Kouluvalmennus 21.05.2016

 • Valmennus avoinna vain Mörkövaaran suomenhevoskasvateille
 • Valmennus järjestetään 21.05.2016
 • Viimeinen ilmoittaustumispäivä 18.05.2016
 • Kyseessä on nimi listaan-valmennus, jossa hevosta valmennetaan sen omalla ko-tasolla
 • Osallistuminen tapahtuu mailitse tvisha@luukku.com, otsikolla kouluvalmennus30
 • Muodossa Ratsastaja - <a href="http:// alkuinen osoite">Ratsu</a> (+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)
 • Tervetuloa mukaan!
 • HUOM! Valmennuksiin otetaan mukaan neljä ratsukkoa ja yksi ihminen voi osallistua vain yhteen valmennukseen (koulu/este).
  Toukokuun valmennuksiin eivät saa osallistua huhtikuussa valmentautuneet henkilöt.

  1. Milja Mörkövaaran Reivi
  Tämänpäiväinen Mörkövaaran ryhmävalmennus muuttui osallistujien puutteessa Miljan ja Reivin yksityisvalmennukseksi kouluratsastuksen tiimoilla. Ratsukko vaikutti aamutuimaan vähän uniselta, joten sain laittaa heidät samantien reippaasti hommiin, jotta saatiin molemmat osapuolet hyvin hereille. Koska olin tottunut siihen, ettei Reivi ainakaan heti alkuun toimi oikeinpäin ja laittaa aina vähän apuja vastaan, oli tänään suuri yllätys, kun ori alkoikin samantien liikkumaan hyvässä tahdissa eteenpäin, ratsastajan apuja huolellisesti kuunnellen. Näin ollen emme alkuverkkaan tuhlailleet paljon aikaa, kävimme nopeasti vain kaikki askellajit lävitse, samalla hevosta paljon ympyröillä taivutellen.

  Tänään olin kaavaillut ratsukolle paljon ravi- ja laukkatyöskentelyä, pääosin kiemuraurilla ratsastaen. Milja sai nostaa Reivillä tasaisen ravin ja tämän jälkeen lähteä tekemään pitkille sivuille loivat kiemurat, tai kaaret, miksi sitä ikinä kutsutaankaan, ja lyhyille sivuille tuli tehdä suuret pääty-ympyrät. Tehtävä ei sikäli haasteellinen ollut, mutta näin saimme Reivin jälleen kuuntelemaan paremmin ratsastajan pohjetta ja ohjaa, joka toivotusti tuottikin tulosta. Loivissa kiemuroissa tuli ratsastaa pitkän sivun alusta lähes kentän keskelle ja keskipisteestä ratsastaa takaisin uralle, muistaen selvät asetukset. Pääty-ympyröillä Milja sai puolestaan taivuttaa Reiviä melkeinpä liioitellusti sisäänpäin, tarkkaillen kuitenkin, että koko hevonen taipuu, eikä vain pelkkä kaula. Ravissa tehtävän sujuessa molempiin suuntiin, sai ratsukko toistaa saman vielä laukassa. Laukassakaan ei näissä tehtävissä liiemmin ongelmia ollut, tosin Reivin menohalujen vuoksi Milja sai muistaa jakaa jatkuvasti hevoselleen napakoita pidätteitä, ettei vauhti yltynyt liikaa. Tästä jatkoimme kolmikaarisen kiemurauran pariin, jälleen kerran ensin ravissa suorittaen ja sen jälkeen laukassa. Haastetta tehtävään lisättiin vielä sillä, että aina kaarissa tuli tehdä pienet voltit. Ratsukko lähti suorittamaan tehtävää todella hyvin, ravi oli tasaista ja Reivi reagoi nätisti ratsastajan apuihin, taipuen kaarissa ja ympyröillä hienosti. Kun kiemuraura oli ratsastettu useaan otteeseen onnistuneesti ravissa läpi, sai ratsukko luvan jatkaa laukassa samaa tehtävää tehden. Kuten arvata saattoi, oli orin laukka sen verran reipasta, ettei kiemurat pysynyt enää symmetrisinä, vieläpä ne yli-suuret voltit mukaan lukien. Laukkassa tämä oli siis huomattavasti haastavampi, Miljan piti keskittyä kunnolla siihen, että hevonen laukkasi nätisti pienin askelin eteen ja että pysyttiin oikeaoppisesti kiemurauralla, ilman niitä venyviä kaaria.

  Yli tunnin ajan ratsukko sai pyöriä kiemuroilla, kunnes oli aika lähteä lopettelemaan. Hevosella olisi selkeästi vielä virtaa riittänyt, mutta Milja näytti olevan sen verran hapoilla, että loppuverkan sai suorittaa melko kevyesti ravissa taivutellen. Kokonaisuudessaan valmennus sujui Miljan ja Reivin osalta hyvin, ori yllätti heti alusta positiivisesti, kun se malttoi keskittyä tehtäviin eikä vain höyrynnyt omiaan. Ravitehtävät onnistuivat kerta toisensa jälkeen oikein kivasti, mutta se laukka vaati ratsukolta hieman enemmän, jotta saatiin hyviä suorituksia aikaiseksi. Jälleen kerran Miljalle suurta plussaa päättäväisestä ja huolellisesta työskentelystä selässä.