Voonan Säihkyvä - virtuaalihevonen

NimiVoonan Säihkyvä LempinimiSäihke
Rek.nroVH00-000-0000 Synt.päivä ja ikä22.06.2009, ikä
Rotu ja sukupuoliSuomenhevonen, tamma Säkäkorkeus ja väri152 cm, rt
KoulutustasoVaativa B, 100cm PainotusYleispainotus
KasvattajaHeadway OmistajaHawering (VRL-01671)


© LR

Saavutukset

24 + 34 + 38 + 35 = 131p, YLA2
5 + 20 + 19 + 20 + 20 = 84p, SLA-II

Luonne

Millainen hevonen voi olla nöyrä, kiltti, maltillinen ja reipas yhtä aikaa? Vain itse täydellisyys - Voonan Säihkyvä. Tamma on todellakin nimensä veroinen, se säihkyy upealla ulkonäöllään kuin mitä mahtavimmalla luonteellaan. Tästä hevoesta kukaan ei haluaisi vaihtaa mitään, suoranaisesti Säihke sisältää kaiken mitä toivoa vain voi. Tietenkin on olemassa ihmisiä, jotka eivät pidä Säihkeestä juuri kiltteyden ja nöyryyden vuoksi, sillä eihän siinä heidän mukaan ole mitään haastetta. Säihke osaa käyttäytyä hienosti joka tilanteessa, tamma on oikea mallihevonen muille tallin riehujille. Tämän hevosen kanssa ei koskaan tarvitse tapella mistään, se kunnioittaa hoitajaansa kaikin tavoin. Huonoinakaan päivinä Säihke ei pura pahaa mieltään muihin, pitää sen hienosti sisällään ja purkaa sen lopuksi iltalaitumella pyörimällä mudassa ja heittämällä voltteja. Vieläkö olet sitä mieltä, ettei kukaan voi olla täydellinen?

Hoidettaessa Säihke on oikein ihastuttava ja muutenkin hyvin helppo hoidettava, joka ei vaadi hoitajaltaan kovinkaan paljoa. Jokaisen hoitajan synkkä päivä piristyy kun he astuvat tämän hevosen karsinaan, joka säiteilyttää reipasta mieltään muihin. Hoidettaessa Säihkettä ei todellakaan tarvitse laittaa kiinni, pysyy nätisti paikoillaan pelkästä hoitajan käskystä. Tamma antaa harjata itsensä hyvin, vaikka omaakin hieman aras ihopohjan, eikä siksi siedä kovin kovalla otteella harjausta varsinkaan mahan alta. Säihkeen pää on oikein ihana harjattava, sillä se ei ole pystyssä kohti kattoa, eikä tamma nyvi sitä pois päin hoitajasta. Tallin muiden 'kammoan pään harjausta' hevosten jälkeen Säihke on aivan super suuri helpostus. Kavioiden puhdistus sujuu myös nopeasti, tamma nostaa kavionsa jopa pienestä hipaisusta, eikä niiden kanssa tarvitse jäädä tappelemaan. Välillä kavion ylhäällä pitäminen tuo pieniä ongelmia matkaan, mutta ei sen suurempaa. Varusteiden laitto sujuu suureksi osaksi ilman ongelmia, tamma kun on aina yhteistyön haluinen. Suitsiessa Säihke pitää turpansa nätisti alhaalla, jotta pienempikin hoitaja saa ne varmasti Säihkeen päähän, ja siten ottaa myös kuolaimet nätisti vastaan. Satuloidessa tamma saattaa hitusen pullistella, mutta pieni läpäytys mahaan antaa merkin, ettei kyseinen asia ole sallittua. Muutkin varusteet menevät ongelmitta tämän iloisen hevosen päälle, joka sopii hoidettavaksi kaikenlaisille ihmisille.

