Kouluvalmennus 15.02.2018

 • Valmennus avoinna vain Mörkövaaran suomenhevoskasvateille
 • Valmennus järjestetään 15.02.2018
 • Viimeinen ilmoittaustumispäivä 05.02.2018
 • Kyseessä on nimi listaan-valmennus, jossa hevosta valmennetaan sen omalla ko-tasolla
 • Osallistuminen tapahtuu mailitse tttvisha@gmail.com, otsikolla kouluvalmennus42
 • Muodossa Ratsastaja - <a href="http:// alkuinen osoite">Ratsu</a> (+mikäli ei omaa luonnetta niin parin sanoin kuvailua)
 • Tervetuloa mukaan!
 • HUOM! Valmennuksiin otetaan mukaan kaksi ratsukkoa ja yksi ihminen voi osallistua vain yhteen valmennukseen (koulu/este).

  1. Verna - Mörkövaaran Kettutyttö
  Olin jo tovin odotellut ratsukkoa saapuvaksi valmennukseen, johon Verna ja Kerttu saapuivat tyylikkäästi kymmenen minuuttia myöhässä. Vähän naureskellen patistin parivaljakon samantien reippaasti hommiin, samalla itse sivusta seuraillen heidän työskentelyään. Verna ratsasti hienosti hevostaan apujen väliin ja pyysi tältä tahdikasta liikettä, Kertun liikkuessa heti varsin rennon, mutta kuuliaisen näköisenä eteen. Parivaljakko kävi huolellisesti kaikki askellajit läpi taivuttelujen kera, jonka jälkeen tamma alkoikin kantamaan itseään kauniisti ja ratsukon välinen yhteistyö oli melkein häikäistä minut.

  Lähdimme vähitellen siirtymään päivän tehtävien pariin, tarkoittaen ensimmäisenä laukkaa uraa pitkin, tehden samalla temponvaihteluja niin, että pitkät sivut tehtiin lisäyksiä ja lyhyet sivut hitaammin. Kertun oli selvästi helpompi liikkua pitkässä ja tahdikkaassa laukassa eteen, jonka myötä temponlisäykset näyttivät alusta alkaen varsin hyvältä. Lyhyelle sivulle tultaessa ja laukkaa hidastaessa pidättein pudotti tamma muutamat ensimmäiset kerrat raville, joihin ratsastaja kuitenkin reagoi nopeasti ja pyysi takaisin laukalle. Huolellisin avuin ja toistojen kautta saimme vähitellen Kertun ymmärtämään mitä tältä haluttiin, jonka jälkeen lyhyet sivutkin alkoivat näyttämään mallikelpoisilta suorituksilta. Seuraavaksi jatkoimme uraa pitkin, tehden keskihalkaisijalla käyntiin siirtymiset ja laukan vaihdot. Hienosti Vernan napakasta pidätteestä Kerttu siirtyi käyntiin, otti keskimäärin kaksi käyntiaskelta ja nosti huolellisesta pohkeesta uuden laukan. Vähän hevonen tuntui toistojen myötä painautuvan hetkellisesti apuja vastaan, liekkö sitä alkoi laukkaaminen jo hapottamaan. Tämän vuoksi muutamien hyvien pätkien jälkeen kävelimme pitkin ohjin parit kierrokset, ennen kuin jatkoimme tekemään ravista pysähdysharjoituksia. Ratsukko sai mennä uraa pitkin, tehden samalla pitkille sivuille taivutteluja volteilla, mutta jokaisella sivulla tuli tehdä myös pysähdykset. Pysähdyksen tuli tapahtua suoraan ravista ja vastaavasti pysähdyksestä piti siirtyä raviin ilman käyntiaskelia. Tehtävää tehdessä valmentajan silmä kyllä lepäsi, Kerttu toimi niin upeasti Vernana avuilla, että huh! Hevonen ravasi rennosti isoin askelin eteen, pysähtyi kuin seinään ratsastajan pidätteestä, ja jatkoi pohkeen saatuaan oitis reippaaseen raviin.

  Valmennus venähti melkein puolentoista tunnin mittaiseksi, ennen kuin lähdimme hyvillä mielin lopettelemaan ja siirtymään loppuverkkaan. Ratsukon molemmat osapuolet näyttivät kaikkensa antaneilta, vaikka tunti alkoi selvästi jo lihaksissa painamaan, jaksoi Verna hymyillä levästi selässä ja tammakin pärski varsin tyytyväisenä ratsastajansa alla. Vähän aikaa ratsastajan taivutteli tammaansa ravissa ja käynnissä, kunnes antoi tälle pitkät ohjat ja vuolaat taputukset kaulalle kiitokseksi. Valmennus sujui ratsukolta oikein hyvin, he tekivät töitä hyvällä motivaatiolla ja ennen kaikkea toimivat upeasti yhteen, ja pieniä ongelmakohtiakin he jaksoivat työstää hienosti.