Estevalmennus 28.10.2011

Mörkövaara järjestää taas estevalmennuksen, joka on avoinna vain tallin suomenhevoskasvateille. Valmennus järjestetään 28.10.2011 ja viimeiset ilmoittautumiset otetaan vastaan edellisenä päivänä. Valmennukseen otetaan rajattomasti tallin kasvatteja, ja yksi omistaja saa tuoda molempille tasoille yhden Mörkövaaralaisen. Kyseessä on nimilistaan-valmennus, mutta siltikään hevosella ei tarvitse olla luonnetta mikäli omistaja vain kuvaa osallistumisessa parin sanoin ratsuaan.
Tervetuloa mukaan!

Osallistuminen valmennukseen tapahtuu mailitse kkfemnito@luukku.com, otsikolla Estevalmennus9, 27.10. mennessä. Muodossa Taso (rv) Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsu<*/a> (+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)

Osallistujat
80cm
Ziki - Mörkövaaran Herkkusieni
Alkuun tällä ratsukolla ei tahtonut yhteistyö pelittää ollenkaan - Simo vedätti ratsastajaansa aivan 6-0 temppuilessaan ympäri kenttää. Alkuverkan 50-60 sentin pystyt ja okserit olivat aika hankalasti ylitettävissä, useaan otteeseen Simo joko kieltäytyi tai juoksi reippaasti laukassa ohitse. Vauhtia pojalla ainakin riitti, ei sitä esteille ainakaan hoputtaa tarvinnut! Ziki sai hetken aikaa rauhassa rauhoitella hevostaan ja näyttää tälle, että kuka määrää, ennen kuin jatkoimme oikeaan tehtävään. Tänään hyppäsimme 70 ja 80 sentin oksereita ja trippeleitä erilaisin lähestymisin. Ratsastajan tuli huolehtia hyvistä teistä, ja etenkin trippeleiden kohdalla pistää hevonen todellakin hyppäämään. Useiden mielenkiintoisten toistojen jälkeen Simo alkoi pikku hiljaa luovuttaa ohjaa enemmän ratsastajalle, ja vasta sitten pääsimme todella tehtäviin käsiksi. Ziki ohjasi koko ajan maltillisesti ratsuaan, antoi tälle hyvät pidätteet ennen esteitä ja ponnistuspaikalla napautti reippaasti pohkeet kylkiin. Itse Simokin alkoi hyvillä ohjeilla keskittyä myös hyppyihin ja silloin saatiinkin erittäin hyvän näköisiä ratoja aikaiseksi. Okserit ylitettiin todella hyvin, trippeleillä olisi kaivattu vähän reippaampaa ponnistusta jotta viimeinen, ylin puomikin olisi paikoillaan pysynyt. Tänään Simo ei ollut täysin se ihana, ruunamainen Simo, mutta siitä huolimatta jotain hyvää esteillä irti saatiin.

100cm
Jim - Mörkövaaran Hirmu-Vili
Jim sai tänään todella pitää ratsunsa ohjista kiinni, jotta selässä pysyi! Vilillä tuntui olevan paljon virtaa, vauhtia riitti vaikka muille jakaa ja siten myös esteet ylitettiin sellaisella tyylillä. Alkuverkassa hyppäsimme ensiksi 60-80 sentin pystyjä ja oksereita, jotka ylittyivät sellaisella pompulla, että ratsastajalla todella teki tiukkaa. Jim yritti parhaansa pidätellä ratsuaan ja paikoin siinä myös onnistuikin, jolloin Vili näyttikin menevän nätisti - ja sitten taas se sama alkoi. Muiden siirtyessä jo päätehtävään, sai Jim vielä Vilin kanssa hypätä muutamaan kertaan omaan tahtiin alkuverkan esteet, ja sitten liittyä mukaan kun ratsu tuntui olevan hankassa. Tänään tarkoituksenamme oli hypätä 80-100 sentin oksereita ja trippeleitä erilaisin lähestymisin. Vili tuntui suuremmilla esteillä olevan jo huomattavasti rauhallisempi, jolloin saatiinkin hyvän näköisiä hyppyjä aikaiseksi. Ratsastajan tuli pitää huolta selvistä, hyvistä reiteistä esteille ja laittaa hevonen ponnistamaan reippaasti ylitse, etenkin trippeleiden kohdalla. Muutamat huonot lähestymiset saivat Vilin vetämään jarrut ennen estettä, mutta muuten esteiden hyppäämisessä ei ongelmaa ollut, kunhan vain vauhti ei lähtenyt käsistä. Muutamat viimeiset hypyt, kun Jim oli saanut pidätettyä orin rauhalliseen tahtiin, näyttivät erityisen hyviltä, varsikin trippeleiden kohdalla Vili ponnisti niin tarmokkaasti että! Jim antoi valmennuksessa jälleen kaikkensa pitääkseen ratsunsa hyvässä liikkeessä ja saadakseen tämän esteiden ylitse, mutta valitettavasti Vili ei tänään ollut aivan samoilla linjoilla.

