Muistoissa: Mörkövaaran Nyyti - virtuaalihevonen
k. 01.09.2014

NimiMörkövaaran Nyyti LempinimiNyyti
Rek.nroVH11-018-1594 Synt.päivä ja ikä06.12.2011, ikä
Rotu ja sukupuoliSuomenpienhevonen, tamma Säkäkorkeus ja väri144 cm, rt
KoulutustasoHelppo A, 60cm PainotusKouluratsastus
KasvattajaMörkövaara OmistajaTvisha (VRL-01671)


© Moona P.

Saavutukset

Yleislaatuarvostelun tilaisuus 05.03.2013
30 + 37 + 43 + 35 = 145p, YLA1

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.10.2012
17 (5+6+6) + 42 + 25 + 10 + 8 = 102p, KRJ-I

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.08.2014
10 + 23 + 25 + 23 + 16 = 97p, SLA-I

Luonne

Mörkövaaran Nyyti on yleisesti erittäin mukava tamma, sillä se ei ole mikään aivan tavallinen, laiska suomiputte. Nyyti on mitä ilmeisemmin jäänyt hieman varsamaisella tasolle, se laittaa aina kaiken leikiksi ja siksi esimerkiksi taluttaessa se saattaa vieläkin nousta leikillään pystyyn ja siten vähän viedä hoitajaansa. On kuitenkin erittäin kiltti käsitellä, vaikka välillä se pelästyttääkin hoitajaa mitä ihmeellisimmin keinoin, ei se tarkoituksella ainakaan ketään halua satuttaa. Tammalla on muutenkin tapana hieman sähläillä omiaan ja siksi se ei omaa mitään parasta keskittymiskykyäkään tietyissä tilanteissa. Nyytin kanssa saa kokea vauhtia ja kepposia sen minkä vain hoitajan huumorintaju antaa periksi, mutta yleissääntö on tamman kanssa se, ettei mitään saa ottaa liian vakavasti. Tätä pientä Nyyttiä ei kannata missään tilanteessa aliarvioida, se pääsee yllättämään hoitajan aina!

Hoidettaessa tamma on parasta sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, muutoin se vain pyörii ympäri karsinaa ja tallailee hoitajansa varpaita. Ja kun Nyyti on laitettu kiinni eikä se kauheasti voi säädellä, sopii se silloin myös aloittelijoiden hoidettavaksi, sillä tämä tamma ei todellakaan hermostu jos vierelle tuleekin pieni, pelkäävä ihminen. Helppo harjattava, sen kun vain sutii karvapeitteltä liat pois ja se siitä. Pään harjaaminenkin käy Nyytin kanssa ongelmitta, etenkin kun se ei turpaansa kovin korkealle voi edes nostaa. Tamma ei omaa milläänlailla herkkää ihopohjaa, joten sitä voi huoletta harjailla kovemmallakin otteella. Kavioiden puhdistus onnistuu yleensä ihan reippaasti, sen kun vain ottaa kavion käteen ja tekee hommat. Välillä Nyyti tietenkin saattaa näyttää niitä temppuilemisen piirteitä ja alkaa riuhtomaan sitä kaviota maahan jota hoitaja on juuri puhdistamassa. Varusteiden laitossa saa silloin tällöin olla vähän topakampana jos Nyyti alkaa jekkuilemaan, se satulavyö kun on ainainen ongelma. Nyytin vatsa kun on ajottain siinä kunnossa, että vyötä saa muutenkin reippaammin yrittää laittaa kiinni, niin mitä vielä silloin kun mukana on pullistelu! Lopputuloksena on yleensä hikeä valuva hoitaja ja tympääntynyt poni joka ei saanut tahtoaan läpi. Kuolaimet Nyyti ottaa ihan hyvin vastaan kun ne vain suun eteen vie, ja siten suitset menee nopeasti päähän. Hoidettaessa Nyyti ei ole siis mikään vaikea, vähän säätelevä ja persoonallinen vain.

