Kouluvalmennus 12.09.2015

 • Valmennus avoinna vain Mörkövaaran suomenhevoskasvateille
 • Valmennus järjestetään 12.09.2015
 • VIP 09.09.2015
 • Kyseessä on nimi listaan-valmennus, jossa hevosta valmennetaan sen omalla ko-tasolla
 • Osallistuminen tapahtuu mailitse tvisha@luukku.com, otsikolla kouluvalmennus20
 • Muodossa Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsu<*/a> (poista tähdet+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)
 • Tervetuloa mukaan!
 • HUOM! Valmennuksiin otetaan mukaan neljä ratsukkoa ja yksi ihminen voi osallistua vain yhteen valmennukseen (koulu/este).

  Osallistujat
  dookie - Mörkövaaran Villimieli
  Tänään sain ensimmäistä kertaa valmennettavakseni kasvattini Mörkövaaran Villimielen ja innolla odotin näkeväni millainen hevonen tästä orista on kehittynyt. Vili ja dookie saapuivat kentälle hyvissä ajoin ja saivat siten rauhakseen lämmitellä taivutuksia, temponmuutoksia sekä siirtymisiä tehden. Orista huomasi heti, että sitä hieman jännitti uusi paikka ja siksi ratsastaja sai tehdä paljon töitä sen eteen, että hevonen rentoutui ja rauhoittui kuuntelemaan apuja. Kun ratsukon välinen yhteityö pelasi moitteitta ja hevonen kulki maltillisesti eteen, lähdimme siirtymään päivän päätehtävien pariin.

  Aluksi halusin nähdä kuinka ratsukolta luonnistuu väistöt, avot sekä sulut käynnissä ja ravissa. Käynnissä Vili painoi hieman apuja vastaan ja eritoten suluissa työntäytyi uralta kokonaan pois, tarjoten samalla pelkkää pohkeenväistöä. Sen vuoksi käynnissä tehtiin paljon toistoja, ja ravissa ei ollutkaan enää minkään tehtävän kanssa ongelmaa. Tämän jälkeen jatkoimme kahdeksikon muotoiselle kiemurauralle, jossa teimmekin erilaisia harjoituksia loppuvalmennuksen ajan. Aluksi aloitimme tekemään ympyröillä ravi-pysähdys-ravi harjoituksia, vaihdellen samalla myötä- ja vasta-asetusten kanssa. Oli hienoa nähdä kuinka tämän tehtävän parissa Vili alkoi kantamaan itseään hienosti, kulkien kauniissa raamissa eteen. Ravitehtävän jälkeen vaihdoimme laukkaan, jolloin mukaan otettiin laukanvaihdot ympyröiden risteyskohdassa sekä välillä vastalaukkaa. Ensimmäiset vaihdot olivat vähän köykäisiä, ratsastajan avut eivät menneet hevoselle täysin perille ja näin Vili vain kiri laukassa tahtiaan. Dookie sai siis pidättää ratsuaan napakasti ja antaa hyvin selkeät avut vaihtoon, jotta ori toimi lopulta niin kuin haluttiin.

  Reilun tunnin työstämisen jälkeen sai ratsukko alkaa lopettelemaan ja siirtymään loppuverkkaan rauhallisessa ravissa. Valmentaja oli todella tyytyväinen dookien ja Vilin menoon kentällä, vitsit että sitä oli mukava seurata! Välillä ratsukon osapuolilla oli erimielisyyksiä, mutta huolellisella työstämisellä ja toistoilla saatiin jokainen eteen tullut ongelma korjattua. Lopputunnista Vili liikkui hyvällä motivaatiolla kauniisti eteen ja ratsastajakin tuntui olevan ratsuunsa tyytyväinen.