Mörkövaara

Timanttiponi - virtuaalihevonen

NimiTimanttiponi LempinimiTinni
Rek.nroVH18-018-0324 Synt.päivä ja ikä15.01.2018, 6v
Rotu ja sukupuoliSuomenhevonen, tamma Säkäkorkeus ja väri163 cm, vrt
KoulutustasoHe A, 100cm, Helppo, Vaativa PainotusYleispainotus
KasvattajaEvelina Saari evm Omistajatvisha (VRL-01671)


© VRL-00884

Saavutukset

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.03.2018
18 + 18 + 18 + 19 = 73p, KTK-II

Luonne

Timanttiponi, eli tuttujen kesken Tinni, on yleisesti ottaen mukavuudenhaluinen hevonen, joka rakastaa rutiineja ja omaa rauhaa. Tammassa asuu pieni hermostuva sielu, joka ei tykkää uusista ja vaihtelevista asioista ja tilanteista, joten mitä tutumpi ja turvallisempi, sen parempi. Erityisesti nuoruusvuosina Tinnin luonne aiheutti päivittäin pientä päänvaivaa, mutta nytemmin iän karttuessa se suhtautuu jo aavistuksen paremmin kummallisiinkin asioihin. Omistajaa ja hoitajiaan kohtaan tamma on kuitenkin oikea enkeli, joka pitää pusutteluista ja rauhallisen leppoisista kävelyretkistä. Tinnin varoivainen luonne heijastuu sen sijaan myös muiden hevosten seurassa, se väistää jopa reilusti nuorempiaan eikä varmasti halua ajautua kahakoihin.

Tammaa hoitaessa on ensisijaisen tärkeää hoitaa se karsinassa sen irti ollessa, sillä Tinnillä on joskus ollut taipumusta vetopaniikkiin ikävän tilanteen tullen. Irti ollessaan Tinni kyllä osaa käyttäytyä varsin hyvin, yleensä se nököttääkin vain aloillaan ja hamuaa hoitajan hihansuuta herkkujen toivossa. Normaalit perustoimet, kuten harjaus, kavioiden puhdistus, suojien laitot ja muut vastaavat käyvät käden käänteessä, eikä Tinni pistä niistä pahakseen. Pesuboksiin meneminen on se arkipäiviä hieman hankaloittava asia, sillä siihen hommaan yleensä tarvitsee kaverin, jottei tammaa tarvitse edelleenkään sitoa kiinni - lisäksi kun tamma suorastaan inhoaa kastumista. Satula ja suitset hieman tuovat Tinnin silmiin epävarmuutta, joten varustaessa on hoitajan oltava äärimmäisen rauhallinen. Hellin ja varmoin otteen kun laittaa satulan selkään ja kiristää satulavyön löysästi, ja laittaa suitset päähän, niin ei Tinnikään hermostu. Taluttaessa Tinni kävelee hoitajansa vierellä nätisti, joskin välillä sitä saa nykiä tulemaan reippaammin eteen jos se alkaa empimään.

Ratsuna Tinni on hieman herkkä, se ei siedä kovia otteita ja hermostuu liiallisesta paineesta. Epämukavassa tilanteessa se alkaa herkästi steppailemaan uralla ja painamaan apuja vastaan, joten Tinni vaatii selkäänsä tasakätisen kuskin, joka osaa ratsastaa kevysti painoavuilla. Rauhallisen ja taidokkaan ratsastajan avulla Tinnistä on vaikka mihin, se on pääsääntöisesti varsin yhteistyökykyinen ja miellytämishaluinen ratsu, jonka kanssa on ilo työstää mitä erilaisimpia tehtäviä ja opetella uusia asioita. Tamma liikkuu yleisesti ottaen pitkin ja pehmein askelin eteen, käyttäen hienosti jalkojaan, eikä liiemmin koskaan ole eteenajettavaa sorttia. Tinni toimii kentällä varsin moitteitta, sen sijaan maastossa sen saattaa säpsyillä ja säikkyä vähän milloin mitäkin, joten ratsastajan kannattaa olla tarkkana - ei ole edes yhdellä kädellä laskettavissa ne kerrat, kun tamma on spurtannut tallille säikähtäessään.