Kuten mainittu, Säihke on hyvin nöyrä hevonen ja tämä päätee suureksi osaksi ratsastuksessa. Tamma kantaa selässään mielellään niin aloittelijoita, kuin myös kokeneempia ratsastajia. Säihke on jokseenkin melko helppo ratsastettava, mutta kyllä sillä siitä huolimatta löytyy monessakin askareessa hiiottavaa, mikä tuo kokeneillekin haastetta mukaan. Säihke on normaali reipas ratsu, ei siis aivan mahdottoman villi, muttei patalaiskakaan. Tamma kuuntelee hienosti selästä tulevia ohjeita ja pyrkii noudettamaan niitä parhaansa mukaan. Parhaiten hevosen saa liikkumaan pohje- sekä ääniavuilla, niillä Säihke liikkuu hyvin suuntaan ja toiseen. Kuolainavut tuovat vahvistusta joihinkin tehtäviin, mutta on sen verran herkkä suustaan ettei siedä kovin kovaa vetoa ohjasta. Tamma omaa ihan kivat askeleet, joissa on ihan hyvä istua jokaisessa askellajissa. Välttämättä ne eivät ole kouluratsulle ominaiset, mutta kyllähän ne menevät. Säihke on yleispainotteinen hevonen, joka menee siis hyvin niin esteitä, kuin myös kouluratsastusta. Esteillä Säihkeellä riittää kapasiteettia metriin asti ratana, ja sekin joskus komealla ilmavaralla. Tamma on hyvin reipas hyppääjä, ei aristele suurempiakaan esteitä vaan innolla ylittämässä kaikki tielleen tulevat. Säihke omaa hyvän tekniikan ja hyppytyylin, kerrassaan mahtava esteratsu. Eikä ole edes kyseisessä lajissa kauhean vaativa, mitä nyt välillä tyätyy ohjasta kunnolla avustaa kun alkaa luisumaan tehtävänannosta. Kouluratsastuksessa tamma taittaa kaikki helpot luokat, niissä ei tule juuri koskaan ongelmia muutamaa tehtävää lukuunottamatta. Ei ole niin taitava tässälajissa kuin esteillä, ilmeisesti sitä ei vaan inspaa hikipäässä vetää kiemurauraa. Tottakai Säihke liikkuu hyvin jos vain ratsastaja antaa hyvät ohjeet siihen, mitä tulee tehdä. Myös maastossa Säihke on ihastuttava tapaus, hyvin varmajalkainen ja reipas menijä, joka ei tietenkään säiky ja pitää jalkansa aina tiukasti maanpinnalla. Säihkeen lempipuuhia tietenkin on revitellä aamuvarhain maastossa hirmuista vauhtia muiden hevosratsukoiden kanssa. Yleisesti Tamma on sii ratsastettaessa mukava persoona, jolla voivat huoletta ratsastaa myös pienet lapset.

Säihke on oikein ihanteellinen kisahevonen, se yrittää aina parhaansa ja nauttii todellakin itse kilpailemisesta. Tamma on juossut niin seura- kuin myös aluekisoissa hienosti menestyen, lisäksi se kelpuuttaa selkäänsä aivan kenet vain. Kun Säihke edes näkee trailerin, se puhkuu intoa ja kävelee reippaasti sisään koppiinsa. Matkat kilpapaikoille sujuvat aina ongelmitta, Säihke kyllä malttaa seisoa paikoillaan useankin tunnin ajan. Kisapaikalla tamma on todella innoissaan, tietenkin tuo piirre toisaalta hermostuttaa kisaajaa kun Säihke säntäilee pää viidentenä jalkana ympäriinsä. Lämmittelyssä Säihke voi olla hieman rauhaton, se tutkiskelee ympärillä tapahtuvia asioita niin tarkasti. Tammalla kilpaillaan niin esteitä, kuin myös koulua, molemmissa lajeissa se on oikein hieno ratsastettava. Kun Säihke pääsee suorittamaan tehtäväänsä, antaa se todellakin parhaan ja pyrkii miellyttämään ratsastajaansa. Esteillä mietitään aina tarkkaan ponnistuskohdat, koulussa mennään hienosti kaulakaarella ja askel pidennettynä eteenpäin. Hyvän suorituksen jälkeen Säihke on hyvin iloisella tuulella, yrittää jopa piristää lannistunutta kisaajaansa jos sijoitusta ei sattunutkaan tulemaan.