Ratsastaessa Nyytin saa kulkemaan oikeinpäin vain osaava ja topakka ratsastaja. Tamma ei millään malttaisi etenkään alkutunnista keskittyä tehtäviin ja siten aloittelijoilla se kulkeekin sinne minne vain sattuu menemään. Nyytin ulkonäkö hämää hieman siinä, mitä vauhtiin tulee, sillä tämä ponihan omaa kunnon moottorin! Kun vauhtiin pääsee niin se on sitten yleensä menoa, eikä siihen auta kuin useat reippaat pidätteet. Enemminkin Nyyti on siis erittäin reipas ja kuumuva kuin laiska. Parhaiten tamman saa liikkumaan eteen istuntaa ja pohkeita käyttäen, se reagoi itseasiassa melko herkästi etenkin ratsastajan painoon. Sen sijaan Nyyti on erittäin kova suusta, ja siksi se sietääkin vaikka minkälaista ohjasta repimistä ilman, että korvakaan heilahtaa. Tamman kanssa täytyy muistaa erittäin hyvät alkuverkat jotta sen saa kulkemaan kuuliaasti ja maltillisesti eteen, ilman mitään turhanpäiväistä säätämistä ja leikkimistä. Mutta kun taitava ratsastaja saa Nyytin liikkumaan halutusti eteen, on se itseasiassa melko näyttävä hevonen kunhan vain keskittyy tehtävään.

Nyyti on ehdottomasti parhaimmillaan kouluratsastuksessa, ja siksi se siihen myös painottuu. Tällä hetkellä tammalla riittää kapasiteettia helppo a tasolle asti, laukanvaihdot käynnin kautta saati sitten avo- ja sulkutaivutukset eivät tuota minkäänlaista vaivaa, vaan halutessaan Nyyti taittaa ne erittäin hienosti. Kun tamman todellakin saa keskittymään tehtäviin, alkaa siitä näkymään myös se, kuinka se itsekin nauttii hioa kunnolla vaativia tehtäviä ja laittaa itsensä koetukselle. Oikeanlaisella ratsastajalla oikein ihastuttava kouluratsu helppohin luokkiin tai mistäs sitä tietää, jos vaikka vanhempana päästäisiin vaativallekin tasolle asti. Aina ei vain Nyytin kanssa kannata odottaa, että tänään se liikkuu erittäin hienosti haluttuja liikkeitä, sillä välillä se pistää tunnit todellakin överiksi ja esittelee siellä sellaisia puolipiruetteja joilla päästäisiin Olympialaisiinkin asti!

Esteillä tamma ei ole mikään tähti eikä todellakaan kilpailujen ykkönen, paitsi jos kyseessä on puomisarja. Vaatii kyseisessä lajissa ratsastajaltaan melko paljon, jo esteen nähdessä Nyyti yleensä alkaa kiihdyttämään vauhtiaan ja hyppimään sinne tänne ohjeista välittämättä. Pieneltä tammalta riittää kapasiteettia rataesteillä 60cm asti, mikä on kyllä melkoinen suoritus toisaalta. Nyyti ei omaa mitään parasta hyppytyyliä ja yleensä se hyppääkin esteet vähän omalaatuisela tekniikalla, tietenkin ratsastajasta riippuen. Kuitenkaan tyyleistä, tekniikoista, vauhdista tai mistään muusta välittämättä Nyyti saa plussaa esteillä siitä, että se jaksaa aina yrittää, eikä todellakaan aristele suurempiakaan esteitä.

Kilpailuissa Nyyti on täysin oma itsensä säädellessään ja leikkiessään, lisäksi siellä sen vireystaso entisestään nousee ja sehän on sitten hoitajalle mahtava juttu! Kilpapaikoille meneminen sujuu yleensä ongelmitta, tamma on erittäin helppo lastattava ja kyllähän se jaksaa matkustaa trailerissa pidemmäkin matkan, kunhan on vain hevosseuraa mukana. Kun kilpailuihin sitten päästään, alkaa se järkyttävä säätäminen kun jokapuolelle pitäisi päästä tutkimaan ja näkemään ja haistelemaan ja maistelemaan ja... Pienestä hevosesta kuitenkin voimaa löytyy ja siksi sitä saa ajoittain kunnolla pidellä jotta paikoillaan pysyy. Nyytin kanssa kannattaa siis lähteä aikaisin kilpa-alueelle kävelemään ja katselemaan jotta se jaksaa sitten itse suorituksessa keskittyä tekemisiin, ja samoten alkuverkka on tehtävä tämän takia huolella. Hyvällä, kokeneella kisaajalla Nyyti on kuitenkin melko helppo hevonen, kunhan sen vaan saa nöyrtymään ja kulkemaan rauhallisesti eteen, niin sillä pärjää jo pitkälle. Itse suorituksen aikana Nyyti joko antaa täydet 100% itsestään tai sitten ei ollenkaan, mikään väliinputoaja se kun ei tahdo olla. Parhaimmillaan tamma on kuitenkin osaava, taitava kilparatsu, joka pärjää kohtuullisen hyvin starteissaan.