Tinni on äärimmäisen tyylikäs ja hienoliikkeinen kouluratsu, kunhan se vain luottaa riittävästi ratsastajaansa ja malttaa rentoutua tämän käsissä täysin. Huolellisen alkuverkan kautta tamma alkaa kantamaan itseensä oikein ryhdikkäästi ja reagoi varsin pienistä ja huomaamattomia avuista, jolloin se ajoittain tuntuu liikkuvan kuin ajatuksen voimalla eteenpäin. Helppo A tasoinen Tinni osaa jos jonkinlaista kiemuraa ja kuviota, joskin sen parhaimmistoon kuuluu tehtävät, joissa täytyy käyttää aktiivisesti jalkoja ja päätä. Mitä monipuolisemmat ja vaihtelevat tehtävät, sitä paremmin tamma toimii ja mielenkiinto tekemiseen pysyy yllä. Näin ollen esimerkiksi nopeatempoiset siirtymisharjoitukset sopivat Tinnille kuin nenä päähän.

Esteillä Tinnillä on usein käynnistymisongelmia, se kyllä liikkuu reippaassa tahdissa eteenpäin, mutta ei täysin hahmota hyppykorkeutta ja näin ollen kompuroi puomeihin. Tamman kanssa kannattaa käydä ensin siis ihan kävelemässä esteen vieressä, jotta se ennättää vähän tuumailemaan ennen niiden ylittämistä. Hyvään hyppyrytmiin päästessään Tinnistä kuitenkin kuoriutuu nopeajalkainen hyppääjä, joka etenee radalla isossa laukassa esteeltä esteelle. Rataesteitä metriin asti ylittävällä tammalla on kuitenkin myös lisää niitä heikompia kohtia, kuten erikoisesteet. Erikois- ja maastoesteet nostavat aina hieman Tinnin sykettä, jolloin se on myös ns. räjähdysherkempi, joten ratsastajan on pysyttävä viileänä selässä ja ohjattava hevosta varmoin ottein.

Kilpailuissa käyminen ei ole aina ollut tämän hevosen kanssa missään nimessä helppoa, päinvastoin. Ensimmäisenä kisakautena se oli todella hermostunut uusista paikoista ja siitä hälinästä, ettei radalla meinannut tulla kuin ruumiita. Onneksi pidin pintani ja käytin Tinniä aktiivisesti kisoissa, ja nytemmin se osaa jo kohtalaisen hyvin rauhoittua tutun hoitajan käsissä paikassa kuin paikassa. Toki se edelleen alkuun vähän jännittää, mutta usein jännitys katoaa kun lähdetään radalle ja pääsee uppoutumaan tehtäviin. Myös matkat kilpapaikoille menevät nytemmin oikein näppärästi, lastaussillalla Tinni saattaa vähän tuumailla ja mietiskellä, mutta lopulta kävelee hienosti sisälle koppiin. Joskin tamma tarvitsee aina matkaseuraa, jotta pysyy tyynenä.

Sukulaiset

i Herkkumatti evm
sh-o, vprt, 159cm
ii Viinihapero evm
sh-o, prt, 157cm
iii Haprikoosi evm
sh-o, tprt, 160cm
iie Viljatiuku evm
sh-t, rt, 156cm
ie Tulen Malwina evm
sh-t, vrt, 160cm
iei Tulen Meuhka evm
sh-o, vrt, 165cm
iee Kirjolohtu evm
sh-t, vrt, 152cm
e Timanttitaivas evm
sh-t, vrt, 164cm
ei Naavaniityn Onni evm
sh-o, rt, 155cm
eii Vormiitti evm
sh-o, trt, 154cm
eie Naavaniityn Anni evm
sh-t, rt, 158cm
ee Tähden Timantti evm
sh-t, vrt, 163cm
eei Kuurupeikko evm
sh-o, vprt, 163cm
eee Tähden Tiu evm
sh-t, rt, 152cm

