Kouluvalmennus 06.11.2015

 • Valmennus avoinna vain Mörkövaaran suomenhevoskasvateille
 • Valmennus järjestetään 06.11.2015
 • VIP 01.11.2015
 • Kyseessä on nimi listaan-valmennus, jossa hevosta valmennetaan sen omalla ko-tasolla
 • Osallistuminen tapahtuu mailitse tvisha@luukku.com, otsikolla kouluvalmennus23
 • Muodossa Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsu<*/a> (poista tähdet+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)
 • Tervetuloa mukaan!
 • HUOM! Valmennuksiin otetaan mukaan neljä ratsukkoa ja yksi ihminen voi osallistua vain yhteen valmennukseen (koulu/este).
  Marraskuun valmennuksiin eivät saa osallistua lokakuussa valmentautuneet ratsukot.

  Osallistujat
  1. kuristaja - Mörkövaaran Hallusinaatio
  Mörkövaaran ryhmävalmennus muuttui tänään osallistujien puutteessa kuristajan ja Nassen yksityisvalmennukseksi. Näin ollen päätin ottaa siitä kaiken ilon irti ja laittaa ratsukon kunnolla töihin, armoa antamatta. Alkuverkassa ratsukon tuli työstää taivutuksia ja siirtymisiä, pääosin ravissa ja laukassa. Varmaan kenellekään ei yllätyksenä tullut se, että Nassella riitti intoa ja virtaa vaikka muille jakaa, aiheuttaen kuristajalle samalla harmaita hiuksia. Pyysin ratsastajaa antamaan hevoselleen vahvoja pidätteitä ja istumaan mahdollisimman rennosti selässä, jonka myötä orin vauhti vähitellen tasaantui ja maltti lisääntyi.

  Kun ratsukko oli kutakuinkin löytänyt yhteisen sävelen, lähdimme jatkamaan uraa pitkin ravissa tehden pitkillä sivuilla avo- ja sulkutaivutuksia vuoronperään. Aluksi taivutukset olivat vain sinnepäin hutaistuja, kuristajan hakiessa edelleen hyvää tuntumaa hevoseensa. Toistojen kautta suoritukset paranivat vähitellen, tosin Nasse tuntui jonkin verran painavan apuja vastaan, joka taas vaikeutti ratsastajan työtä. Ollessani tyytyväinen ratsukon suorituksiin, jatkoimme reippaassa tahdissa kentän keskihalkaisijalta tekemään pohkeenväistöjä. Kun kuristaja muisti antaa napakan pohkeen ja pidätteen ulko-ohjasta, oli jälki todella hyvännäköistä Nassen liikkuessa nöyrästi eteen. Vasempaan suuntaan väistäessä ori tosin kampesi melko jyrkästi vasempaan, joten vähän sai ratsastaja tarkentaa apujen antoa ja miettiä niiden vaikutusta liikkeeseen. Tästä jatkoimme laukkaamaan kahdeksikon muotoiselle kiemurauralle niin, että ympyröiden risteyskohdassa hevonen tuli siirtää kolmen askeleen ajaksi käyntiin ja sitä myöten tehdä laukanvaihto. Ensimmäisillä kerroilla käyntiin hidastaminen oli melko työlästä, sillä eihän Nasse olisi millään malttanut hidastaa vauhtiaan sen painellessa tarmokkaasti eteen. Jälleen kerran toistojen ja huolellisten apujen kautta saatiin hyvää tulosta, ja vähitellen ori siirtyi kerta toisensa jälkeen pienemmästäkin avusta käyntiin. Laukannostot onnistuivat puolestaan heti hyvin. Lisäksi ympyröillä tuli tehdä myötä- ja vasta-asetuksia, joissa ei liiemmin ongelmaa ollutkaan. Loppua kohden jatkoimme laukkaamista uraa pitkin, tehden päädyissä ensin suuri pääty-ympyrä ja sen perään pieni voltti. Tässä vaiheessa kuristaja sai työstää ratsuaan tasaiseen ja hyvään laukkaan, jotta valmennuksen päätteeksi olisi hyvä mieli kaikilla.

  Valmennuksessa aika kului kuin siivillä, emmekä edes huomanneet että lopetellessamme oli aikaa vierähtänyt melkein pari tuntia. Nasse tuntui olevan sen vuoksi todella poikki, joten ratsukko sai suorittaa loppuverkan rauhalliseen tahtiin, ja loppykäynneissä kuristaja sai taluttaa hevostaan maastakäsin. Täytyy sanoa, että tänään olin enemmän kuin tyytyväinen Nassen ja kuristajan suorituksiin. Ori ei ollut tänään yltiö söheltäjä, vaan se malttoi heti alusta asti hyvin mielensä ja kuunteli apuja huolellisesti. Tietenkin erimielisyyksiäkin ilmeni, mutta nekin olivat tällä kertaa pienessä mittakaavassa. Oikein hyvää työtä!