Muistoissa: Milkan Vienna - virtuaalihevonen
k. 27.03.2015

NimiMilkan Vienna LempinimiVienna
Rek.nroVH12-018-1137 Synt.päivä ja ikä13.09.2012, ikä
Rotu ja sukupuoliSuomenhevonen, tamma Säkäkorkeus ja väri154 cm, rt
KoulutustasoVaativa B, 60cm PainotusKouluratsastus
KasvattajaMalsamo OmistajaTvisha (VRL-01671)


© LR

Saavutukset

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 20.12.2014
7(7+7) + 40 + 22 + 16 + 15 + 2 = 102p, KRJ-I

Suomenhevosten laatuarvostelutilaisuus 20.02.2015
11 + 22 + 22 + 20 + 15 = 90p, SLA-I

Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 15.02.2013
7 + 10 + 15 + 5,7 + 10 (71.062%) = 47,7p, SV-I

Luonne

Vienna ei ole luonteeltaan mikään maailman ihanin ja rakastettava tammamamma, päinvastoin, se on suomenhevoseksi yllättävän tulinen ja rauhaton sielu. Joskus tamma on niin hankala, että se aiheuttaa omistajalleen melkoisesti harmaita hiuksia itsepäisyydessään, tottelemisesta tietoakaan. Sen lisäksi, että Vienna on hyvin itsepäinen ja ilmaiseksi antamaton, osaa se myös tarpeen tullen käyttää hammasrivistöään ja kavioitaan. Siksi tämä tamma vaatii joka tilanteessa kokeneen käsittelijän, eikä Viennalle koskaan kannata selkää kääntää, paitsi mikäli välttämättä haluaa kavion kuvan takamukseen. Vaikeasta luonteestaan huolimatta Vienna on osaavalla ihmisellä mitä ihanteellisin kilparatsu ja sukunsa puolesta loistava siitostamma.

Hoidettaessa Vienna on tavallisesti hyvin kiukkuinen ja se jaksaa kyllä näyttää pitkänkin aikaa hoitajalleen hapanta naamaa. Tammaa ei kannata edes yrittää hoitaa karsinassa, sillä se nostelee kavioitaan siihen malliin ja hyppii sivulta toiselle vaikka olisikin riimusta kiinni. Hoitotoimenpiteet sujuvat nopeimmiten siis käytävällä suoritettuna, jossa tamman saa molemminpuolin kiinni. Harjauksessa ei juurikaan ongelmaa topakalla hoitajalla synny, mutta kavioiden kanssa saa hetken aikaa taistella mikäli niitä haluaa puhdistella. Vienna hosuu yllättävän paljon kavioiden puhdistuksen aikana ja silloin tamman jalat lentelevät siellä sun täällä, ja niin ollen hoitajan kannattaa naamaansa varoa. Satuloidessa Vienna tietenkin näyttää äkäistä naamaa, luimistelee ja nostelee takajalkojaan. Harvoin tamma kuitenkaan tässä tilanteessa muuta pystyy tekemään kuin nöyrtymään ja siten satulavyön saa melko helposti Viennan sutjakan mahan ympärille. Suitsien laittaminen on sen sijaan hieman hankalaa, sillä heti kun riimun aukaisee/sen ottaa päästä pois, on Viennan turpa jossain ihan muualla kuin nätisti hoitajansa vierellä. Nostaa tyypillisesti turpansa taivaisiin ja silloi on etenkin lyhyellä hoitajalla hankaluutta saada suitsia päähän asti. Vienna vaatii siis hoitajaltaan topakkuutta ja periksiantamattomuutta, ja mikä tärkeintä, vankkaa kokemusta.