i. Herkkumatti oli monen lajin taitaja, lisäksi se oli varsin hyvä jokaisessa näissä lajissa. Ensin sillä nuoremmiten kisattiin paljon valjakkoa noviiseissa luokissa, joissa se menestyi kohtalaisesti. Ratsukoulutuksen edetessä ja iän karttuessa sitä alettiin näkemään myös koulu-, este- ja kenttäratsastuskilpailuissa harva se viikonloppu. Koulutustasoltaan se oli helppo A ja 110cm, joskin parhainta osaamistaan se esitti ehdottomasti esteillä. Nopeajalkainen ja hyvän estesilmän omaava Herkkumatti oli aikansa parhaimpia esteratsuja, voittaen melkoisen kasan startteja. Myös koulu- ja kenttäkisoissa se toi mukavasti sijoituksia kotiin, jonka myötä sen yhteissaldo voittojen ja sijoitusten osalta oli useampi sata. Usean vuoden aktiivinen kisaaminen alkoi kuitenkin vähitellen painamaan orin terveyttä, jonka myötä se lopetti kisauransa yhdeksän vuoden iässä. Tällöin ori vaihtoi kotia suomenhevossiittolaan, jossa se loi uraa varsin kyvykkäänä jalostusorina. Herkkumattia käytettiin jalostukseen kymmenien varsojen verran, jättäen jälkeensä monen lajin taitajia ja erityisesti hyviä hypääjiä. Luonteeltaan ori oli melko mutkaton käsiteltävä ja tasainen ratsastettava, joka lisäsi entistä enemmän sen suosiota tammojen omistajien keskuudessa. Herkkumatti oli väritykseltään komea vaaleanpunarautias ja säkäkorkeutta tällä oli noin 159cm. Ori menehtyi yllättäen 21 vuoden iässä, ilmeisesti sen sydän petti.

ii. Viinihapero oli oikein elegantti ja herrasmiesmäinen suomenhevosori, joka ei vähästä hetkahtanut. Luonteensa puolesta Hapero soveltui lastenkin käsittelyyn, sillä se kunnioitti ihmisiä ja osasi käyttäytyä erityisesti pienten ihmisten seurassa upeasti. Nuoruusvuosinaan oria nähtiin lähinnä kouluradoilla, joissa sillä kisattiin helppo A luokkia kohtalaisella menestyksellä. Hapero omasi lennokkaat ja ryhdikkäät liikkeet, joista se sai paljon kehuja, mutta myös sen yhteistyökyky ratsastajan kanssa oli avainsanana menestykseen. Esteiden parissakaan ori ei yhtään huonompi ollut, vaikkei sillä sen lajin parissa kisattujaan, kapasiteettia nimittäin riitti noin 90cm korkeudelle asti. Vanhemmiten oria alettiin näkemään enemmälti valjakkoajojen parissa, aina vaativissa luokissa asti. Tarkka ja reaktiivinen hevonen menestyi iästään huolimatta kyseisen lajin parissa upeasti, voittaen jopa 12 vuotiaana lajin suomenhevosten mestaruuden. Pitkäharjainen Hapero oli väritykseltään punarautias, jolla ei ollut minkäänlaisia merkkejä. Säkäkorkeutta löytyi 157cm, joskin rakenne oli aavistuksen turhan siro ja epätasapainoinen suomenhevoselle. Hapero sai elämänsä aikana kymmenkunta jälkeläistä, joille se periytti punarautiasta väritystään sekä oriksi helpohkoa luonnettaan. Kaunis alkukesän päivä koitui lopulta orin kohtaloksi 22 vuoden iässä, sen saadessa todella pahan ähkyn, josta Haperoa ei saatu yrityksistä huolimatta pelastettua.