Sukulaiset

i Rajattoman Valtteri
sh-o, prt, 156cm
SLA-II
ii Ch Mörkövaaran Wilho
sh-o, prt, 152cm
YLA2, KTK-III
iii Kuisman Elmeri
sh-o, tprt, 154cm
YLA1, KRJ-I
iie Fiktion Kelmitär
sh-t, rt, 152cm
YLA1, KRJ-I, SLA-I
ie Rajattoman Anopin Sihinä
sph-t, rt, 146cm
KTK-II
iei Taikakuun Tulisielu
sh-o, trt, 155cm
YLA2, SLA-II, VVJ-III
iee Välähdyksen Virkku
sh-t, vrt, 156cm
KTK-II
e Mörkövaaran Tiuhti
sh-t, rt, 154cm
ei Karmiinin Känniääliö
sh-o, vrt, 149cm
YLA2, SLA-II
eii Symbioosin Tuliterä
sh-o, tprt, 149cm
YLA2
eie T.A. Jäätynyt Pihlaja
sh-t, rt 152cm
ee Mörön Siivetön
sh-t, vrt, 156cm
YLA2
eei Riimikemisti KIR
sh-o, trt, 160cm
YLA2, KRJ-II, SLA-II
eee Agressiina AR
sh-t, rt, 151cm
YLA2, KRJ-III, SLA-III

Jälkeläiset

s. 05.09.2009, t. Mörkövaaran Hertta (i. Hämypuron Rysähdys) omistaja: Annika N.
s. 06.01.2010, t. Mörkövaaran Muusa (i. Hämypuron Rysähdys) omistaja: Mörkövaara
s. 01.09.2010, t. Mörkövaaran Klaara (i. Lakean Jarppi) omistaja: Donna
s. 02.11.2010, o. Mörkövaaran Otto (i. Harharetken Ylpeys) omistaja: qwerty.

Valmennukset ja päiväkirja

18.10.2010
Tänään Säihke jäi virallisesti kilpaeläkkeelle, johan tuo oli ansaittukin! Syys-lokakuun vaihteessa kerkesimme kisaamaan ERJ ja KRJ kilpailuja kymmeniä kappaleita, joten ajattelin, että nyt saa tälle hevoselle riittä. Aikalailla vuoden aikana kerkesimme startata sadoissa kilpailuissa, keräten yli 80 sijoitusta yhteensä. Tammasta saa nyt olla todella ylpeä! Toivottavasti saamme vielä hyödyntää sijoituksia esimerkiksi este/koulujaoksen laatuarvosteluissa, mutta sitäkin katsellaan tulevaisuudessa. Säihkeelle olisi mietteissä vielä yksi (tai kaksi) jälkeläinen hienosta orista.

14.10.2010
Ilmoitin tänään Säihkeen suomenhevosten laatuarvosteluun, josta meillä olisi tavoitteena vähintään se toinen palkinto. Tamma tuntuu olevan ihan hyvässä jamassa siihen, kisapisteistä tulee ainakin täydet, suvusta ja kuvista en sitten osaa sanoa.. Mutta toivotaan joka tapauksessa että Säihkeelle hyvä palkinto napsahtaa, saavatpahan jälkeläisetkin astetta hienomman emän.

12.09.2010
Tänään olimme ensimmäistä kertaa koko vuonna esteratsastusjaoksen alaisissa estekilpailuissa, ja päivä menikin meidän osalta hienosti. Säihke oli jo aamusta erittäin hyvän tuulinen, mikä ennusti tietenkin hyvää myös kilpailuissa. Lämmittelyssä tamma oli eteenpäin pyrkivä, mutta meni siitä huolimatta hyvin nöyrästi alla. Ennen Säihkeen suoritusta olin jo ratsastanut muutaman suokin kilpailuissa, rata oli melko tuttu ja siten olin myös hyvin itsevarmana. Säihke oli ilmoitettu 80-90cm luokkaan, jossa starttasimme heti kolmantena. Tamma hyppäsi hienosti esteet, se kuunteli tarkasti apujani ja keskittyi maltillisesti rataan. Ja hyvähän aina palkitaan - reippaalla etenemisellä ilman virhepisteitä ja sijoitus kolmas! Tästä meidän onkin hyvä lähteä jatkamaan estekisoissa pyörimistä, mikäli Säihke vain tuntuu pelittävän yhtä hienosti kuin tänään.

02.09.2010
Eilen syntyi Säihkeelle kolmas upea jälkeläinen, suomenhevostamma Mörkövaaran Klaara. Klaara osoittautui heti reippaaksi temmeltäjäksi emänsä tavoin, vanhempiensa puolesta tästä hevosesta luulisi olevan lajiin kuin lajiin. Tammalle on myös jo koti valmiina, vieroituksen jälkeen se pääsee muuttamaan Donnan hoiviin Antoisaan. Toivottavasti tästäkin pienestä tammasta tullaan vielä kuulemaan kilparadoilla!