Ratsastus tällä tammalla ei ole mikään kovin mahtava elämys, etenkään jos ratsastajalla ei ole hajuakaan mitä tehdä tilanteessa jolloin hevonen vie 6-0. Vienna osaa käyttää hyväkseen ratsastajien osaamattomuutta ja tällöin tekee asiat niin kuin itseään huvittaa, onhan se muutoinkin melko itsepäinen. Tämä tamma on erittäin kova vänkäämään vastaan ja eritoten jumiutumaan keskelle kenttää, eikä se yleensä sinne päästyään kovin helpolla hievahdakkaan. Näiden syiden vuoksi on tärkeää, että Viennan selkään päästetään vain kokeneet ja osaavat ratsastajat. Mikäli ratsastaja on hyvin määrätietoinen, luo hevoselle sopivasti painetta ja laittaa sen haasteen eteen, on Vienna kuin eri hevonen. Tällöin tamma saattaa jopa nöyrtyä ratsastajalleen ja näyttää oikeasti niitä parhaita puoliaan kouluhevosena. Mitkään ihanimmat liikkeethän ei Viennalla ole, mutta omaa se kuitenkin melko pehmeät askeleet ja joskus niiden pidentäminenkin onnistuu. Vienna kuuntelee hyvin selästä tulevia ohjeita, olivatpa ne sitten paino-, pohje- tai kuolainapuja. Kuitenkaan hyvin kovia otteita tamma ei siedä ja mikäli ratsastaja niitä käyttää, ilmoittaa Vienna siitä kyllä hyvin selvästi pahamaisella äksyilyllä ja mahdollisesti jopa pukittelemalla.

Kouluratsastuksessa Vienna on parhaimmillaan, taittaahan se luokat vaativa b tasolle saakka. Liikkuakseen kuitenkin kuuliaisesti ja hyvässä muodossa eteen, tarvitsee se huolelliset ja aikaavievät lämmittelyt. Ja koska Vienna ei tyypillisesti anna mitään ilmaiseksi, täytyy sen kanssa myös käyttää erittäin huolellisia ja varmoja apuja mikäli meinaa vaativista liikkeistä kunnialla suoriutua. Kun tämän hevosen selkään pääsee, ei voisi kuvitellakaan, että se todellakin pystyy yltämään liikkeillään ja taidoillaan niin korkealle. Avot- ja sulkutaivutukset askellajissa kuin askellajissa onnistuu, eikä satunnaiset laukanvaihdotkaan ole mikään este Viennalle. Tämä tamma onkin niin sanotusti hiljainen helmi joka näyttää taitonsa vasta kuin ratsastaja antaa kaikkensa. Kun ratsukko pääsee hyvään fiilikseen, nauttii itse Viennakin haastaviin tehtäviin paneutumisesta.

Esteratsastus ei todellakaan ole tämän tamma bravuuri ja sen voikin päätellä heti Viennan jouhien väristä. Blondi mikä blondi, kaikki eivät vain voi ymmärtää esteratsastuksen saloja, eikä Viennan vanhemmilta ilmeisesti ole estekromosomit nyt tähän jälkeläiseen päätynyt. Tamma ei suoraan sanoen osaa hypätä, sillä on kaikki tekniikat ja lähestymiset täysin hukassa. Silloin tällöin Viennan kanssa voi mielenvirkistykseksi yrittää hypätä yksittäisiä esteitä, mutta eipä niistä yrityksistä juuri mitään tule. Rataesteitä tammalla on pystytty aikoinaan hyppäämään 60 senttimetrin korkeudelta, tänäpäivänä Vienna tyytyy useimmiten kompuroimaan vain puomiharjoitteluilla. Vienna ei siis ole mikään loistokas estehevonen ja siksi sen kanssa useimmiten vain maastoillaan tai väännetään koulua, ihan vain ratsastajan hermoja ja mielenterveyttä ajatellen.