ie. Tulen Malwina ei ollut kovinkaan hääppöinen suomenhevostamma, se oli hyvin vaatimaton ja melko kehnorakenteinenkin. Malwinalla oli kohtalaisen hyvä suku, jossa oli niin juoksijoita kuin ratsujakin, mutta jostain syystä geenit eivät osuneet kohdalleen. Kevyen ja hyvin epätasapainoisen rakenteen omaava tamma oli väritykseltään vaaleanrautias, ilman merkkejä, ja säkäkorkeutta siltä löytyi vajaat 160cm. Luonteeltaan Malwina oli melko pystyynkuollut, se oli hyvin laiska ratsuna, eikä liiemmin hoidokkinakaan innostunut mistään. Varsin kiltti se kuitenkin oli, joten harva se päivä lapset sitä tykkäsivät harjailla. Malwina eli pitkälti koko elämänsä pienissä maalaiskodeissa, se vaihtoi erityisesti nuorempana useampaan otteeseen kotia, sillä se ei tuntunut täyttävän kenenkään odotuksia. Tasoltaan ratsuna kun se oli luokkaa puska Ö, eikä sitä kukaan oikein jaksanut edes rueta työstämään eteenpäin. 12 vuoden iässä Malwina kuitenkin päätyi loppuelämän kotiinsa, jossa siitä jaksettiin vähän enemmän innostua ja sitä ruettiin hyppyyttämään. Nopeasti huomattiin tamman kapasiteetti esteille, mutta siinä vaiheessa tavoitteellinen ratsutus oli jo turhaa, sillä tamma oltiin astutettu. Malwina sai elämänsä aikana vain yhden jälkeläisen, oripoika Herkkumatin. Tamma sairastui vakavasti vieroituksen jälkeen saatuaan jonkunlaisen viruksen, joka myös vei 14 vuotiaan Malwinan mennessään.

e. Timanttitaivas oli äärettömän hyväsydäminen ja ihastuttava tamma, jonka kanssa ei voinut olla tulematta toimeen. Timanttitaivas oli jokaisen ihmisen käsiteltävänä malttavainen ja rauhallinen, eikä se ratsunakaan vaatinut ratsastajaltaan paljoa. Nöyrän luonteensa vuoksi tamma myytiin kasvattajalta suoraan ratsastuskouluun, jossa se tienasi kauransa tuntiratsuna. Timanttitaivas toimi paljon aloittelijoilla, mutta kokeneempien ratsastajien kanssa se kilpaili aluetasolla koulu- ja esteratsastuksessa, parhaimmillaan helppo A ja 90cm tasolla. Tamma toi jonkun verran ruusukkeita kotiinviemisiksi, mutta ei se mikään kilparatojen tähti varsinaisesti ollut, sillä sen liikkeet ei koulussa päätä huimannut, eikä se ollut kovin ketterä haastavilla esteradoillakaan. Timanttitaivas ihastutti kuitenkin monia myös ulkonäöllään, sillä se oli kaunis ja vahvarakenteinen hevonen. Väritykseltään tamma oli vaaleanrautias ja sen kolmea jalkaa koristi pitkät valkoiset sukat, perintönä isältään. Korkeuttakin sillä oli kiitettävästi, peräti 164cm. Tuntihevosen roolin ohessa Timanttitaivas sai kaksi jälkeläistä, yhden ori- ja yhden tammavarsan. Tammavarsa menestyi myöhemmiten usean eri lajin parissa, sen sijaan orivarsa ruunattiin nuorena ja sekin päätyi ratsastuskouluun tuntihevoseksi. Timanttitaivas jouduttiin lopettamaan talliin iskeneen tilanpuutteen vuoksi parinkymmenen ikävuoden kieppeillä.

