Kouluvalmennus 21.6.2014

 • Mörkövaara järjestää kouluvalmennuksen, joka on avoinna vain tallin suomenhevoskasvateille
 • Valmennus järjestetään 21.6.2014
 • VIP 18.6.2014
 • Nimi listaan-valmennus, jossa helppo a ja vaativa b ryhmät
 • Osallistuminen tapahtuu mailitse tvisha@luukku.com, otsikolla kouluvalmennus12
 • Muodossa Ryhmä (rv) Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsu<*/a> (poista tähdet+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)
 • Tervetuloa mukaan!
 • Osallistujat
  Helppo A
  Cannabia - MörkövaaranTiikerililja
  Tänään valmennettavakseni saapuivat Cannabia ja Mörkövaaran Tiikerililja. Tiikerililjaa en ollutkaan nänhyt sen koomin kun se varsana Mörkövaarasta Pirunkorpeen lähti ja siksi odotin mielenkiinnolla ratsukon valmentamista. Alkuverkassa tamma oli hieman jäykän näköinen ratsastettava, eikä liike ollut kovinkaan eteenpäin pyrkivää. Siispä aloimme tekemään paljon pieniä tehtäviä, kuten ympyröitä, pohkeenväistöjä sekä siirtymisiä. Selvää oli se, että Tiikerililja oli hyvin yhteistyökykyinen ratsastajansa kanssa, se teki kaiken mitä tältä vain pyydettiin. Hiljalleen tamma alkoi vetreytyä ja ympyröillä saatiin jo hyviä asetuksia aikaiseksi, ja siirtymisilläkin saatiin lisää liikettä kehiin.
  Pääaiheenamme valmennuksessa oli valmentajan lempparit, eli avo- ja sulkutaivutukset sekä laukkatehtävät. Aloitimme ratsukon kanssa sulkutaivutuksista ja heti huomasin sen, että näitä tehtäviä on kovasti kotonakin harjoiteltu. Ratsastajan antaessa hyvät avut ratsulleen, Tiikerililja asettui hyvin ja jalat liikkuivat neljällä uralla oikeaan tapaan. Teimme muutamat toistot sulkuja, eikä niissä kumpaankaan suuntaan ilmennyt minkäänmoista ongelmaa. Avotaivutuksissa vuorostaan Tiikerililja hieman sekosi askelluksessaan ja ensin nähtiinkin vaikka minkälaista ristiin askellusta sekä pohkeenväistöä. Ratsastajan tuli pyytää ratsuaan vähän malttamaan mieltään ja antaa selkeät avut, niin hiljalleen lähtivät avotkin onnistumaan. Taivutusten jälkeen lähdimme tekemään muutamia ravi-laukka-ravi siirtymisiä harjoitellen puhtaita laukannostoja. Muutamat pätkät nähtiin sitä kuuluisaa kiitoravia ennen laukkaan siirtymistä, mutta aika hyvin tuntui Tiikerililjalla laukannostot olevan hallinnassa. Loppuun teimme kahdeksikkoa niin, että siinä tuli harjoiteltua vastalaukkaa kuin myös laukanvaihtoja käynnistä. Vastalaukassa ei mitään epäselvyyttä ilmennyt, mutta laukanvaihtoja saatiin muutamat toistot tehdä ennen kuin ne lähtivät kunnolla sujumaan.
  Reilun tunnin jälkeen alkoi Tiikeliljalla vauhtikin hyytymään, joten siirryimme loppuverkkaan. Loppuverkassa ratsukko sai itsenäisesti tehdä ravissa ja käynnissä kiemurauria sekä ympyröitä. Tätä ratsukkoa oli oikein mukava valmentaa, hevonen on osaava ja erittäin tyylikkään näköinen kouluratsu, eikä ratsastajakaan ainakaan hevosta huononna.

  Vaativa B