Kilpailuissa Vienna on ainakin aluksi hyvin hermostunut, se liikehtii levottomasti sivulta toiselle ja heittelee päätänsä minkä vain kerkeää. Tämän takia tamman kanssa on mentävä kilpapaikoille aina hyvissä ajoin, jotta se kerkee rauhoittumaan ja alkaa keskittyä muuhunkin kuin hevostovereihin. Vienna on kohtuullisen helppo lastattava ja kuljetettava, se menee koppiin yleensä mutkitta ja jaksaa hyvin matkustaa pitkätkin matkat kilpapaikoille, tosin tarvitsee toisen hevosen aina mukaan. Kilpailutilanteissa Vienna on todellakin saatava ensimmäiseksi keskittymään ratsastajaansa ja apuihin, muutoin se innostuneena tutkiskelee kilpapaikkaa ja silmäilee kuumia oreja, kenties. Viennalla kilpaillaan vain kouluratsastuksen parissa ja siten sillä kilpailee aina sen tunteva, kokenut ratsastaja. Kilpailutilanteissa on yleisesti kaksi puolta, eli ne kisat jotka menevät täydellisesti nappiin ja ne kisat, joissa kaikki menee täysin penkin alle. Vienna ei siis osaa suoriutua kohtalaisesti, vaan aina on kaiken mentävä mönkään tai onnistuttava. Lukuisat sijoitukset puhuvat kuitenkin puolestaan, että eiköhän tammalla ole aika usein ollut sitten niitä hyviä ja onnistuneita kisapäiviä ratsastajansa kanssa.

Sukulaiset

i Manaaja KAT
sh-o, tprn, 156cm
KTK-III
ii VIR MVA Ch Metsäkartanon Manaus
sh-o, prt, 159cm
KTK-II
iii VIR MVA Ch Haltijamieli
sh-o, prt, 158cm
KTK-II
iie Ch Maanavilja
sh-t, trt, 160cm
KTK-III
ie VIR MVA Ch Platinamuru KISS
sh-t, rt, 156cm
KTK-II
iei VIR MVA Ch Koskenkorva
sh-o, vkk, 154cm
YLA2, SLA-I, KTK-II
iee TK Metsänneito
sh-t, vkk, 159cm
YLA2
e Fiktion Vellamo
sh-t, rt, 152cm
KRJ-II, KTK-III
ei Milkan Jasperi
sh-o, rt, 153cm
SLA-II
eii VIR MVA Ch Ukon Poju
sh-o, rt, 159cm
KTK-II
eie VIR MVA Ch Tikatar
sph-t, rt, 147cmb
YLA2, SLA-III
ee Fiktion Veela
sh-t, rt, 152cm
YLA2
eei Tiitun Elmo
sh-o, prt, 150cm
YLA2, KRJ-II
eee Tiitun Vilima
sh-t, rt, 153cm
YLA3, SLA-II

Jälkeläiset

s. 14.05.2014, o. Mörkövaaran Taavi (i. Mörkövaaran Tyrsky) omistaja: leah
s. 16.07.2014, t. Mörkövaaran Viienna (i. Milkan Rasavilli) omistaja: Víva

Valmennukset ja päiväkirja

22.12.2014
Viime pk-merkinnässä oli puhetta, että laatiksiin mennään - ja nythän ensimmäisessä on päästy pyörähtämään! Pari päivää sitten oli kouluratsastusjaoksen järjestämä laatuarvostelu, jossa Viennakin oli siis mukana. Tamma oli oikeasti melkoinen yllätys minulle, vaikka en ollut kyllä täysin varma, että mitä edes odotin. Vienna käyttäytyi koko laatiksen ajan nätisti ja aivan varmasti toi hyviä puoliaan esille tuomareille. Tuloksena oli sitten yhteispisteet 102, joka oikeutti KRJ-I palkintoon! Aivan huippuhienoa! Nyt sitten ensivuoden puolella jos päästäisiin muuallakin pyörähtämään, niin hyvä homma. Täytyypä mainita, että kyllä se aika vaan kulkee nopeasti; Vienna täytti kuun alussa 17v! Toivottavasti tammalla on kuitenkin vielä paljon hyviä hetkiä edessään...