ei. Naavaniityn Onni oli varsin vireä ja terhakka oripoika, joka aiheutti paljon päänvaivaa omistajalleen ja kaikille käsittelijöilleen. Se oli äärettömän kovahaluinen tammojen perään, jos se missään sellaisen haistoi tai näki, niin se oli menoa se. Kun Onni pääsi muutaman kerran astumaan tammoja, oli se sen jälkeen lähes mahdoton käsiteltävä, sillä se vain riuhtoi ja hyppi menemään, eikä se tällöin ollut pysyä oikein kenenkään käsissä. Tämän vuoksi Onni oli myös haasteellinen ratsu, se vaati selkäänsä hyvin taitavan ja jämäkän kuskin, ennen kuin nöyrtyi tämän alla. Rauhoittuessaan ja keskittyessään apuihin oli ori etevä koulu- ja esteratsu, jollei kuitenkaan edellä mainituista syistä koskaan kisattu. Kapasiteettia riitti esteillä metrin tasolle saakka ja puolestaan koulua sillä väännettiin helppo B tason kieppeillä. Väritykseltään Onni oli rautias, jonka takajalkoja koristi pitkät sukat, ja säkäkorkeutta löytyi noin 155cm. Ori sai elämänsä aikana kuusi jälkeläistä, joille se ei onneksi periyttänyt täysin mahdotonta luonnettaan, vaan sen sijaan hauskoja jalkojen värityksiä. Onnin elämä oli sikäli harmillinen, että tosiaan astutushommien jälkeen se alkoi käydä aina vain vaikeammaksi ja se tuntui itse stressaantuvan tilanteesta entistä enemmän. Sen vuoksi Onni päätettiin lopettaa jo kahdeksan vuoden iässä, sillä selvästi sen korvien välissä oli suurempi ongelma kuin mitä aluksi ymmärrettiinkään.

ee. Tähden Timantin suku oli täynnä kenttäratsastuksen parissa menestyneitä hevosia, joten oli luontevaa, että tammakin painottuihin kyseiseen lajiin heti ratsukoulutuksen saatuaan. Ensimmäiset kaudet tutustumisluokassa eivät tuoneet toivottua tulosta kovasta yrityksestä huolimatta, jonka vuoksi omistaja oli heittämässä jo kirvestä kaivoon. Vasta kolmannella kaudella Tähden Timantti löi itsensä läpi helpossa luokassa, alkaen kerätä sijoituksia harva se startti. Kuuden vuoden ajan tammalla kisattiin varsin hyvällä menestyksellä, kunnes se 11 vuotiaana jäi kisaeläkkeelle ja siirtyi jalostuskäyttöön. Siitoskäyttöön päästessä jälleen oli edes vaikeudet, sillä Tähden Timantti ei ollut tiineytyä millään. Sitä yritettiin niin keinosiementää kuin luomuastutustakin, mutta aina epäonnistui. Lopulta kahden vuoden jälkeen tamma todettiin kantavaksi, ja siitä kaksi vuotta eteenpäin oli Tähden Timantilla jo kaksi potentiaalista varsaa alla. Molemmille jälkeläisilleen Tähden Timantti periytti lempeää ja tasaista luonnettaan sekä helppoa ratsastettavuuttaan, joka oli hyvä, sillä molemmat näistä päätyivät tuntihevoseksi. Väritykseltään hyvärakenteinen tamma oli vaaleanrautias kera piirtopään ja säkäkorkeus tällä hipoi 163cm tietämillä, joten tammaksi se oli melko iso yksilö. Vajaan 19 vuoden ikäisenä Tähden Timantille tuli kaviokuumekierre, jota ei saatu hyvästä hoidosta huolimatta kuriin, joten se lopetettiin.

Jälkeläiset

s. 08.03.2018, o. Mörkövaaran Timanttia (i. Nopparuletti) omistaja: Melina
s. 06.05.2018, t. Mörkövaaran Timanttinen (i. Keksikummitus) omistaja: Natalia
s. 03.06.2018, o. Mörkövaaran Timanttiliiga (i. Helmen Joosa) omistaja: Mörkövaara