14.04.2010
Päätin pitää tänään yleistreeniä Säihkeen kanssa, eli kertasimme perusasioita koulussa ja menimme muutamia pieniä estesarjoja. Aloitimme kouluratsastuksen parissa, reippaalla käynnillä tehden paljon voltteja, pääty-ympyröitä ja rataleikkaita. Kun Säihke kulki jo ihan nätisti ja kuunteli ohjeitani, otimme mukaan pysähdykset ja peruutukset. Tamma malttoi nätisti pysähtyä, mutta peruutukset eivät tänään menneet aivan nappiin, sillä takapuoli tuntui lähtevän joka kerta kentän keskustaa kohden. Näitä tehtäviä toistimme hetken, kunnes siirryimme raviin. Ravissa menimme myös alkuun voltteja, mutta lisäsimme sinne tänne raviväistöjä. Ne sujuivat kuin vettä valuen, Säihke astui nätisti vauhdilla ristiin ilman ongelmaa. Menimme ravi-pysähdys-peruutus-ravi sarjoja, joissa olikin mukavasti haastetta. Sarja oli muuten melko helppo, mutta peruutuksesta suoraan raviin siirtymisissä oli vähän erimielisyyksiä minun ja tamman välillä. Säihke tuppasi ottamaan joka kerta käyntiaskeleita ennen ravia, ja sekös turhautti. Kun sarja oltiin lopulta saatu hiottua hyväksi, nostin laukan ja aloitimme hyppimään pientä jumppasarjaa. Säihke pomppi innoissaan eteenpäin, vähän väliä sille sai puolipidätteitä annella kun tuntui vähän liikaakin lämpenevän. Hyppyjen alkaessa onnistua hienosti, päätin laukata vielä hetken aikaa suoraa uraa pitkin, kunnes aloitimmekin jo loppuverkan ja saimme tunnin päätökseen.

23.08.2010
Kunnon hikitreeniä tänään Säihkeen kanssa - heti aamusta kun saavuin tallille, hain tamman laitumelta, varustin sen ja kipitimme reippaasti maneesiin. Maneesissa meillä oli rakennettuna pieni esterata, jossa oli 50 sentin ristikoista metrin pystyihin asti. Aloitimme tamman kanssa reippaalla ravilla tehden ympyröitä ja rataleikkaita, lisäten pikku hiljaa matalia ristikoita lämmittelyyn. Säihke oli ensiksi hieman tahmea, eli sain sitä todella kauan ratsastaa eteen ja sivulle ennen kuin olin tyytyväinen ja pääsimme oikeasti hyppäämään. Virtaa tammalla kuitenkin oli sopivasti, oli hyvin reipas hyppäämään eikä aristellut kertaakaan. Lähestymiset onnistuivat yleensä hyvin, Säihke jaksoi keskittyä niihin maltillisesti eikä sännännyt esteen jälkeen toiselle pää viidentenä jalkana. Välillä tamman keskittymiskyky herpaantui maneesin ulkopuolelta tulevien äänien takia, ja silloinhan puomit tahtoivat aina lennellä ympäri kenttää. Hyppäsimme rataa eri suunnista eri tekniikoilla tunnin verran, kunnes ratsastaja ja ratsu olivat molemmat puhki, johon olikin hyvä päättää mukavasti mennyt tunti.

27.07.2010 Estevalmennus, valmentajana Anniina
Oli mahtava nähdä tamma tänään vireessä sillä viime kertainen valmennus ei tainnut mennä putkeen. Tällä kertaa Säihke oli oikein vauhdikas eikä sitä tarvinnut patistaa eteenpäin. Lämmittelyssä pyrittiin saamaan hevoset kulmiin jottei ne tulisi oikomaan kun suoritamme rataa. Hyvin tämä ratsukko meni kulmaan ja tekivät radat muutenkin hyvin huolella, lähestymisetkin oli mitä mukavinta katsottavaa. Kun tämä ratsukko päästettiin suorittamaan rataa, olin aivan ihmeissäni sillä hevonen liikkui ajatuksenvoimalla. Säihke hyppäsi todella reippaasti ja innoissaan 90 sentin esteitä, ratsastaja tuntui tällä kertaa pääsevän helpolla. Kerran taisi tulla pudotus mutta muuten ratsukko selvisi valmennuksesta oikein mallikkaasti.