Sukulaiset

i Mörkövaaran Kenraali
sph-o, rt, 147cm
YLA2, KRJ-I, SLA-I
ii Harharetken Ylpeys
sh-o, rt, 155cm
YLA2, KRJ-I, SLA-I, KTK-III
iii Harharetken Toivo
sh-o, vrt, 158cm
YLA2, KRJ-I, ERJ-I, SLA-II, SV-I
iie VIR MVA Ch Harharetken Lahja
sph-t, rt, 148cm
YLA2, KTK-II, ERJ-I, SLA-I
ie Mörkövaaran Muusa
sh-t, m, 157cm
YLA2, KRJ-II, SLA-I
iei Hämypuron Rysähdys
sh-o, rt, 152cm
YLA1, SLA-II
iee Voonan Säihkyvä
sh-t, rt, 152cm
YLA2, SLA-II
e Viehättävän Esteri
sph-t, trt, 144cm
YLA2, KRJ-I, SLA-I, KTK-III
ei VIR MVA Ch Eemeli U
sh-o, trt, 153cm
KTK-II, KRJ-I
eii VIR MVA Ch Haavelaakson Eedvar
sh-o, tprn, 156cm
KTK-I, YLA1
eie VIR MVA Ch Heinämäen Halla
sh-t, vrt, 151cm
YLA2, KRJ-I, KTK-II
ee VIR MVA Ch Syntitaakka KAT
sph-t, rt, 146cm
YLA2, KTK-III
eei Poikamies KAT
sh-o, km, 149cm
YLA2, KRJ-II, SLA-II, VVJ-III
eee Pauliina KIR
sph-t, rt, 146cm
YLA2, KRJ-II, KTK-I, SLA-II

Jälkeläiset

s. 24.07.2012, t. Mörkövaaran Airiina (i. Haavelaakson Vilkeri) omistaja: Mörkövaara
s. 16.09.2012, o. Mörkövaaran Jarvi (i. Sirkkeen Routa) omistaja: misery.
s. 25.01.2013, t. Mörkövaaran Humina (i. Fiktion Hilpuri) omistaja: Roo
s. 25.07.2014, o. Parodian Juniori (i. Parodian Julius) omistaja: Freetu

Valmennukset ja päiväkirja

04.08.2014
Pitkästä aikaa Nyytin kuulumisia: tamma sai viime kuussa tämän vuoden ensimmäisen jälkeläisensä, Parodian Juniorin. Nyyti meni liisaukseen Freetun hoiviin parodiaan kesän alussa ja siellä synnytti tämän komean oripojan. Juniori on todennäköisesti Nyytin viimeinen jälkeläinen, sillä alkaahan tammallakin jo ikä painaa.
Lisäksi olemme tässä kuussa menossa pyörähtämään suomenhevosten laatuarvosteluun, vihdoin ja viimein! Nyyti lähtee käymään hakemassa sieltä viimeisen laatismerkintänsä ja odotukset ovat tietysti kovat. Kiva, että tämä vanhus pääsee vielä viimeisen kerran käymään ihmisten ilmoilla näytillä.

05.03.2013
Tänään pääsimme käymään tamman toisessa laatuarvostelussa, nimittäin yleislaatiksessa. Valmistelin Nyytin kohtuullisen hyvin tähän koitokseen, mutta silti pieni jännitys oli ilmassa koko arvostelun ajan. Yllätyksekseni tamma sai aivan loistavat pisteet ollen suomenhevostammojen ensimmäinen! Pisteet jakautuivat 30+37+43+35 = 145p. Näillä pisteillä Nyyti pääsi koko tilaisuuden kaikkien hevosten viiden parhaan joukkoon, jes! Minun hieno tammamma, jolla onkin enää jäljellä suomenhevosten laatuarvostelu. Eikä sielläkään tyydytä tietenkään toiseen palkintoon...