Kisakalenteri - sijoituksia KRJ 42, ERJ 42, KERJ 42, VVJ 40, VSR 2 kpl

12.02.18, KRJ Supernatural, Helppo A, 04/30
13.02.18, KRJ Routapirtin Tila, Helppo A, 02/30
14.02.18, KRJ Supernatural, Helppo A, 02/30
18.02.18, KRJ Supernatural, Helppo A, 04/30
20.02.18, KRJ Supernatural, Helppo A, 01/30
01.03.18, KRJ Branwen Farm, Helppo A, 01/30
01.03.18, KRJ Haavelaakso, Helppo A, 02/30
02.03.18, KRJ Tritium Sporthorses, Helppo A, 04/30
02.03.18, KRJ Vuorna, Helppo B, 05/30
03.03.18, KRJ Avskild Stuteri, Helppo A, 04/30
03.03.18, KRJ Pirunkorpi, Helppo A, 01/30
04.03.18, KRJ Avskild Stuteri, Helppo A, 01/30
05.03.18, KRJ Pirunkorpi, Helppo A, 02/30
06.03.18, KRJ Kuiskeen Suomenratsut, Helppo A, 02/30
06.03.18, KRJ Zonjiet Stud, Helppo A, 01/30
07.03.18, KRJ Runoratsut, Helppo A, 01/50
07.03.18, KRJ Brunnby, Helppo A, 01/30
08.03.18, KRJ Rustvalla, Helppo A, 01/30
08.03.18, KRJ Zonjiet Stud, Helppo A, 01/30
09.03.18, KRJ Avskild Stuteri, Helppo A, 01/30
09.03.18, KRJ Mörkövaara, Helppo A, 01/30
10.03.18, KRJ Zonjiet Stud, Helppo A, 01/30
10.03.18, KRJ Vuorna, Helppo B, 02/30
11.03.18, KRJ Rustvalla, Helppo A, 01/30
12.03.18, KRJ Rustvalla, Helppo B, 03/30
14.03.18, KRJ Zonjiet Stud, Helppo A, 02/30
14.03.18, KRJ Haavelaakso, Helppo A, 03/30
15.03.18, KRJ Brunnby, Helppo A, 04/30
16.03.18, KRJ Haavelaakso, Helppo A, 03/30
17.03.18, KRJ Brunnby, Helppo A, 04/30
18.03.18, KRJ Zonjiet Stud, Helppo A, 02/30
18.03.18, KRJ Haavelaakso, Helppo A, 05/30
19.03.18, KRJ Brunnby, Helppo A, 04/30
30.03.18, KRJ Zonjiet Stud, Helppo A, 01/30
02.04.18, KRJ Priton Budyonnys, Helppo A, 06/40
08.04.18, KRJ Priton Budyonnys, Helppo A, 02/40
11.04.18, KRJ Priton Budyonnys, Helppo B, 03/40
13.04.18, KRJ Priton Budyonnys, Helppo B, 03/40
15.04.18, KRJ Priton Budyonnys, Helppo B, 04/40
18.04.18, KRJ Priton Budyonnys, Helppo B, 06/40
20.04.18, KRJ Priton Budyonnys, Helppo B, 02/40
31.05.18, KRJ CUP Oldfinion Dressage, Helppo A, 15/260

