Kouluvalmennus 10.11.2016

 • Valmennus avoinna vain Mörkövaaran suomenhevoskasvateille
 • Valmennus järjestetään 10.11.2016
 • Viimeinen ilmoittaustumispäivä 07.11.2016
 • Kyseessä on nimi listaan-valmennus, jossa hevosta valmennetaan sen omalla ko-tasolla
 • Osallistuminen tapahtuu mailitse tvisha@luukku.com, otsikolla kouluvalmennus35
 • Muodossa Ratsastaja - <a href="http:// alkuinen osoite">Ratsu</a> (+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)
 • Tervetuloa mukaan!
 • HUOM! Valmennuksiin otetaan mukaan neljä ratsukkoa ja yksi ihminen voi osallistua vain yhteen valmennukseen (koulu/este).
  Marraskuun valmennuksiin eivät saa osallistua lokakuussa valmentautuneet henkilöt.

  1. Tuulia T. - Mörkövaaran Veriapila
  Tuulia ja Apila saapuivat tänään valmennettavakseni Mörkövaaraan kouluratsastuksen parissa. Alkuverkassa olin vähän epäileväinen heidän suhteen, sillä Apila vain löntysti eteenpäin, eikä sitä näyttänyt työnteko juurikaan kiinnostavan. Sen vuoksi Tuulia sai oikein napakalla otteella laittaa hevostaan liikkumaan ja tehdä tämän kanssa paljon taivutteluja, siirtymisiä ja niin edelleen. Vähitellen sieltä alkoi kuoriutumaan se kouluratsu, jota Tuulia lupaili minun näkevän, kun Apila alkoi kantamaan itseään kauniimmin ja olemaan apujen välissä.

  Valmennuksen aiheena oli tänään kiemuraurat, joten aloitimme ravissa tekemään loivat kiemurat pitkillä sivuilla, lyhyillä sivuilla tuli tehdä puolestaan voltit. Loivalla kiemuralla Tuulian tuli lisäksi asettaa ja taivuttaa Apilaa melkeinpä liioitellusti liikkeen suuntaan. Tehtävässä ei sikäli haastetta ollut, mutta samalla pyrimme saamaan hevosta vain paremmin ja paremmin ohjalle ja liikkumaan hyvällä draivilla eteen. Tehtävän sujuessa molempiin suuntiin siirryimme kolmikaariselle kiemurauralle ravailemaan niin, että kiemuroiden kohdille tuli tehdä voltit, joiden keskellä tuli vielä tehdä pysähdykset. Tällä kiemurauralla Apila liikkui todella tyylikkäästi pitkin askelin eteenpäin, se asettui ja taipui kivasti ympyröillä ja kantoi itsensä ryhdikkäästi. Pysähdykset volteilla sujuivat hyvin, sillä Tuulian huolellisesta pidätteestä Apila pysähtyi kuin seinään. Sen sijaan suoraan raviin siirtymisissä ratsastaja sai olla tarkempana, sillä Apila herkästi otti ensin käyntiaskelia, eikä täten siirtynyt rehellisesti merkistä raviin. Huolellinen pohje ja istunnalla eteenajo kuitenkin vähitellen tuotti tulosta, jolloin tamma lähti siirtymään paikoiltaan kevyesti suoraan raviin. Kolmikaariselta siirryimme vielä hetkeksi aikaa kahdeksikon muotoiselle kiemuralle, jossa pääsimme ottamaan vähän laukkaa. Ympyröiden risteyskohdassa tuli hidastaa käyntiin muutaman askeleen ajaksi ja sen jälkeen vaihtaa laukka seuraavalle ympyrälle. Tämä tehtävä lähti sujumaan ratsukolta yllättävänkin hyvin, Tuulian pohkeen siirrosta Apila suorastaan ampaisi laukkaan, ylläpitäen sitä myös hyvin. Käyntiin siirtymiset olivat myös teräviä, eikä laukannostoissakaan liiemmin hankaluuksia ollut, kunhan Tuulia antoi hyvän pidätteen, jottei Apila karannut raville.

  Aika kului valmennuksessa kuin siivillä, kelloa katsoessani olimme työstäneet Tuulian ja Apilan kanssa tehtäviä jo lähemmäs puolitoista tuntia. Tämän vuoksi onnistuneiden laukkasuoritusten jälkeen pääsi ratsukko siirtymään loppuverkan pariin ja sitä kautta alkaa lopettelemaan. Vaikka alku oli ratsukolta vähän tahmea, paransivat he jokaisen tehtävän aikana suorituksiaan yhteistyön kohentuessa. Lopussa Apila oli todella hyvin Tuulian avuilla ja teki töitä mielellään, joten eipä ratsukolla olisi paremmin voinut oikeastaan sujuakaan.