01.11.2014
Viennan kanssa on nyt hirmuinen suunnitelma/tavoite/mikä ikinä - nimittäin laatuarvostelukuntoon joulukuuksi 2014! Hah, todellakin, meillä on nyt vihdoin ja viimein kaavailut päästä krjn laatikseen ensi kuussa, mikäli vain kaikki menee suunnitelmien mukaan. Johan tuota Viennallakin alkaa ikää jo olemaan, että ehkä se laatisrumba täytyy nyt aloittaa jos meinaa jostain sitä meriittiä saadakin. Viennan kaksi jälkeläistä ovat nyt sen verran koulukisoja kierrelleet, että uskallan tosiaan lähteä tämänkin hevosen kanssa mukaan, joskaan ei ehkä lähdetä niitä ykköspalkintoja hakemaan. KRJn laatis + SLA olisi näin alkuun tavoitteena ja sitten mikäli saataisiin lisää jälkeläisiä, niin sitten tähdättäisiin YLAankin. Tosin YLA voi olla meille "liian kaukainen" jutska, juurikin suku- ja jälkeläispisteiden takia, mutta, MUTTA. Aina on hyvä pitää mieli avoinna ja haaveilla, hah. Lähdetään nyt kuitenkin ensin katsomaan, että kuinka meillä noissa "pienemmissä piireissä" sujuu ja katsotaan sen jälkeen, että lähdetäänkö isoille vesille. HMPH. Myö vaan tarttetaan vauvoja... Muutenhan myö ollaan jo niin täydellisiä.

06.08.2014 Kouluvalmennus, valmentajana merikissa
Vettä tuli kuin ** kun saavuin tallin pihalle. Onneksi talli omisti maneesin, minne juoksinkin ripeästi, jotta en aivan kastuisi. Maneesissa ratsukko minua jo odottelikin joten pääsimme heti aloittamaan. Alkuverryttely oli jo hoidettu, joten aloitimme laukkaharjoituksilla. Nostot ja muutamat vaihdot joita teimme onistuivat hienosti. Vienna yritti hieman karata ratsastajalta, mutta tämä sai kuitenkin tyytyä kohtaloonsa, koska ratsastaja ei sen tempuista välittänyt. Laukkaharjoitusten jälkeen teimme avo- ja sulkutaivutuksia. Tamma taipui hyvin, muutaman kerran hieman liikaakin, mutta ratsastaja ehti sen korjata ennen kuin ehdin kissaa sanoa. Lopputunnista teimme vielä helpompia tehtäviä, pohkeenväistöjä ja peruutuksia. Pohkeenväistö meinasi olla sekä ratsulta, että ratsastajalta unohtunut, joten hyvä kun palauttelimme sitä hieman mieleen. Ratsukko jäi kävelemään loppukäyntejä kun minä lähdin takaisin vesisateeseen, onnekseni autoni oli kuitenkin läheisellä parkkipaikalla enkä ehtinyt paljoa kastua.

16.07.2014
Tänä aamuna Vienna varsoi toisen jälkeläisensä, tällä kertaa suloisen tammavarsan. Tämä varsa on ulkonäöllisesti aivan kuin emänsä, vaaleanrautias kera piirtopään. Voi vitsit, olipa kiva saada toinen Vienna talliin! Tämä varsa nimettiin siten emänsä tapaan Mörkövaaran Viiennaksi. Viiennan isänä toimii Viennan tapaan Milkalainen hevonen, suomenhevosori Milkan Rasavilli. Kyseinen ori asustelee Julin hoivissa Riiviöissä ja kerran kun kyseisellä tallilla kävin, ihastuin täysin "Reetuun". Siksipä halusin tietysti myös tätä hevosta käyttää jollekin tammalleni ja Vienna sai olla nyt se onnellinen. Viennan ja Reetun jälkeläisestä tulee varmasti mahtava kouluhevonen, josta on myös vaativiin luokkiin asti. Viienna jää toistaiseksi Mörkövaaraan kasvamaan ja ehkä aloittelemaan ratsun uraa, mutta myöhemmällä iällä se tullaan kauppaamaan eteenpäin. Toivottavasti Vienna saa tästäkin tammasta hyvää näyttöä, sillä nyt olen kovasti jo alkanut harkitsemaan Viennan viemistä laatiksiin, huih!