02.03.18, KERJ Raatteen Suomenhevoset, Helppo, 04/30
03.03.18, KERJ Raatteen Suomenhevoset, Helppo, 01/30
03.03.18, KERJ Serenity Brook, Helppo, 01/30
04.03.18, KERJ Serenity Brook, Helppo, 01/50
05.03.18, KERJ Serenity Brook, Helppo, 01/50
06.03.18, KERJ Raatteen Suomenhevoset, Helppo, 01/30
07.03.18, KERJ Wouters Warmbloods, Helppo, 01/30
08.03.18, KERJ Revuelto, Helppo, 04/30
09.03.18, KERJ Revuelto, Helppo, 03/30
11.03.18, KERJ Gestüt Helmwald, Helppo, 04/30
12.03.18, KERJ Serenity Brook, Helppo, 01/30
13.03.18, KERJ Serenity Brook, Helppo, 03/30
13.03.18, KERJ Raatteen Suomenhevoset, Helppo, 01/30
14.03.18, KERJ Gestüt Helmwald, Helppo, 03/30
15.03.18, KERJ Gestüt Helmwald, Helppo, 05/30
16.03.18, KERJ Silverlode, Helppo, 02/30
16.03.18, KERJ Wouters Warmbloods, Helppo, 01/30
16.03.18, KERJ Revuelto, Helppo, 05/50
18.03.18, KERJ Serenity Brook, Helppo, 01/30
18.03.18, KERJ Revuelto, Helppo, 02/30
20.03.18, KERJ Wouters Warmbloods, Helppo, 02/30
20.03.18, KERJ Gestüt Helmwald, Helppo, 03/30
21.03.18, KERJ Silverlode, Helppo, 02/30
22.03.18, KERJ Wouters Warmbloods, Helppo, 01/30
22.03.18, KERJ Serenity Brook, Helppo, 02/50
23.03.18, KERJ Revuelto, Helppo, 03/50
25.03.18, KERJ Gestüt Helmwald, Helppo, 05/30
27.03.18, KERJ Silverlode, Helppo, 04/30
28.03.18, KERJ Revuelto, Helppo, 03/30
01.04.18, KERJ Raatteen Suomenhevoset, Helppo, 04/30
04.04.18, KERJ Turmeltaja, Helppo, 01/40
06.04.18, KERJ Raatteen Suomenhevoset, Helppo, 02/30
06.04.18, KERJ Priton Budyonnys, Helppo, 01/30
08.04.18, KERJ Priton Budyonnys, Helppo, 03/30
08.04.18, KERJ Turmeltaja, Helppo, 05/40
10.04.18, KERJ Priton Budyonnys, Helppo, 05/30
10.04.18, KERJ Raatteen Suomenhevoset, Helppo, 05/30
15.04.18, KERJ Raatteen Suomenhevoset, Helppo, 01/30
16.04.18, KERJ Turmeltaja, Helppo, 06/40
17.04.18, KERJ Turmeltaja, Helppo, 04/40
30.04.18, KERJ Mörkövaara, Helppo, 01/30
03.05.18, KERJ Mörkövaara, Helppo, 04/30

31.03.18, VSR CUP Susiraja, Helppo B, 08/102
31.03.18, VSR CUP Susiraja, Noviisi yhdistetty, 03/26
24.02.18, ERJ Ruskavaara, 100cm, 05/30
26.02.18, ERJ Ruskavaara, 100cm, 02/30
01.03.18, ERJ Kaarnan Suomenhevoset, 100cm, 06/40
01.03.18, ERJ Kaarnan Suomenhevoset, 100cm, 05/40
02.03.18, ERJ Kaarnan Suomenhevoset, 100cm, 04/40
03.03.18, ERJ Ruskavaara, 100cm, 01/30
04.03.18, ERJ Zonjiet Stud, 100cm, 01/30
04.03.18, ERJ Kisakeskus Lapland, 100cm, 01/30
05.03.18, ERJ Zonjiet Stud, 100cm, 01/30
06.03.18, ERJ Dashner Stables, 100cm, 05/30
07.03.18, ERJ Dashner Stables, 100cm, 03/30
07.03.18, ERJ Ruskavaara, 100cm, 01/30
08.03.18, ERJ Kisakeskus Lapland, 100cm, 01/30
09.03.18, ERJ Zonjiet Stud, 100cm, 03/30
10.03.18, ERJ Kisakeskus Lapland, 100cm, 04/30
11.03.18, ERJ Roscoff, 90cm, 05/30
11.03.18, ERJ Rustvalla, 100cm, 03/30
12.03.18, ERJ Rustvalla, 100cm, 01/30
12.03.18, ERJ Rustvalla, 100cm, 03/30
12.03.18, ERJ Zonjiet Stud, 100cm, 01/30
13.03.18, ERJ Rustvalla, 100cm, 01/30
15.03.18, ERJ Zonjiet Stud, 100cm, 03/30
15.03.18, ERJ Dashner Stables, 100cm, 01/30
16.03.18, ERJ Zonjiet Stud, 100cm, 01/30
17.03.18, ERJ Rustvalla, 100cm, 01/30
18.03.18, ERJ Rustvalla, 100cm, 02/30
19.03.18, ERJ Rustvalla, 100cm, 03/30
20.03.18, ERJ Duán Stable, 100cm, 04/30
20.03.18, ERJ Zonjiet Stud, 100cm, 02/30
21.03.18, ERJ Zonjiet Stud, 100cm, 03/30
22.03.18, ERJ Zonjiet Stud, 100cm, 02/30
22.03.18, ERJ Vuorna, 90cm, 04/30
23.03.18, ERJ Runoratsut, 100cm, 04/30
25.03.18, ERJ Vuorna, 90cm, 05/30
25.03.18, ERJ Zonjiet Stud, 100cm, 01/30
27.03.18, ERJ Vuorna, 90cm, 05/30
28.03.18, ERJ Zonjiet Stud, 100cm, 03/30
29.03.18, ERJ Zonjiet Stud, 100cm, 02/30
30.03.18, ERJ Vuorna, 90cm, 05/30
04.04.18, ERJ Ratsutalli Lilja, 90cm, 01/30
09.04.18, ERJ Ratsutalli Lilja, 100cm, 03/30
12.04.18, ERJ Ruskavaara, 100cm, 02/30