02.02.2013 Kouluvalmennus, valmentajana snifffe
Olin tänään suunnitellut Nyytin päänmenoksi vaikka mitä vaativimpia harjoituksia, avo- ja sulkuväistöjä ravissa ja laukassa. Alkuverryttelyssä Nyytin ja ratsastajan menoa katsellessani, tein kuitenkin päätöksen, että tänään harjoitellaan perussiirtymisiä, taipumista volteille ja kiemuroille jne. Tamma kun oli täysin puupökkelö, meni pää kohti taivasta vieden ratsastajaa 6-0. Noh, hetken ratsukon ravattua ja ratsastajan yrittäessä saada Nyytiä kuulolle saatiin Nyyti hidastamaan vauhtia ja keskittymään edes hieman tehtäviin. Erityisesti siirtymisten harjoittelu toi koko ajan Nyytiä enemmän ja enemmän kuulolle. Ensimmäiset siirtymiset olivat kuitenkin aika kauheaa katsottavaa, tamma ei millään olisi halunnut hiljentää. Pikku hiljaa hyvää tuli ja lopulta ratsastajan päättäväisyydellä saatiin tamma siirtymään jopa laukasta pysähdykseen. Kauniissa peräänannossa sujuivat lisäksi käynti-ravi-laukka siirtymiset. Kun vihdoin saatiin Nyyti kuulolle, oli tarkoitus hieman yrittää saada tammaa taittumaan. Erityisesti vasen puoli tammalla oli aika reilusti jumissa. Päättäväisellä ja monipuolisella taivuttelulla molempiin kierroksiin, saatiin Nyyti taittumaan molempiin suuntiin. Ilmeisesti jotain tehtiin oikein kun loppukäyntien ajan kentällä pärskähteli hikinen, mutta levollinen kaunis tamma.

29.01.2013
Syksyn ja talven mittaan Nyyti sai kaksi hienoa jälkeläistä, Mörkövaaran Jarvin ja Mörkövaaran Huminan. Jarvi lähti miseryn hoiviin Moondanceen ja Humina Roon matkaan Peace Riveriin. Toivottavasti Nyyti periyttää jälkeläisilleen mukavaa luonnetta sekä kapasiteettia kouluradoille. Tietenkin näistä hevosista odotetaan myös hyvää jälkeläisnäyttöä Nyytille tuleviin laatuarvosteluihin. Nyt tälle keväälle ei ole suunnitteilla enää Nyytiä astuttaa, ainakin syksyyn asti tamma saa elää leppoisaa elämää tarhakavereiden kanssa päivät riekkuen.

24.01.2013 Kouluvalmennus, valmentajana Paula
Olin hieman ajoissa ja seurasin, kun Haw verrytteli Nyytin itsenäisesti. Pikkutamma näytti hieman turhankin virkeältä, mutta olipahan ainakin menossa eteenpäin.
Tarkoituksenamme oli tänään keskittyä hevosen suoruuteen. Aloitimme käyntiharjoituksilla. Haw sai ratsastaa Nyytillä lyhyet sivut uraa pitkin, mutta pitkillä sivuilla hänen tuli pysytellä pari metriä uran sisäpuolella. Näin hevosella ei ollut seinää tukenaan. Keskityimme siihen, että Nyyti kulki oikeasti suorana, mutta silti asettui ja taipui kulmissa. Teimme saman harjotuksen myös ravissa ja laukassa molempiin suuntiin. Aina lyhyeltä sivulta irtautuessa Hawilla oli hieman vaikeuksia saada Nyyti kunnolla suoristettua. Kun suoristus onnistui, hevonen pysyi kyllä koko linjan ajan suorana. Myös kulmien läpi ratsastus sujui hyvin. Laukassa suorana pysyminen oli selvästi vaikeimpaa, mutta onnistui myös siinä askellajissa kohtalaisesti.
Lopputunnista otimme vielä pätkät vastalaukkaa ja harjoittelimme suoruutta ja kaarteiden ratsastusta vastalaukassa. Kaarteiden läpi kulkeminen vastalaukassa oli Nyytille selvästi vielä hiukan vaikeaa, mutta Hawin avulla tamma selvisi niistä hyvin.