30.06.2014
Ohhoh, tänään on melkoinen hurmio päivä takana! Nyt olen kevään mittaan hiljalleen treenaillut Viennan kanssa, jotta se pysyy hyvässä kunnossa niin ratsu- kuin myös jalostushevosena. Lähdimme sitten tänään ikään kuin koittamaan onneamme kouluratsastusjaoksen kuukausittain järjestämään cupiin, jossa kisaa kaikki parhaat hevoset keskenään. Asenteemme oli lähinnä sellainen, että kiva päästä pitkästä aikaa kilpailemaan - odotuksia ei siis ollut. No, starttasimme helppo a ja vaativa b luokissa, joissa molemmissa Vienna tuntui oikein hyvältä ratsastaa. Se liikkui rauhallisella tahdilla pyöreässä muodossa eteen, kuunnellen huolellisesti selästä antamiani apuja. Hyvä fiilis oli niin minulla kuin ratsullanikin molempien luokkien jälkeen, ja sitten odottelimme vain tuloksia. Ja hah, mitkä ne tulokset olivatkaan! Helppo A luokassa sijoituimme Viennan kanssa sijalle 9. peräti 445. osanottajasta! Siis vautsi, mikä heppa mulla! Noin monesta ratsukosta pääsimme kymmenen parhaan joukkoon, jee, kerrassaan loistavaa. No, eipä sen hassummin meillä Vaativa B luokassakaan mennyt, sillä siinä sijoituimme sijalle 12. 362. ratsukosta. Siis starttasimme cupissa kaksi kertaa - ja molemmista lähti mukaan sijoitus! Eipä yhtään hullumpi palaaminen kilparadoille. Viennastakin näki sen, että se selvästi nauttii kilpailemisesta ja parhaansa antamisesta. Viennan kanssa ei ole tarkoituis kuitenkaan enää varsinaisesti kouluradoille palata, mutta eiköhän me jatketa cupeissa käymistä kun näin hyvin sujuu. Ainakin tämä antoi pienen kipinän siihen, että jatkamme kotikentällä kovasti treenaamista.

15.05.2014
VIHDOIN JA VIIMEIN! Nyt se tapahtui, melkein vuoden odottelun jälkeen - nimittäin Viennalle syntyi sen ensimmäinen jälkeläinen! Niin kauan tätä on suunniteltu ja enemmän tai vähemmän odotettu, ja nyt, nyt nyt. Kerrassaan iloinen omistaja! Eilen Vienna todellakin varsoi ensimmäisen varsansa ja onneksemme kaikki sujui oikein hyvin. Vienna pyöräytti mitä suloisimman orivarsan, jota se hoivaa nyt täydellä äidin rakkaudella. Tamman orivarsa nimettiin Mörkövaaran Taaviksi, isänsä Mörkövaaran Tyrskyn mukaan. Taaville on onneksi jo ottaja, ja täten se muuttaa vieroituksen jälkeen leahin hoiviin Jalavan suomenhevosiin. Toivotaan, että Taavista tulee yhtä hieno kouluhevonen kuin vanhemmistaan - jos ei vielä peräti parempi.
Tästä on lähtenyt nyt Viennan siitostamman ura käyntiin ja suunnitteilla meillä olisikin vielä kesän mittaan saada toinen jälkeläinen. Orikin on jo valittu, eli kiimaa odotellessa. Toivottavasti Vienna saa näistä varsoista hyviä jälkeläisnäyttöjä tulevaisuuteen, että joskus päästäisiin laatuarvosteluihinkin pyörähtämään.

18.06.2013
Viimeiseen puoleen vuoteen ei Viennan kanssa ole juuri ihmeitä tapahtunut, tamma on saanut viettää melko rauhallista elämää laiduntaen ja puskaratsun virassa toimien. Välillä olen Viennalla koulurääkkitunteja pitänyt, mutta niitä on ollut harvemmin kuin kerran kuussa - tämä hevonen on siis ikään kuin varsaiseläkkeellä. Koska kilpaura päättyi talven mittaan, odotamme nyt vain niitä hetkiä kun siirrymme jalostustamman rooliin. Kuitenkaan vielä ei ole "täydellisiä", Viennalle sopivia oreja sattunut kohdalle, jotan edelleen odotellaan... Siihen asti tamma saa todellakin laiduntaa tammatovereiden kanssa ja tyytyä Mörkövaaran tallityttöjen liikutukseen. Vaikka ei Vienna kyllä tästä rennosta elämästä ole pahastunut! Virtaa tammalla tosin tuntuu liikutuksen puutteessa olevan vaikka muille jakaa, mutta kylläpä sitä energiaa saa purettua silläkin kun laiduntaa lähes 24/7 ympäri vuoden. Mutta todellakin, on meillä jälkeläisiä suunnitelmissa, eikä Viennaakaan ole suinkaan unohdettu. Joten ei huolta kasvattaja - kyllä me vielä täältä noustaan ja näytetään mihin meistä on!