Ziki - Mörkövaaran Ilona
Ilona sai tänään ehdottomasti ensimmäisenä hymyn valmentajan huulille! Tämä suloinen tamma kun tuli niin tyypilliseen tyyliin valmennukseen, virtaa ja intoa riitti vaikka muille jakaa. Jo alkuverkassa se liikkui täsmälleen Zikin ohjeiden mukaan, ja hyvin kauniistihan se eteen liikkuikin. Lähdimme ensiksi hyppäämään 60-80 sentin pystyjä ja oksereita, joiden ylitse tamma tietenkin hyppäsi empimättä, tyytyväisin mielin. Valmennuksen muiden ratsukoiden jumittuessa joka toiselle esteelle, sai Ilona sillä aikaa hyppiä Zikin kanssa reippaasti muita verkkaesteitä ja enemmälti mennäkin oman mielen mukaan. Kun viimein pääsimme jatkamaan eteenpäin, lähdimme suorittamaan päivän päätehtävää, eli rataa joka oli koostunut 80-100 sentin oksereista ja trippeleistä. Ziki valmisteli ratsunsa huolellisesti jokaiselle esteelle ja teki selkeät reitit esteiden välille, jotta hevosen oli helppo hahmottaa rataa ja ylittää esteet. Tamma pomppi iloisena jokaisen eteen tulevan esteen ylitse, mutta lemppareita olivat mitä ilmeisemmin isoimmat ja haastavimmat esteet, eli 100 sentin trippelit. Niiden kohdalla Ilona ponnisti todella reippaasti ja suorastaan liisi ylitse, joten ratsastaja pystyi olemaan hyvin tyytyväinen selässä. Ilona tuntui tänään olevan suorastaan helppo ratsastettava tai sitten Ziki oli jälleen topakoitunut ja näytti kaikille, että kuinka sitä hevosta oikeasti ohjataan. Valmennuksessa tältä ratsukolta nähtiin erittäin hienoja ja puhtaita suorituksia, jotka olivat kyllä hyvin mallikelpoisia.

Laura R. - Mörkövaaran Lennokas
Tänään Lenni käyttätyi estevalmennuksessa todella mallikelpoisesti, se liikkui täysin Lauran ohjeiden mukaisesti eteen ja ylitti kauniisti eteensä tulevat esteet. Alkuverkassa se oli jo suhteellisen reipas eikä lainkaan tahmea ja tuntui, tai ainakin näytti siltä, että tänään saataisiin hyviä hyppyjä aikaiseksi. Alkuun otimme muutamat yksittäiset esteet ja parit sarjat, jotka olivat 60-80 sentin korkuisia pystyjä ja oksereita. Pieni virtaryöppy kävi hevosella ensimmäisten esteiden kohdalla, jolloin Lenni vain ryntäsi kauhealla vauhdilla ylitse, mutta pidätysten jälkeen vauhti saatiin kuriin ja hypyt näyttämään hypyiltä. Kun tämä ratsukko, ja valmennuksen muut ratsukot, olivat saaneet hypätä tarpeeksi lämmittelyesteitä, lähdimme jatkamaan isompiin esteisiin. Tällä kertaa kentälle oli sijoiteltuna 80-100 sentin oksereita ja trippeleitä, erilaisin lähestymisin tietenkin. Lenni hieman innostui suuremmista esteistä ja se puuskutti todella jokaisen esteen ylitse virtaa puhkuen. Laura sai antaa ennen estettä kunnolliset pidätteet ja ponnistuspaikan kohdalla puristaa pohkeet reippaasti kylkiin, jotta pieni ori hyppäsi kunnon voimalla esteiden ylitse. Suuret trippelit ylittyivät täysin vaivatta tältä hevoselta, mikä kertoo siitä, että Lennillä on todella taitoa ja kapasiteettia hyppäämiseen. Tämän ratsukon kohdalla ei nähty tänään ainuttakaan kieltoa, eikä sen suuremmin pudotuksiakaan kun vauhtiin vain päästiin. Lenni näytti ehdottomasti parhaan puolensa valmennuksessa, josta Laura, jolla myös meni hyvin tänään, saa olla todella tyytyväinen.