20.01.2013 Kouluvalmennus, valmentajana Maiju V.
Saitte aloittaa valmennuksen tekemällä kevyessä ravissa ympyrät päätyyn ja temponvaihteluita pitkille sivuille. Nyyti meinasi kaahottaa liian lujaa, ja muutamaan kertaan sainkin muistuttaa sinua keventämään itse rauhassa ja olemaan vahvempi keskivartalosta. Näin sait Nyytin hieman rentoutumaan ja hidastamaan askeltaan. Verrytelyiden jälkeen saitte jäädä pyörimään isolle keskiympyrälle, ensin käynnissä. Tehtävänä oli tehdä pohkeenväistöä, aina vajaa puolikas ympyrää kerrallaan, tietystikin ympyrän avoimilla sivuilla. Sait nyt keskittyä paljon omaan suoruuteesi, että jalat pysyivät paikoillaan ja selkäranka suorana, mutta istunta syvyyssuunnassa mukana hevosen liikkeessä. Nyyti alkoi pikkuhiljaa rentoutua yhä enemmän ja askeltaa takajaloillaan ihan kivasti. Kun pohkeenväistöt sujuivat käynnissä, saitte luvan siirtyä raviin ja jatkaa harjoitusta vielä näin. Nyt Nyyti vaati hyvien pohkeapujen lisäksi vähän pidättämistä, ja saitkin sen tehtyä pääosin istunnalla. Vielä vain ulko-ohjan tuki paremmin mukaan, niin meno näytti oikein hyvältä. Kun olimme molemmat tyytyväisiä raviväistöihin, saitte ottaa vapaasti laukkaa ympyrällä. Sen jälkeen väistöt toistettiin vielä toiseen suuntaan, ja nyt se sujuivat jo todella mallikkaasti ja rytmikkäästi. Hyvä!

15.10.2012
Nyyti pyörähti tänään ensimmäisessä laatuarvostelussaan, kouluratsastusjaoksen lokakuun tilaisuudessa. Odotin tietenkin innolla tamman menestystä kyseisessä laatuarvostelussa ja odotuksetkin olivat aika suuret. Itse tilaisuudessa Nyyti käyttäytyi hyvin maltillisesti ja toi mukavasti parhaat puolensa esille. Tamma palkittiin pisten 17 (5+6+6) - 42 - 25 - 10 - 8 = 102, saaden siten KRJ-I palkinnon. Rakenne oli oikeastaan ainoa kohta josta saimme huonot pisteet, mutta niihin emme olisikaan pystyneet vaikuttamaan. Ykköspalkinto kuitenkin tuli ja hieno homma! Kohti seuraavia laatuarvosteluja.

24.07.2012
Viimeinkin Nyyti sai ensimmäisen jälkeläisensä! Tänään syntyi ihastuttava, pieni, vaaleanrautias tammavarsa, joka toistaiseksi näyttää aivan emältään. Kyseinen varsa nimettiin Mörkövaaran Airiinaksi ja koska se on Nyytin ensimmäinen varsa, halusin sen ehdottomasti jättää Mörkövaaraan kasvamaan. Nyyti astutettiin todellakin viime kuussa upealla suomenhevosorilla Haavelaakson Vilkerillä ja tässä lopputulos. Mikäli Airiina vanhempiinsa yhtään tulee, niin erittäin potentiaalinen hevonen kouluradoille siitä tulee. Toivottavasti Nyyti saakin tästä varsasta hyvät näytöt tulevaisuuteen. Rauhassa Nyyti saa kasvattaa Airiinan tallin tavoille ennen kuin lähdemme suunnittelemaan lisää jälkikasvua laatuarvosteluja ajatellen.

04.04.2012
Tänään jäi Nyyti vihdoin ja viimein virallisesti kilpaeläkkeelle saavuttaen 60 KRJ sijoitusta. Tämä määrä saatiin läjään vain vajaassa kolmessa kuukaudessa joka kertoo siitä, kuinka hieno kilparatsu tamma on ollutkaan. Todellakin kilpaurakka saa nyt olla Nyytiltä ohitse, tietysti satunnaisissa kilpailuissa käydään, kuten VSRn ja KRJn cupeissa. Kesän Nyyti saa pitkälti vain lomailla ja löhöillä ja syksymmällä alamme miettimään josko tammaa jalostukseenkin käyttäisi. Saa nähdä, mitä tamman kanssa tänä vuonna vielä keksitään...

