tamman vauhti hieman rauhallisempaa, aloitimme hyppäämään metrisiä sarjaesteitä, aina erilaisin askelvälein. Välillä esteiden välille mahtui useita laukka-askelia, välillä vain pari. Ilona sovitti askeleensa jokaisella sarjalla melko hyvin, ja siten korkeammatkin esteet ylittyivät kohtuullisen hyvin. Välillä askelväli kuitenkin jäi vähän tiukaksi, ja siten liian läheltä ponnistuksesta seurasi muutamia pudotuksia. Yleisesti ratsukko suoriutui valmennuksesta erittäin hyvin, Ziki antoi ratsulleen hyvät avut toimimiseen ja Ilona pyrki siten liikkumaan niiden mukaisesti eteen, niin kuin aina ennenkin.

Jim - Mörkövaaran Hirmu-Vili
Vili oli tänään valmennuksessa hieman laiska, eikä tehtävät alkuun meinanneet onnistua mitenkään. Jim sai jatkuvasti ratsastaa hevostaan eteen ja antaa reippaasti pohjetta, jotta saatiin Vili edes vähän virkeämmäksi. Aloitimme esteiden hyppäämisen perinteisillä esteharjoituksilla, alkuun otimme vähän pienempiä pystyjä ja korotimme niitä aina hyvien suoritusten jälkeen. Tässä vaiheessa poika ei vielä jaksanut keskittyä jalkoihinsa ja siten hypyt menivät miten tahtoivat, mutta pikku hiljaa Jimin ollessa topakkana selässä alkoivat hypytkin näyttämään paremmilta. Seuraavaksi lähdimme hyppäämään päivän ns. pääesteitä, metrisiä sarjoja. Sarjaesteitä muunneltiin kentällä useaan otteeseen niin, että saimme paljon sarjoja erilaisin askelvälein. Ratsukon molemmat osapuolet saivat siis tehdä esteiden välillä hyvää työtä, jotta askeleet sopivat esteiden väliin ja saatiin hyviä hyppyjä aikaiseksi. Suuremmilla esteillä orilta löytyi vähän enemmän vauhtia ja intoa, ja siten näimme paljon hyviä suorituksia, mutta vain silloin kun Jim oli hyvin tarkkana selässä antamiensa apujen kanssa. Vaikka alku näyttikin tämän ratsukon kanssa hieman työläältä, niin loppua kohden parannettiin huimasti, mikä sai valmentajan ja ratsukonkin tyytyväiseksi.

Laura R. - Mörkövaaran Lennokas
Lauralla ja Lennillä oli valmennuksessa alkuun hieman erimielisyyksiä, ori ei millään olisi malttanut kuunnella ratsastajansa ohjeita, vaan mennä täysin omaan tahtiin. Lennillä vauhtia riitti tälläkin kertaa ihan kiitettävästi, alkuverkassa ratsastaja sai paljon rauhoitella hevostaan jotta pystyttiin turvallisesti alottamaan esteiden hyppääminen. Alkuun otimme tavallasia esteharjoituksia, aloitimme hyppäämisen pienemmistä pystyistä ja nostimme niiden korkeutta aina hyvien suorituksien jälkeen. Lennillä oli vähän vaikeuksia keskittyä hyppäämiseen, ja siten ponnistuspaikat menivät alkuun vähän päin mäntyjä ja pudotuksiakin syntyi, mutta hiljalleen ori jälleen tajusi mitä tältä haettiin. Kun ratsukolla oli hyvä tuntuma hyppäämiseen, siirryimme päivän päätehtäviin eli sarjaesteisiin. Sarjoja muunneltiin kentälle hyppyjen jälkeen niin, että saimme sarjaesteiden välille erilaisia askelvälejä. Laura sai siis olla hereillä selässä jotta ponnistuspaikat osuivat kohdilleen ja hevosen askeleet mahtuivat aina esteiden väliin. Sarjojen hyppääminen onnistui yllättävän hyvin, ori malttoi hieman mieltään ja reagoi Lauran pidätyksiin, ja siten hypyt osuivat melko hyvin kohdilleen. Hienoa!