27.01.2013 Kouluvalmennus, valmentajana Chao
Katselin maneesin keskeltä ratsukon lämmittelyä jonkin aikaa, ennenkuin kytkin opettajamodeni päälle ja ryhdyin valmentamaan. "Se näyttää vähän pitkältä. Sun pitäis saada ratsastettua se hereille ja pohkeen eteen sieltä. Sen kuuluis askeltaa kunnolla alleen." Onneksi hevosen selässä istui suhteellisen hyvä ratsastaja, joka sai tamman toimimaan ja teki annettujen ohjeiden mukaan. "Älä päästä sitä noin alas, ei se ole silloin muodossa, vaan kuolaimen alla. Niskan tulisi siinä peräänannossakin olla kehon korkein kohta." Huolellisen alkulämmittelyn jälkeen siirryimme virallisiin tehtäviin. Tässä tapauksessa hioimme pohkeenväistöä. Ensin hieman taivuteltiin ja herkisteltiin hevosta pohkeille eri harjoituksin. Sitten väistettiin pituushalkaisijalta takaisin uralle. Hevonen vastasi apuihin välillä liiankin hyvin ja pohkeenväistö meinasi muuttua sidepassiksi. Kun ratsukon yhteistyö alkoi toimia saumattomasti, ei pohkeenväistössäkään ollut enää moitteen sijaa. Laukkaharjoituksena tehtiin pääty-ympyröitä ja kokoamisharjoituksia, jotka sujuivat paremmin, kuin hyvin. Siinä vaiheessa totesin valmennuksen olleen menestys ja jätin ratsukon jäähdyttelemään itsenäisesti.

17.01.2013
Tänään Vienna starttasi viimeisessä koulukisassaan. Olemme nyt parin kuukauden ajan olleet koko ajan tien päällä, ja senkös huomaa myös Viennan kilpakalenterista. Tamma sijoittui eilisissä koulukisoissa vielä kolmanneksi, joka tarkoittaa sitä, että Viennalla on nyt kasassa peräti 70 sijoitusta kouluradoilta. Nyt Vienna on sitten eläkkeellä kilparatsastuksen parista ja siirtyy siten jalostustamman rooliin. Ensimmäinen jälkeläinen Viennalle on suunnitteilla helmikuun loppuun, mikäli vain tammalle sopiva, menestynyt ori löydetään. Kevään ja alkukesän aikana pyrimme saamaan tytölle muutamat hienot jälkeläiset, jotta pääsisimme kesän lopulla ensimmäisiin laatuarvosteluihin.

09.01.2013 Kouluvalmennus, valmentajana jey
Tänään valmennettavanani olivat Haw ja suomenhevostamma Milkan Vienna. Saavuin ajoissa maneesiin, jossa ratsukko oli juuri alkanut alkuverryttelemään. Annoin ratsukolle luvan itsenäiseen verkkailuun minun seuratessani heidän työskentelyä. Vienna liikkui reippaasti ja halukkaasti eteenpäin ja Hawin käsi oli pehmeä. Kerroin ratsukolle mikä on seuraava tehtävä, tehtävänä oli ravi-käyntisiirtymiset ympyrällä. Ratsukon yhteistyö pelasi ja siirtymiset olivat sulavia. Ohjeistin ratsukkoa ratsastamaan seuraavaksi avotaivutusta ravissa, Vienna oli hyvin avuilla ja kuunteli Hawin pienintäkin apua. Liikkuminen oli sulavaa ja kevyttä. Laukkatyöskentelyssä neuvoin Hawia kokoamaan Viennan laukkaa parilla asteella ja ratsastamaan kunnolla kulmat. Välillä laukka rikkoutui, mutta Haw sai nopeasti ja pienillä avuilla laukkaa korjattua. Ratsukko sai tehtäväksi sulkutaivutuksen laukassa, josta suoriutui mallikkaasti. Ratsukon työskentely oli kaunista ja vaivatonta. Annoin luvan aloittaa loppuverryttelyt. Ennen lähtöäni kehuin ratsukkoa ja annoin vinkkejä tulevaisuuden varalle.