18.07.2010 Estevalmennus, valmentajana Anniina
Säihke oli vähän laiskalla tuulella koko valmennuksen ajan, vauhtia ei vain tahtonut millään irrota. Ratsastaja teki kuitenkin hyvin työtä jatkuvaan saadakseen hevosensa edes nostamaan jalkojaan. Lämmittely sujui ihan ok, ristikot ylittyivät hyvin vaikkakin pari kertaa oli hevonen sotkea jalkansa niihin kun unissaan päin niitä käveli. Vähän tuntui että tamma yritti päästä helpolla kaikesta mitä valmennuksessa tehtiin, pariin otteeseen kieltäytymiset sekä oikomiset kulmissa antavat aihetta epäilyyn. Pienillä pystyillä Säihke jaksoi vähän jo hypätä, muttei meno siltikään hyvältä näyttänyt vaikka ratsastaja todella hoputti hevostaan ja antoi raipasta. Kun Säihke saatiin viimein laukkaamaan niin eikös se kieltäytynyt esteellä. Parit pudotukset tulivat 80 sentin pystyillä, mutta niissä hevonen sentään jo vähän yritti koska oli pakko. Ratsastaja ei voinut tehdä mitään paremmin, hevosella oli vain huono päivä ja siksi näin. Tsemppiä jatkossa!

15.07.2010
Hiljaiseloa ollaan vietetty huimat puoli vuotta, kisoissa ei olla päästy käymään, eikä Säihkeelle olla ajateltukaan uusia jälkeläisiä. Tähän tulee kuitenkin nyt muutos, sillä aloitimme VSHK:n alaisissa kilpailuissa kisaamisen, tammalle onkin tullut kouluratsastuksessa jo muutamia sijoituksia. Katsotaan tästä eteenpäin, alkaako VRL:lle tapahtua mitään, tai jaoksia nousta pystyyn, jolloin pääsemme kisaamaan taas niitä lajeja, joilla on meille merkitystä. Varsaa kaavailen Säihkeelle syksyn puolelle, mikäli vain sopiva isäehdokas sille löytynee.

13.03.2010
Tänään oli erittäin mukava päivä - siskon tytär kävi pyörähtämässä Mörkövaarassa, ja mikäs parempaa viisi vuotiaalle tytölle kuin maastoilu kiltilla hevosella! Säihke oli tähän hommaan oikea nappivalinta, siispä laitoin sille varusteet ylle ja lähdimme käymään kiertämässä läheisen lammen. Säihke kulki koko reissun ajan hyvin maltillisesti, yhtään se ei riehunut eikä poikennut edes polulta vaikka siihen sillä mahdollisuuskin oli. Tamma selvästikin nautti kantaa pientä aloittelijaa selässä, sen verran hyvältä kun meno näytti. Kun saavuimme takaisin talliin, sai tyttö riisua Säihkeeltä takasuojat pois, ja sehän piristi tunnelmaa entisestään.
Tänä päivänä tuli taas ihasteltua Säihkeen luonnetta, miten kultainen hevonen se onkaan! Vaikka välillä tamma tahtookin äksyillä ja olla hyvin itsepäinen, on se silti ehdottomasti minun lempihevosiani koskaan. Saan olla todella ylpeä, että olen saanut talliini tälläisen hevosen.

24.02.2010 Kouluvalmennus
Säihke oli hyvin reippaalla ja mukavalla tuulella tänään, ja siksi ohjelmassa olikin laukkaa, laukkaa ja vähän lisää laukkaa. Heti alkuun sain Säihkeen kulkemaan hyvin eteen, kuunteli pohkeita ja keskittyi tekemisiinsä. Alkuverkassa menimme reipasta kevytravia tehden lyhyiden sivujen päätyihin suuret ympyrät. Kun tamma oli hyvässä vireessä, teimme käynnissä sekä ravissa erilaisia kiemuroita ja väistöjä, jotka onnistuivat yllättävän hyvin. Väistöissä takapää tuppasi menemään reippaammin kuin etupää, ja siksi sai kys. asian kanssa olla hyvin tarkkana, varsinkin jos halusi täydelliseen tulokseen. Aloitimme laukat uralla, pitkätsivut laukalla ja lyhyet ravilla. Säihke nosti laukat huomattavasti paremmin oikeaan kierrokseen kuin vasempaan, jossa hieman olikin ongelmia. Sen jälkeen siirryimme ympyrälle ja jatkoimme laukkaa. Tässä vaiheessa Säihke jo hyvinkin tiesi mitä täytyy tehdä ja kulki hienosti alla. Loppuun taas reipasta ravia ja rataleikkaita.