12.02.18, VVJ Mörkövaara, Vaativa tarkkuuskoe, 07/50
25.02.18, VVJ Mörkövaara, Vaativa koulukoe, 01/50
01.03.18, VVJ Mörkövaara, Vaativa koulukoe, 07/50
01.03.18, VVJ Breandan, Noviisi tarkkuuskoe, 07/50
08.03.18, VVJ Erkinheimot, Vaativa koulukoe, 02/14
09.03.18, VVJ Mörkövaara, Vaativa koulukoe, 05/50
10.03.18, VVJ Erkinheimot, Vaativa koulukoe, 02/14
12.03.18, VVJ Breandan, Vaativa yhdistetty, 01/38
18.03.18, VVJ Erkinheimot, Vaativa koulukoe, 02/20
19.03.18, VVJ Duán Stable, Vaativa tarkkuuskoe, 03/30
21.03.18, VVJ Breandan, Vaativa yhdistetty, 05/29
21.03.18, VVJ Priton Budyonnys, Vaativa tarkkuuskoe, 05/30
21.03.18, VVJ Mörkövaara, Vaativa koulukoe, 07/50
21.03.18, VVJ Mörkövaara, Vaativa tarkkuuskoe, 05/50
22.03.18, VVJ Mörkövaara, Vaativa koulukoe, 02/50
22.03.18, VVJ Wyat Shetlands, Vaativa yhdistetty, 05/35
23.03.18, VVJ Wyat Shetlands, Vaativa yhdistetty, 03/35
24.03.18, VVJ Breandan, Vaativa yhdistetty, 05/29
26.03.18, VVJ Priton Budyonnys, Vaativa tarkkuuskoe, 01/30
26.03.18, VVJ Wyat Shetlands, Vaativa yhdistetty, 04/35
19.04.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 02/30
21.04.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 04/30
23.04.18, VVJ Mörkövaara, Vaativa tarkkuuskoe, 03/30
24.04.18, VVJ Mörkövaara, Vaativa koulukoe, 03/30
26.04.18, VVJ Erkinheimot, Vaativa koulukoe, 05/30
28.04.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 05/30
29.04.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 03/30
29.04.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 03/30
30.04.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 05/30
05.04.18, VVJ Breandan, Noviisi tarkkuuskoe, 02/34
06.05.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 01/30
08.05.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 02/30
10.05.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 02/30
21.05.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 01/30
24.05.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 05/30
25.05.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 01/30
26.05.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 05/30
27.05.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 03/30
28.05.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 05/30
30.05.18, VVJ Hengenvaara, Vaativa tarkkuuskoe, 05/30

22.02.18, NJ Huvitus, BIS1, MVA-SERT, pt. Kati

Valmennukset ja päiväkirja

00.00.0000
Pk-merkintä.

00.00.0000
Pk-merkintä.

00.00.0000
Pk-merkintä.

Tämä on virtuaalitalli   |   Tämä on virtuaalihevonen   |   Ulkoasu © turjake 2017   |   Tausta © Wade Brooks (CC BY-NC 2.0)