06.02.2012
Nyytin kanssa päätimme lähteä aamulla vähän maastoilemaan kun ulkona oli niin hyvä ilma auringon paistaessa. Tamma kipitti kevein, nopein askelin eteen lumisilla maastopoluilla, eikä minun tarvinnut kuin istua kyydissä ja nauttia maisemasta. Välillä tamma innoissansa lähti käynnistä karkailemaan raviin, mutten minä sitä kehdannut hidastella kerta juosta halusi. Niin me painelimme kohtuullisen reipasta vauhtia reilun 8 kilometrin lenkin, takaisin päin tullessa oikaisimme tietysti peltojen kautta, jolloin laukkasimme koko kilometrin suoran. Nyytiä tahtoi lopussa kyllä hieman hapottaa, jonka takia kävelytin sitä vielä kohtuullisen pitkän aikaa kentällä. Reissun jälkeen Nyyti sai tarhaansa päiväheinät, joita se jäi tyytyväisin mielin ulos mussuttamaan.

01.02.2012
Minulla ja Nyytillä kilpaura on lähtenyt erinomaisesti käyntiin, Nyyti on osoittanut olevansa erittäin pätevä pieni kouluratsu kun sille tuulelle sattuu. Meillä on jo reilu 20 sijoitusta kouluratsastuksen parissa kasassa, joista kaksi on upeasti cup-sijoituksia! Nyytin heti ensimmäinen sijoitus tulikin koulucupista, eli ei mikään turha poni tämä. Jatkamme tamman kanssa edelleen reippaasti kilpailemista, tavoitteet on siellä 60 sijoituksessa. Mutta katsellaan rauhassa, mitä tulevan pitää ja kuinka meillä sujuu. Keväälle olisi Nyytille haaveissa ehkä ensimmäinen jälkeläinenkin, saa nähdä mitä tapahtuu...

06.12.2011
Tänään, Itsenäisyyspäivänä, Mörkövaaraan syntyi ihastuttava, pieni suomenhevostamma, joka olikin ns. vahinkovarsa. Nyytiksi kokonsa puolesta nimetyn tamman isä, Mörkövaaran Kenraali, pääsi pienelle karkurundille jokin aika sitten, ja joutuipa se rysänpäältä kiinni kesken toimien Essin kanssa! Tähän ei tietenkään enää puututtu, iloinen asiahan se oli että saatiin vain talliin kohtuullisen hyvästä suvusta täytettä. Nyt rautias Nyyti saa tottua hevosen elämään todellakin Mörkövaarassa, ainakaan toistaiseksi ei ole tarkoitus varsaa pois myydä. Sukunsa puolesta Nyytistä tulee oikein kapasiteetikas kilparatsu kouluratsastuksen puolelle, jonka parissa sillä aletaankin pian kilpailla. Toivottavasti tästä varsasta tulee siis menestyneiden vanhempiensa veroinen!

Kisakalenteri - sijoituksia KRJ 60, VSHK&VSR CUP 3 kpl

20.12.11, KRJ CUP (kutsu), Helppo B, 15/296
03.01.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 02/50
04.01.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 01/50
04.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 06/100
05.01.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 02/50
06.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/50
08.01.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 06/50
09.01.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 01/50
09.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/50
21.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/40
23.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/40
24.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/40
24.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/50
25.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
26.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
26.01.12, KRJ CUP (kutsu), Helppo B, 19/241
27.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/50
31.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/30
31.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/30
01.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
01.02.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 04/50
02.02.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/60
03.02.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/50
05.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/60
05.02.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 01/29
06.02.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/29
07.02.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/50
07.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
07.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
09.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
10.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
11.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/40
10.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
11.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/50
12.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
13.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/50
13.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 10/100
17.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/60
17.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
18.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
18.02.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/37
24.02.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/100
25.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
26.02.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 05/60
26.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
27.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
02.03.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/50
04.03.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/40
05.03.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
06.03.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 07/60
06.03.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/40
08.03.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
12.03.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
14.03.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/50
14.03.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/40
16.03.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 02/22
18.03.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 03/25
18.03.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/32
22.03.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 04/60
04.04.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/60

31.01.12, VSHK CUP (kutsu), Helppo C, 03/31
31.08.12, VSR CUP (kutsu), Helppo A, 07/100
31.05.14, VSR CUP (kutsu), Helppo A, 06/136