Kouluvalmennus 15.01.2018

 • Valmennus avoinna vain Mörkövaaran suomenhevoskasvateille
 • Valmennus järjestetään 15.01.2018
 • Viimeinen ilmoittaustumispäivä 05.01.2018
 • Kyseessä on nimi listaan-valmennus, jossa hevosta valmennetaan sen omalla ko-tasolla
 • Osallistuminen tapahtuu mailitse tttvisha@gmail.com, otsikolla kouluvalmennus41
 • Muodossa Ratsastaja - <a href="http:// alkuinen osoite">Ratsu</a> (+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)
 • Tervetuloa mukaan!
 • HUOM! Valmennuksiin otetaan mukaan kolme ratsukkoa ja yksi ihminen voi osallistua vain yhteen valmennukseen (koulu/este).

  1. Verna - Mörkövaaran Vanilla
  Maneesiin saapuessani minua odotti varsin surkuhupaisa näky - Anni pönötti keskellä kenttää korvat luimussa, samaan aikaan kun Verna yritti potkia tätä liikkumaan eteen. "Jaahas, luvassa siis varsin mukava valmennus!" tuumin nauraen äänen ja yritin patistaa parivaljakon liikenteeseen, käyden läimäisemässä kevyesti kädellä tamman takapuoleen. Onneksi Anni lähti liikkeelle, tosin eihän se vauhti kenenkään päätä huimannut. Ratsukko sai kuitenkin suorittaa alkuverkan kaikessa rauhassa, sillä tämänpäiväiseen ryhmävalmennukseen ei tämän parivaljakon lisäksi muita ilmoittautunut. Vähitellen Anni alkoi vetreytyä ratsastajansa alla, jolloin sen liikkuminen oli huomattavasti tahdikkaampaa ja se alkoi reagoimaan jo melko kivasti apuihinkin.

  Tänään valmennuksen aiheena oli siirtymiset, joita lähdimme työstämään käynnistä, tehden alkuun ihan vain pysähdyksiä ja siitä käyntiin siirtymisiä. Koska tammalla ei ollut tänään mikään energisin päivä, meni pysäyttävät pidätteet kyllä todella hyvin jakeluun Annin stopatessa kuin seinään. Käyntiin kaipasin vielä vähän reippautta, sillä ajoittain hevonen tuntui edelleen kuin matelevan eteenpäin - herätys ratsastaja! Jatkoimme pian tekemään samaa pysähdysharjoitusta ravin kautta, eli suoraan ravista pysähdys ja suoraan raviin jatkaen. Nyt Verna joutui jo aavistuksen napakammin pidättämään, jotta Anni malttoi pysähtyä rehellisesti ravista aloilleen. Myös suoraan raviin siirtyen sai jalka käydä vahvasti tamman kyljessä, että se siirtyi raviin eikä ottanut niitä kuuluisia käyntiaskelia mukaan. Lopulta pysähdysten sujuessa jätimme ne kokonaan pois, lähtien tekemeään pitkillä sivuilla nopeita siirtymisiä käynnin ja ravin välillä. Tämän tehtävän aikana Anni alkoi olemaan jo todella kivasti Vernan avuilla, jolloin se näytti olevan jo aavistuksen helpompi ja pehmeämpi ratsastettavakin. Viimeiseksi lähdimme ottamaan mukaan laukkaa, ensin tehden siirtymisiä ravin ja laukan välillä, ja sen jälkeen käynnin ja laukan. Laukan nostavan pohkeen ja pidätteiden kanssa Verna sai alkuun olla hyvin tarkkana, jotta Anni nosti reippaasti oikean laukan, eikä esimerkiksi jäänyt vain kiitämään ravissa eteen. Lopulta kun laukassa saimme enemmän toistoja aikaiseksi, alkoi sekin pyöriä hyvin ja työskentely siirtymisien saralla näyttää oikein mallikkaalta.

  Reippaan tunnin ajan pyörimme ratsukon kanssa ristiin ja rastiin kentällä kunnes vähitellen lähdimme lopettelemaan. Verna sai kevyesti vielä ravissa ja käynnissä taivutella ratsuaan, ja sen jälkeen antaa hevoselleen pitkät ohjat kera kiitosten. Ei yhtään hassumpi tunti, vaikka alku antoikin vähän muuta olettaa. Hevosen tavoin myös Verna kaipasi aluksi pientä herättelyä, jotta hän motivoitui selässä ja alkoi ohjaamaan ratsuaan päättäväisesti. Kun ratsastaja vain jaksoi työstää ja panostaa asiaan, näkyi se myös hevosen liikkeessä positiivisesti. Annikin sai kivasti tehtävistä alun taistelun jälkeen kiinni, jonka jälkeen se alkoi tekemään kohtuullisen hyvillä mielin töitä. Ainakin siltä se näytti.