06.01.2010
Tänään talliin syntyi uusi Mörkövaaralainen, joka olikin aikamoinen yllätys. Illalla tullessani talliin, oli Säihke jo aloittanut synnytyksen, ja varsa jo melkein kokonaan ulkona. Kiiruhdin auttamaan hieman väsyneen näköistä Säihkettä, vedin varsan jaloista kokonaan pois ja siinä samassa jaksoin vasta tajuta sen, että varsa oli musta! Ihmettelin tätä tapausta monen monta kertaa, kuinka varsasta pystyikään tulemaan sen värinen. Nimesin varsan Mörkövaaran Muusaksi, se sointui hyvin mustalle tammavarsalle. Varsan isä on myös edellisen Säihkeen lapsen isä, eli Hämypuron Rysähdys. Ihastuin tietenkin niin kovasti tähän varsaan, etten raskinut siitä luopua, ja siten se jäi asumaan Mörkövaaraan, missä sillä on ainakin tavoitteet korkealla.

24.12.2009
Mikäs ihanempaa kuin täydellisellä hevosella joulumaasto mitä täydellisimpänä päivänä? Kimalteleva lumi ylsi juuri hevosen polviin asti, aurinko paistoi kirkkaasti ja linnut sirkuttivat tänä mahtavana päivänä. Säihkeelle oli puettu ylle punaiset suitset ja satulaan kulkusia - mikä tonttu se olikaan! Tallinväen kanssa lähdimme tunnin maastolenkille, itse menin tietenkin Säihkeellä kärjessä. Tamma asteli reippain askelein eteenpäin, se selvästikin nautti olostaan. Varsinkin kun pistimme vauhtia töppösiin ja laukkasimme täyttä vauhtia lumisia peltoja pitkin - kuinka ihanaa! Tietenkin kun joulu oli, sai Säihke lenkin jälkeen karsinaansa kasan heinää ja porkkanoita, sekä taustalle soimaan perinteisiä joululauluja.

10.12.2009
Viime kuu oli viimein kilpakuu tänä vuonna, hevoset saavat siis levätä koko talven kilpailemisesta VRL:n tauon vuoksi. Kilpailuissa pärjättiin koko syksy hienosti, ERJstä löytyy sijoituksia jo 35 kappaletta, sekä 16 kappaletta. Kesään asti Säihkeen sivuja ei luultavasti päivitetä kuin päiväkirjan voimin, josta voi silloin tällöin lukea tamman kuulumisia. Tällä hetkellä meillä ei ole tiedossa siis juuri minkäänlaista aktiviteettia Säihkeen kanssa, mutta eiköhän sekin ajan myötä korjaudu.

11.11.2009 Estevalmennus
Tänään pidin Säihkeelle estevalmennuksen, esteiden hyppely kun on viimeaikoina jäänyt todella vähille ja se huomaa myös tammasta. Aloitimme estevalmennuksen ympyrällä olevilla kavaleteilla, jotka tuntuivat olevan jo pieni haaste Säihkeelle. Tamma ei jaksanut ollenkaan nostella jalkojaan, vaan kompuroi minkä vain kerkesi. Keskittymiskyky ei ollut tänään parhaasta päästä ja muutenkin estetaidot tuntuivat olevan aika ruosteessa. Kun sain Säihkeen jotenkin ylittämään kaveletit, siirryimme noin 60 sentin ristikoihin. Niissä Säihkeen oli pakko alkaa jo hyppäämään, mikäli ei halunnut esteeseen törmätä. Lähestymiset esteille olivat aina ihan hyviä, mutta hypyn ajoitus olikin hankalempi asia. Yleensä Säihke ponnisti esteille aivan liian läheltä ja siksi jo etukaviot tiputtivat puomit. Tätä asiaa saimme työstää jonkin aikaa ennen kuin tulokseen oltiin tyytyväisiä. Loppuun otimme vielä korkeushyppyjä, aloitime 50 sentistä hyppimään pystyt ja parhaimmillaan saimme ylitettyä 100 sentin este, mikä oli erittäin hyvä suoritus tältä nuorelta tammalta.