30.11.2012
Viennan kanssa olemme reilun kuukauden nyt kierrelleet koulukilpailuita lävitse. Tamma on ollut todella yhteistyökykyinen kilpailutilanteissa ja siten sen kanssa onkin oikein mukava ollut työskennellä. Kuukaudessa olemme saaneet kasaan reilut 19 sijoitusta, mikä ei ole ollenkaan hassummin näin nuorelta hevoselta. Muutama yllätys on mukaan mahtunut, sillä sijoituksista peräti kaksi on jo voittoja, molemmat vielä vaativalta tasolta. Suunnitelmissa meillä on Viennan kanssa talvi kilpailla ja mahdollisesti aloitamme myös aktiivisen valmentautumisen ensi vuoden puolella. Tästä on hyvä jatkaa ja suunnata kohti uusia haasteita!

10.10.2012
Hiljattain talliin asteli uusi tamma-asukas, parivuotias Milkan Vienna. Olin katselemassa Malsamossa syksyn varsoja, kun silmäni kiinnittyi tähän nuorukaiseen. Vienna oli pelkästään jo ulkonäöllisesti silmääni todella sievä, kaunis rautias läsipään kera - nam! Seuraavaksi täytyi alkaa tutkimaan sukua - ja mitä helmiä sieltä löytyikään! Kolmipolvinen suku on täynnä hienoja kouluhevosia, joten olin aivan myytyä miestä tälle Malsamolaiselle. Sitten eikun Niinalle tarjousta tekemään tästä tytöstä ja onnekseni sainkin sen mukaani. Niinpä pakkasimme Viennan kimpsut ja kampsut ja lähdimme suuntamaan Mörkövaaraan. Mörkövaarassa Vienna pääsee ratsukoulutuksen kautta heti kilparadoille, kapasiteettia sillä tulee varmastikin riittämään vaativiin luokkiin asti. Tavoitteena meillä on tamman kanssa menestyä ensin kouluratsastusksen parissa, sitten pyöräyttää muutamat jälkeläiset ja suunnata laatuarvosteluihin.

Kisakalenteri - sijoituksia KRJ 72 kpl

26.10.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
27.10.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/31
28.10.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/40
30.10.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
30.10.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/40
31.10.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/60
01.11.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/60
12.11.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/40
15.11.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 07/50
15.11.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
19.11.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/40
20.11.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/40
20.11.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/60
21.11.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/60
21.11.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/40
22.11.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/60
25.11.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/40
25.11.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/30
29.11.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/30
03.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/30
04.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/50
05.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/30
05.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
06.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/50
07.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/40
09.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/30
10.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/30
10.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/40
13.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/40
13.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/40
13.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/30
15.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/40
15.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/30
20.12.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
21.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
21.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
22.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/40
22.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/40
23.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/40
24.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/50
24.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/40
24.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/40
26.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
26.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/40
27.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/40
28.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/40
29.12.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/40
30.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/40
30.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/40
30.12.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/40
01.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/30
01.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/40
02.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/40
02.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/30
03.01.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/60
03.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/40
04.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/40
04.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/40
05.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/40
05.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
05.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/40
06.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/40
07.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/50
08.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
10.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/40
10.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/40
11.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
11.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/40
13.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/40
16.01.13, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
30.06.14, KRJ CUP (kutsu), Helppo A, 09/445
30.06.14, KRJ CUP (kutsu), Vaativa B, 12/362