06.09.2009
Eilen meille syntyi Voonan Säihkyvän ensimmäinen jälkeläinen! Tuo ruunikko, iloinen tammavarsa sain nimekseen Mörkövaaran Hertta, joka on ollut eilisen ja tämän päivän tallin silmäterä. Hertan isä on Mörkövaarassa asuva Hämypuron Rysähdys, joka on myös Säihkeen tavoin hieno koulu-, sekä esteratsu. Hertta löysi itselleen heti kodin Lean luota Susilahdesta, jonne se muuttaa heti vieroituksen jälkeen. Toivotaan heille kaikkea hyvää tulevaisuuteen!

01.09.2009
Kilpakausi lähti Säihkeen kanssa yllättävän hyvin käytiin, viime kuu kilpailtiin aika ahkerasti ja tuloksena 10 ERJ sijoitusta, sekä 9 KRJ sijoitusta. Hyvä Säihke! Jatkamme ainakin talveen asti ahkerasti kilpailemista, tavoitteena meillä olisi kuitenkin ne maksimisijoitukset, joilla pärjättäisiin laatuarvosteluissa. Kun tammalle on tullut tuota menestystä, olen harkinnut sen astuttamista jollain tallini oreista, mutta katsellaan, katsellaan...

15.08.2009
Säihke oli tällä kertaa vähän leikkisällä tuulella ja siksi koko valmennus oli pelkkää pelleilyä. Tamma ei tuntunut ottavan tosissaan ainuttakaan ohjetta, vaikka kuinka niitä yritin Säihkeelle jakaa. Kun pääsimme kentälle, otti tamma ohjat käsiinsä ja lähti tekemään ihmeellisiä ympyröitä ympäri kentän. Hevosen mielentilan takia vähensimme esteitä kentälle niin, että tänään reenailimme askelväliä. Kentälle pistettiin kahdet sarjat, 60 sentin ja 80 sentin korkuiset, ja tietenkin eri etäisyyksille. Kun aloitimme esteiden hyppäämisen, oli haasteena saada tamma nätisti esteelle, eli lähestymiset olivat vähän hankalia.. Mutta muutaman harjoituskerran jälkeen sujui huomattavasti paremmin. Välillä Säihke teki niin, että ensimmäisen esteen hyppäsi ja toiselle kieltäytyi tai juoksi pokkana ohitse - tyypillistä tammaa. Tänään tammassa oli haastetta kerrakseen. Jonkun aikaa reenailimme kys tehtävää, kunnes hyppäsimme muutamat irtoesteet ja that's it tällä kertaa.

26.07.2009
Kuukausi ollaan Säihkeeseen tutustuttu, kovin ihanaksi tammaksi se on paljastunut, sekä erittäin hyväksi ostostokseksi. Ratsukoulutus on aloitettu, ja onkin jo ihan hyvällä mallilla, ensi kuussa meillä olisi tarkoituksena aloittaa ahkera kilpaaminen ja katsoa, pärjätäänkö me tamman kanssa siellä. Muuten tytön taival Mörkövaarassa on alkanut lupaavasti, hyväkäytöksinen Säihke on monen tallilla kävijän lemppari, eikä sillä ole tähän mennessä tullut ongelmia edes tallitovereiden kanssa. Hieno hevonen Säihkeestä on kehittymässä!

25.06.2009
Tänään Mörkövaaraan asteli uusi, upea suomenhevostamma Voonan Säihkyvä. Tuo rautias tamma on lähtöisin aikalailla tallin omista tarpeista; emä on Headwayssa asuva Mörkövaaran Tiuhti, ja isä Mörkövaarssa asuva Rajattoman Valtteri. Kummatkin vanhemmat ovat hienoja kouluratsuja, joten ehkä Säihkeelläkin on verissä kilpaileminen, näin ainakin toivotaan. Tähän mennessä tamma on vaikuttanut hyvin reippaalta ja uteliaalta tapaukselta, suuremmilta ongelmilta ollaan vältytty. Säihkeen kanssa meillä on tavoitteet tulevaisuudessa kilpakentille, niin esteille, kuin myös kouluun, sekä tietenkin laatuarvostelut.

Kisakalenteri

sijoituksia ERJ 47, KRJ 36, VVJ 4, VSHK 5 kpl

02.08.09, ERJ (kutsu), 80cm, 02/13
05.08.09, ERJ (kutsu), 80cm, 01/13
07.08.09, ERJ (kutsu), 80cm, 01/13
09.08.09, ERJ (kutsu), 80cm, 03/13
17.08.09, ERJ (kutsu), 80cm, 01/18
17.08.09, ERJ (kutsu), 100cm, 02/19
19.08.09, ERJ (kutsu), 80cm, 04/18
21.08.09, ERJ (kutsu), 100cm, 02/19
22.08.09, ERJ (kutsu), 100cm, 02/19
28.08.09, ERJ (kutsu), 80cm, 01/15
30.08.09, ERJ (kutsu), 90cm, 02/15
03.09.09, ERJ (kutsu), 80cm, 01/15
03.10.09, ERJ (kutsu), 70cm, 04/60
08.10.09, ERJ (kutsu), 80cm, 03/50
11.10.09, ERJ (kutsu), 70cm, 01/50
16.10.09, ERJ (kutsu), 70cm, 02/50
20.10.09, ERJ (kutsu), 70cm, 04/24
21.10.09, ERJ (kutsu), 70cm, 01/24
24.10.09, ERJ (kutsu), 100cm, 01/18
26.10.09, ERJ (kutsu), 100cm, 02/18
29.10.09, ERJ (kutsu), 90cm, 03/18
09.11.09, ERJ (kutsu), 60cm, 05/89
14.11.09, ERJ (kutsu), 40cm, 04/30
14.11.09, ERJ (kutsu), 80cm, 01/50
16.11.09, ERJ (kutsu), 40cm, 02/30
16.11.09, ERJ (kutsu), 50cm, 01/30
16.11.09, ERJ (kutsu), 90cm, 01/18
17.11.09, ERJ (kutsu), 90cm, 02/18
17.11.09, ERJ (kutsu), 40cm, 04/30
18.11.09, ERJ (kutsu), 50cm, 05/30
19.11.09, ERJ (kutsu), 80cm, 03/30
19.11.09, ERJ (kutsu), 90cm, 03/18
24.11.09, ERJ (kutsu), 90cm, 01/18
12.09.10, ERJ (kutsu), 80-90cm, 03/60
15.09.10, ERJ (kutsu), 70cm, 05/30
17.09.10, ERJ (kutsu), 70cm, 02/30
17.09.10, ERJ (kutsu), 100cm, 01/50
18.09.10, ERJ (kutsu), 80cm, 03/80
21.09.10, ERJ (kutsu), 100cm, 05/80
23.09.10, ERJ (kutsu), 90cm, 07/60
23.09.10, ERJ (kutsu), 100cm, 05/60
24.09.10, ERJ (kutsu), 90cm, 02/60
24.09.10, ERJ (kutsu), 90cm, 02/40
04.10.10, ERJ (kutsu), 90cm, 01/40
07.10.10, ERJ (kutsu), 80cm, 06/50

27.07.09, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/23
29.07.09, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/22
31.07.09, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/22
02.08.09, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/28
08.08.09, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/28
10.08.09, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/29
27.08.09, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/18
29.08.09, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/18
30.08.09, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/18
04.09.09, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/18
08.10.09, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/50
17.10.09, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
17.11.09, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/13
19.11.09, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/13
21.11.09, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/13
24.11.09, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/13
26.08.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/60
27.08.10, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/50
03.09.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
03.09.10, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/73
07.09.10, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/50
07.09.10, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/60
08.09.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/60
08.09.10, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/70
10.09.10, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/40
12.09.10, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
12.09.10, KRJ (kutsu, Helppo A, 05/100
13.09.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/50
13.09.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
23.09.10, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/40
25.09.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/50
25.09.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/30
26.09.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/100
15.10.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
16.10.10, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/50
17.10.10, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/60

14.07.10, VSHK (kutsu), Helppo B, 07/80
14.07.10, VSHK (kutsu), Helppo B, 01/77
05.08.10, VSHK (kutsu), Vaativa B, 06/37
06.08.10, VSHK (kutsu), Helppo C, 03/33
08.08.10, VSHK (kutsu), Helppo C, 03/46

02.09.09, VVJ (kutsu), Vaikea yhdistetty, 04/22
03.09.09, VVJ (kutsu), Vaikea yhdistetty, 04/22
10.10.09, VVJ (kutsu), Vaativa yhdistetty, 02/15
09.11.09, VVJ (kutsu), Vaativa yhdistetty, 03/30

© Mörkövaara 2011
Ulkoasu © Wilberi / Koodaus © Maiju V. 2011

Tämä on virtuaalitalli